Hátha érdekel

Hátha érdekel…

Ezzel a bekezdéssel küldte el a Bal-Rad villanypostájába cikkajánlóját olvasónk. Ugyan a témát már a napokban feldolgozta a Bal-Rad, meg is kommentelte az olvasónép szinte az “elvárás” szintjén, de…
De fölöttébb érdekes az írás! A Bal-Rad-on már ismertetett alaptémán túl a hozzá fűződő vélemény miatt! Ami “elvárás” szintű! Bármely “büdöskomcsi meg Kádár-huszár” csak elismerően csettinthet olvastán.
Pedig ez a “szösszenet” az “ellenoldalról” való! Szélsőjobbról!
Lesznek persze olvasók, akik ki fognak akadni azon, hogy a Bal-Rad-on…egy ilyesmitől…stb. (NEM AZ ELSŐ ESET EGYÉBKÉNT!)
De pontosan azért, mert az ELLENOLDALRÓL van ugyanaz a “komcsihoz illő” vélemény!

SVPSZ hirportál fényképe.

Ami Orbán évértékelőjéből kimaradt
Na Fidesz birkák, most is lehet lelkendezni és dicsőíteni hőn szeretett vezéreteket!
Anno a Fidesz lehurrogta a 300 Ft-s vizitdíjat (joggal, mert mi a francért vonnak akkor TB járulékot) amit zsinagógabéli ellenlábas egykutya Gyurcsányék bevezettek. Országos (jogos) tiltakozásra aztán ElQróék ezt vissza is vonták.
Aztán jött a Fidesz, a magánynyugdíj megtakarításokat is szépen zsebrevágta (szó szerint!), eltüntetve 3000.000.000.000 az-az Háromezermilliárd Forintot .
Jutott belőle bőven a haveroknak és a “kiccsaláddnak” lett is köreikben kacsalábon forgó palota, magánsziget, luxusjacht, szállodalánc, kempingek, kastélyok, erdők mezők, szóval csupa happy az élet vagy ahogyan Matiz papa mondaná “lett iss asztán bódodság”.
Ez csak a jéghegy csúcsa – habár gigászi egy “csúcs” ez is, már ami a lopás mértékét illeti.
De ne legyünk igazságtalanok az MSZP is belehúzott előtte a 4-s metróval, habár a Fidesz abban is csülökig benne volt a háttérből – csak most “terelnek”, az az egészet rátolják a mszoposokra, “emúttnyócévezve” szokásuk szerint.
Épültek és épülnek a stadionok, lett az Orbánnak és Mészárosnak saját kisvasutja is, sőt már Viktorunk Mátyás király pompáját megirigyelve a várba költözködik.
“Mindenre” (értsed: Orbán hóbortjai) jutott pénz, csak valódi munkahelyteremtésre, járulék és ÁFA csökkentésre a magyar KKV szektornak (amely a “legmegátalkodottabb” gazdasági szakértő szerint is már munkahelyeket generálna a vállalkozói szektorban) , nem jutott szintén valós rezsicsökkentésre, oktatásra és az egészségügyre.
Na most ez az utóbbi témában készülnek orbitális disznóságra Orbánék. Mármint az egészségügyben.
Ugye fizetjük a TB-t, amit pedig kapunk érte az csak a temetőhöz viszi közelebb a csóróbb delikvenseket, nem a gyógyuláshoz.
Hát kérem, nem elég nekik a TB befizetésünk, a szinte NULLA! egészségügyi szolgáltatásért mégis újabb – nem is kicsi sarcot húznának le a pórnépről.
Nyugodjon le mindenki a 3,14csába, le is fogják! Ők bármit szemrebbenés nélkül megtesznek, még ha közbe mást is mondanak a hülye birkáknak akkor is!
Csakhogy kis hiba csúszott a szervezkedésükbe, ugyanis a felkért szakértőjük kinyilatkozott ebben az ügyben és idejekorán kiderült így mire is készül ez a díszes társaság!
“Megtudtuk, mennyi lenne a nyugdíjasokra is kivetett egészségügyi alapdíj
Egy szerdai konferencián hangzott el, hogy mindenkinek fizetnie kellene az egészségügyi ellátásért. Az időseknek is. Utána jártunk, mit is jelentene ez.
A Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója, Lantos Gabriella érdekes megoldást ismertetett a hazai egészségügy égető kérdéseiről tartott konferencián kedden. Eléggé felborzolta a kedélyeket többek között azzal, hogy egészségügyi alapdíj bevezetését javasolta, amit még a nyugdíjasoknak is kellene fizetniük. A részletekről azonban, például hogy milyen gyakran, és mennyit kellene fizetni, nem sokat tudtunk meg a konferencián. Ezért kértünk telefonos interjút Lantos Gabriellától.
