Donbassz

Néhány napja Maradék-Ukrajna külügyminisztériuma berendelte a germán nagykövetet, és magyarázatot kért tőle egyik kijelentése miatt. Ernst Reichel, Germánia kijevi nagykövete ugyanis nem átallotta azt mondani, hogy Donbasszban akkor is meg lehetne tartani a helyi választásokat, ha „nem lobog ukrán zászló minden városházán”. A nagykövet a minszki megállapodással kapcsolatban arra is figyelmeztette a kijevi udvart, hogy nem érvényesítheti száz százalékban a nemzeti érdekeit, és a rendezés miatt mindkét félnek adnia kell valamit, azaz engednie kell. Ez a gondolat annyira felbőszítette a kijevi udvaroncokat, hogy többen egyenesen a germán nagykövet visszarendelését követelték Berlintől. Az egyik legfőbb abrakolótól!

Van most Donbassz határain némi csendesség! Nem teljes!-de ez már jobban hasonlít egy tűzszünetre, mint akár tegnapelőtti nap eseményei. Igaz hétvége van. Talán ennek is betudható, hogy a Marocsko és a Baszurin matekórák sebesültekről és halottakról nem, csak “visszafogott” latorágyúzásről szóltak.
Meg a valcmanista ordashad sok jóval nem kecsegtető csörtetéséről.
Vannak ugyanakkor aggasztó jelenségek. Valcman ordashordája komoly építőanyag-gyűjtögetésbe kezdett. Ami épületre csak rátehetik a kezüket, szétbontják, vagonokba pakolják, és mint szabad koncot Maradék-Ukrajna belsejébe fuvarozzák. Persze nem csak épületanyagról van szó.
Mindazonáltal VALAMI történhetett, mert bár az LNR-hatóságai nem számoltak be jelentősebb történésekről, tegnap este a kijevi 112 Csatorna hirtelen egy “keresési felhívást” sugárzott.
Андрей Шевченко fényképe.
A jobbszektoros “Donbassz” latorzászlóal egy komplett felderítőszakasza tűnt el tegnap nyomtalanul az LNR-fronton. Se hírük-se hamvuk! Ha valaki esetleg látta volna őket…
“Hol nagy a szükség-közel a segítség!”
Az alábbi videot tegnap lőtték Szlovákiában. A szlovák hadsereg “levetett” amerikai páncélostechnikáját vonatra pakolták, és irány Maradék-Ukrajna! A hírek szerint egyenesen Donbassz határára szállítják a kijev által kikönyörgött tankokat.
Továbbra is komoly hullámokat vet a “Givi” elleni merénylet ügye Donbassz szerte. Erősödneka követelések a bosszúállásra.
Aztán tegnap váratlan gyászhír kelteződött Kijevből. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkari főnökének egykori első helyettese, a Nemzeti Védelmi Egyetem vezetője, 2014-től 2016 őszéig ATO-főtervező Gennagyij Vorobjov vezérezredes szívrohamban meghalt. Szabad szombaton is dolgozott.
Андрей Шевченко fényképe.
Egy előadást tartott tegnap délelőtt a munkahelyén. Irodájába visszatérve akarta folytatni a munkát. Íróasztalára borulva találta meg tegnap délután a takarító személyzet. 56 esztendős volt.
Ilovajszkban döntés született! Lesz “Givi”-utca.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. János szerint:

  Allah a nagy sátán magához szólította eme háborús bűnöst gennagyíj Vorobjovot! Igyekezzenek utána a többiek is, akár evilági segytséggel is!
  “Nemzetvédelmi Egyetem”, itthon is van ilyen, mióta nincs nemzetvédelem, azóta egyeteme is van, nehogy véletlenül újra legyen NEMZETVÉDELEM!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem jó lenne már dűlőre vinni mind a két köztársaságnak DNR, LNR,hogy tulajdonképen mit is akarnak . Spekulálnak ,mint zsidó az üres boltban. Lenne egy pár tippem, hogy mit is akarhatnak, de inkáb hagyjuk !

 3. Azorka1861 szerint:

  Dmitrij Szavtonov, az ukràn hadsereg szovivö tisztje szombat esti közlèse
  szerint a jobbszektoros “Donbassz” felderitö osztaga – mely a frontvonalrol
  bèkèsen megfigyelte az ellensèget – Luganszk tèrsègèben nyomtalanul eltünt.
  https://de.sputniknews.com/politik/20170212314494594-ukraine-soldaten-donbass-verschwunden/
  Könnyen elkèpzelhetö, hogy ez csak egy bizonyitèkok (“smoke guns”) nèlküli
  hamis hir (“fake news”). A kijevi rezsim cèlja ezzel a Minszk-2 egyezmèny ku-
  darca ès ezàltal az Oroszorszàg elleni szankciok feloldàsànak a megakadàlyozàsa.

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Admin nem. – “Az alábbi videot tegnap lőtték Szlovákiában. A szlovák hadsereg “levetett” amerikai páncélostechnikáját vonatra pakolták, és irány Maradék-Ukrajna! A hírek szerint egyenesen Donbassz határára szállítják a kijev által kikönyörgött tankokat.” – nem.
  Amerikai technológiát vittek, és Lengyelországból a véget ért hadgyakorlatról főképp Románába, Bulgáriába de hoztak ide hozzánk is az amerikai bázisra (Debrecen mellé)

  http://ujszo.com/online/regio/2017/02/11/amerikai-konvojok-a-kassai-allomason

 5. Azorka1861 szerint:

  Örök dicsösèg a legendàs Givinek, a donbasszi ellenàllàs szimbolikus
  alakjànak.
  https://www.youtube.com/watch?v=MLwmlsC6bgU&t=8s

 6. Próféta szerint:

  Szívrohamban meghalni, az egy nem átlag polgárnak annyi, minthogy eltették láb alól.
  Szerintem ez egy üzenet Kijevnek, ” Ti sem vagytok biztonságban”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.