Hogyan képzeljük el az egészségügyi alapdíjat? Úgy, mint a vizitdíjat? Úgy, mint a járulékot?
Nem úgy kell elképzelni, mint az anno rövid időt megélt vizitdíjat (alkalmanként kellett 300 forintot fizetni az orvosnál). Az alapdíj egy havonta fizetendő összeget jelentene.
Konkrétan a jelenlegi bérminimumból (161 ezer forint) levont 7 százalékos egészségbiztosítási járulék összegével, havi 11 270 forinttal egyezne meg.
(Összehasonlításul: az egészségügyi szolgáltatási járulék összege jelenleg havi 7110 forint – ezt azoknak kell fizetniük, akiknek egyébként más módon nincs egészségbiztosításuk. Egészségügyi szolgáltatási járulékot a nyugdíjasoknak pl. nem kell fizetniük.)
És tényleg mindenkinek meg kellene fizetnie?
Ez a havi 11 270 forint egy olyan összeg, amit egészségügyi alapdíjként
minden felnőtt magyar állampolgárnak be kellene fizetnie.
Legalább 6 milliónak. Cserébe pedig egy alapcsomag-szolgáltatásban részesülnének. Amihez pontosan meg kellene határozni minden betegségre, hogy mi tartozik bele az alapszolgáltatásba, pl. a járó-, és fekvőbeteg ellátásba, diagnosztikába, rehabilitációba. Viszont azok, akik nagyon alacsony jövedelemből élnek, és vagyontalanok éves mentességet kapnának a társadalmi szolidaritás jegyében.
Miért van szükség az alapdíjra?
Ma a nagyon alacsony jövedelmű közmunkások és minimálbéresek fizetéséből is levonják a 7 százalékos járulékot. És vannak olyan jobb anyagi körülmények között élők, például az őstermelők, nyugdíjasok vagy ismeretlen eredetű jövedelmet élvezők, akik egyáltalán nem fizetnek. Úgy gondolom, hogy ez nem igazságos.
Az az igazságos, ha az igazán szegény emberek nem fizetnek. Akik pedig a létminimum felett élnek, mindnyájan fizessenek, egyforma összeget.
Fekete, szürke foglalkoztatás, kreatív adóelkerülés mellett hogyan állapítja meg, hogy
kik élnek a létminimum alatt?
Aki minimálbérre van bejelentve, az még a létminimum alatt van, ő nem fog fizetni. A hatóság azonban látni fogja, ha a minimálbérre bejelentett ember meglehetősen jól él – neki nem kell megadni a mentességet. Ezért mondtam, hogy jövedelmi és vagyoni helyzet alapján dőlne el, ki fizet, ki nem. Én is ismerek jó pár embert, aki minimálbérre van bejelentve, és egyébként jól menő vállalkozást visz. Nem gondolom, hogy rájuk ki kellene terjeszteni a mentességet.
Az adóhatóságnak most sincs arra kapacitása, hogy kiszűrjön minden adóelkerülőt.
Ezért gondoltam, hogy alacsony szinten, a létminimumnál kellene meghúzni a határt. Vagyis mindenki fizessen, aki a minimálbérnél magasabbra van bejelentve. Ez nem jelent többletterhet a dolgozóknak.
A 11 270 forintos egészségügyi alapdíj a 7 százalékos egészségbiztosítási járulék felett lenne, vagy helyette?
Helyette lenne. Vagyis a 7 százalékos járulékot nem szedném be, mert nem igazságos, és nem méltányos. Például azért sem, mert Magyarországon a jövedelmek egy részét nem legálisan fizetik ki, vagyis nem fizetnek rá járulékot. Ma csak azok fizetik a 7 százalékos egészségbiztosítási járulékot, akik állami alkalmazottak, vagy nagyvállalatoknál dolgoznak, és emiatt nem tudják kikerülni a járulékfizetést. Ezért igazságtalan szerintem a járulék beszedése.
És mi lenne az eltörölt járulékkal?
Annyival nőne a nettó bér, amennyi járulékot most levonnak a fizetésből. Sőt, a nettó fizetéshez hozzáadnám még a szociális hozzájárulási adó egészségügyi kasszába szánt részét is. A 2017-es költségvetés a szocho 20,5 százalékát szánta az egészségügyi alapba – ez nettóban további 7 százalékos bérnövekedést jelentene. Ilyen úton jelentősen, érdemi módon megnövelném az alkalmazásban állók nettó bérét. És azt mondanám, hogy mindenki fizesse be (aki létminimum felett él) az egészségügyi alapdíjat. Aki pedig megteheti, rendeljen kiegészítő egészségügyi csomagot.
Ön szerint elfogadtatható, hogy akik a bérminimumnál (jóval) többet keresnek, azok se fizessenek 11 270 forintnál több alapdíjat havonta?
Akik többet keresnek, nyilván fognak kiegészítő biztosítási csomagot vásárolni. A fiatalok valószínűleg kevésbé, ők lehet, hogy inkább a lakásszerzésre koncentrálnak, De a középkorúak, idősebbek, akiknek jobban szükségük lehet rá, ők biztosan nagyobb összegű kiegészítő csomagot vesznek majd.
Azt mondja, mindenki fizetné. Vagyis nem vonnák le a bérből?
Nem, nem vonnák le a bérből, hanem mindenkinek magának kellene befizetnie az alapdíjat. Ez fontos. Határozottan úgy gondolom, hogy csak akkor tudatosul az emberekben, hogy az ő pénzükről van szó, amiért meghatározott szolgáltatást várhatnak el, ha nekik saját maguknak kell fizetniük.
Akár egy jómódú nyugdíjasról van szó, akár egy közepes keresetű alkalmazottról, akár egy nagyon jómódú vállalkozóról. Ugyanúgy, ahogy a telefonja díját, vagy a villanyszámláját is mindenki a jövedelméből fizeti, és tisztában van vele, hogy milyen szolgáltatást várhat el cserébe. Ma kb. 4,5 millió ember fizet – ehelyett körülbelül 6 millió felnőttnek kellene fizetnie. És akkor az alapdíjkasszában nagyjából ugyanannyi lenne, mint most az egészségügyi kasszában.
Vagyis még csak nem is lenne belőle több pénz?
Azt gondolom, hogy az egészségügyi alapdíjból nem folyna be több pénz, mint amennyi most jut az egészségügyi kasszának. De a kiegészítő biztosításokból igen. Ezt pedig arra lehetne fordítani, hogy az állami ellátásban jelentősen megemeljék az orvosok és a szakdolgozók bérét. Mindaddig fogyni fog a személyzet, amíg a jelenlegi két-háromszorosára nem emelik a béreket. Ez tehát kulcskérdés. Már nem kell ahhoz Stockholmig vagy Londonig menniük az orvosoknak vagy nővéreknek, hogy jól keressenek. Mert már Csehországban is megkaphatnak kétszer, háromszor annyit, mint nálunk.
Miért tartja potyautasnak a nyugdíjasokat, a kismamákat, és a vállalkozókat?
Az igazi potyautas az, aki nem fizet semmit: a gyesen lévők, az őstermelők, a nyugdíjasok, és így tovább.
A nyugdíjasok aktív korukban fizették a járulékokat. Úgy gondolja, hogy ezzel nem váltották meg idős korukra az egészségügyi ellátásukat?
Miért váltották volna meg? Hiszen a nyugdíj és az egészségügyi járulék felhasználása teljesen más. Nyugdíjra 40 évig fizet az ember, és csak utána kap szolgáltatást. Egészségügyre is 40 évig fizet, de a szolgáltatást ez alatt a 40 év alatt is igénybe veszi (veheti) a kezdetektől fogva. Ez pedig óriási különbség. Vagyis nem képződik egészségügyi tartalék, amiből ki lehetne fizetni a nyugdíjasok ellátását. Ezt ma a dolgozók állják, azok, akik járulékot fizetnek. (Tudjuk, ez a nyugdíjnál is így van, de akkor is érthető a különbség.) Egy elöregedő társadalomban a jelenlegi rend biztosan fenntarthatatlan. És mivel az alkalmazottak kénytelenek állni a költségeket, alacsony a nettó fizetésük, ergó elmennek külföldre. A nyugdíjasoknak ma nem a között kell választaniuk, hogy fizetni akarnak az egészségügyért, vagy nem. Abba kell belegondolniuk, hogy ha nem fizetnek, akkor elveszítik az unokáikat meg az orvosaikat is.
Az alapcsomag hogyan viszonyulna a ma kapott szolgáltatásokhoz?
Nyilván kevesebb lenne, de nem lényegesen.
Jól meghatározott lenne, mi tartozik bele, és hogy például hányszor lehet orvoshoz menni.
Ma az OECD országok közül Magyarországon a legmagasabb a kórházban eltöltött napok száma és az orvos-beteg találkozások száma is. Nálunk átlagban minden magyar évi 12 alkalommal találkozik orvossal, miközben Németországban, ahol 5-8 évvel magasabb az átlagéletkor, mindössze 5 orvos-beteg találkozás van.
Magyarországon nagyon sokan járnak feleslegesen orvoshoz, és ezért az igazán beteg emberek nem jutnak be.
Ez nem is véletlen, hiszen ami ingyen van, annak nincs értéke. Azt gondolom, hogy az alapcsomagban a nem életet veszélyeztető kisebb szolgáltatások igénybevételét nagyon erősen korlátozni kellene, hogy az életet veszélyeztető esetekre legyen kellő kapacitás. Valahogy úgy kellene rögzíteni az alapcsomag tartalmát, mint a magán-egészségügyi szolgáltatási csomagoknál. Vagy ahhoz hasonlóan, mint ahogy a telefon- és internetszolgáltatásnál is adott, hogy X díjért mi jár.
Igen, de ha valaki túllépi mondjuk a havi internetkeretét, akkor csak lassítják az adatforgalmát. Mi lesz azzal, akinek nem elég az egészségügyi alapcsomag? Meghalhat, ha nincs külön kiegészítő egészségbiztosítása?
Nem. Pont azt mondtam, hogy a kicsi, életet nem veszélyeztető betegségekkel kapcsolatos orvos-beteg találkozások számát kell limitálni. Más országokban ilyen esetekben nem is mennek orvoshoz.
Arra gondol, hogy például Angliában nem kell orvosi igazolás, ha valaki náthás?
Így van. Nem kell egy kis náthával vagy hasmenéssel orvoshoz rohangászni. Ha az emberek megtanulják, hogy az orvosnak is ára van, akkor egy idő után természetessé válik, hogy csak akkor veszik igénybe a szolgáltatást, ha már saját maguk nem boldogulnak. A pénz valószínűleg mindig kevés lesz az egészségügyben. Arra van szükség, hogy abból a kevésből maradjon annyi, amiből a szívbetegeket, rákosokat, vesebetegeket stb. meg lehessen gyógyítani. Ehhez az kell, hogy ne legyenek feleslegesen többedszer elvégzett vérvételek, laborvizsgálatok, ultrahangok.
Tehát az alapdíj nem növelné a bevételeket, hanem igazságosabbá tenné a befizetéseket és tudatosabbá az egészségügyi szolgáltatások felhasználását.
Így van.
Az alapdíj bevezetésén kívül min változtatna?
Ma Magyarországon túl sok helyen folyik rossz minőségű egészségügyi ellátás. A nagyon széttagolt, sok kicsi, és rossz minőségű ellátóhelyből (kórházból) álló hálózatot koncentrálni kellene. A kisebb, gyenge minőségű egységeket kórházként be kellene zárni, és ha arra alkalmasak, szakrendelőként, ápolási otthonként vagy egynapos centrumként továbbüzemeltetni. Ezzel jelentős forrásokat lehetne megtakarítani. A szociális jellegű ellátásokat pedig (pl. krónikus belosztály) ki kell venni az egészségügy alól és áttenni a szociális ellátásba. És bűncselekménnyé kell nyilvánítani a hálapénzezést.
Van olyan vélemény, hogy összeomlana a rendszer, ha betiltanák a hálapénzt. Ön szerint fenyeget ilyen veszély?
Egyáltalán nem. Teljesen szét kellene választani az állami rendszerben dolgozó orvosokat és a vállalkozó orvosokat. Vagyis aki marad állami alkalmazott, az nem vállalkozhat. Viszont ahogy mondtam, az állami orvosok bérét két-háromszorosára kellene emelni. Ennyiért már maradnának, akkor is, ha nem fogadhatnának el hálapénzt.
Egy Indexen megjelent cikkében azt írta, a hálapénzből 10-100 millió forint jöhet össze évente. Ehhez képest havi nettó 1-2 millió forintos bért adna az orvosoknak. Aki eddig százmilliót tett zsebre, hogyan elégedne meg 20 millióval?
Egészséges kompromisszum. 100 milliót talán 500, 20 milliót másik 1500 orvos keres. A többségnek közel sem jut ennyi. Ha a szakorvosok képzettségüktől, szakmai tapasztalatuktól és a pályán eltöltött idejüktől függően sávosan havi nettó 1-2 millió forint között keresnének, akkor ezzel a legtöbbjük elégedett lenne, és nem gondolnák azt, hogy hálapénzre van szükségük. Az 5-6 ezer orvosbárót pedig, akiknek irgalmatlanul magas a jövedelmük, úgysem lehet rávenni, hogy beálljanak a sorba. Ők maradjanak csak vállalkozók, éljenek meg a piacon.
Azt mondta, az egészségügy ismert problémáit egy év alatt megoldhatná a kormány. Hogyan, milyen lépésekben?
Meg lehetne hirdetni az alapcsomagot, meghatározni az alapdíjat, a kiegészítő csomagokat, azok díjait, kriminalizálni lehetne a hálapénzt. És el lehetne kezdeni az ellátórendszer átalakítását. Utóbbit nem lehetne egy év alatt befejezni, de sürgősen neki kellene fogni.
Akik most nyugdíjasok, abban a tudatban éltek, dolgoztak, hogy idős korukban sem kell majd fizetni nekik azért, hogy az orvos ellássa őket. Nem lenne kevésbé ellenszenves a terve, ha csak fokozatos lenne a bevezetés? Ha csak a jövő nyugdíjasainak kellene fizetniük?
Persze, politikailag mindet fel lehet puhítani. A krízis azonban ma van. És most kell megoldani a problémákat. Ha nem változtatunk, magától nem fog felszámolódni a krízis.
Az egészségügy viszont szépen össze fog omlani. Magától.”
(24 nyomán)
Na szépen kérem!
Szóval akkor e szerint a terv szerint most már nyíltan és kimondva lesznek VIP betegek, és lesznek az “alapcsomagosok”.
Azt az ötletet vetette fel a szakértő hölgyemény, hogy az egészségügyi járulékot (TB) ami most minimálbérnél 7.110 Forint adják oda beépítve a fizetésébe a dolgozónak, majd a dolgozónak kötelezően be kellene fizetnie ebbe az új “egészségügyi alapba” 11.270 Forintot.
A gond csak ezzel az, hogy a 7.110 F az megemelné a személyi jövedelem, és más adóalapját is, az-az ez a fizetésében “pluszként” már csak kb 4.500 Forintot jelentene.
Ezzel szemben a kötelező befizetés 11.270 Ft-t tenne ki, így a dolgozónak havonta 6.700 Ft-l kellene többet “leugatni” az állambácsi felé! (Ó “boldog” 300 Ft-s vizítdíjas idők!)
Aztán gondolja e valaki komolyan (mármint épeszű ember), hogy több, jobb szolgáltatást fog majd kapni ezért?
Gondoljunk csak a kötelező TAO pénzekre. Ezeket az összegeket Orbánék kivették a közpénzekből, így az összes magyar kisvállalkozónak ha akarja azt ha nem, de támogatnia kell a focit és a stadionépítést. Pedig itt sem kis összegekről van ám szó, hanem kőkemény 11%-ról!
Fidesz birkák részére.
Nos tehát, felfogtuk a fentieket? Ennek ellenére még mégis éljen és viruljon Orbán Viktor!
Akkor “komácskáink” hágjátok meg szülőanyátokat, még ha azt úgy kell előásnotok aa föld alól kkor is!
A “hezitálók” , a nemtörődömök, nem szavazók és bizonytalanok részére
Ti pedig gondoljatok bele, hogy hiába vonjátok ki magatokat a “forgalomból”, hiába a “nem ér a nevem” strucc mentalitás, rátok is vonatkozik. Ti is isszátok ennek a levét. Vegyetek erőt magatokon, menjetek el szavazni, segítsetek leváltani ezt a rablóbandát a jövő évi parlamenti választásokon, különben ti is épp úgy szívtok mint a többi. Csupán még annyival sem takaródzhattok, hogy tettetek, próbáltatok tenni ellene valamit. Ha távol tartjátok magatokat még azt a jogotokat is elveszítitek, hogy méltatlankodjatok bármi és bárki ellen is! Ugyanis a távolmaradásotokkal épp Orbánt erősítitek!
Ezt véssétek jól az eszetekbe!
Ellenzékiek részére (politikusok)
Ti pedig üvöltsetek és tiltakozzatok hangosan, mert a gyengécske nyikogásotokkal csak szánalomra méltóak maradtok. Vigyétek utcára az embereket, ne a méregdrága öltönyeitekben feszelegve mosolyogva mondogassatok oda egymásnak a jó meleg és pihe puha országgyűlésben. Magyarul legyetek tényleg erős és hangos ellenzékiek, ne nyivákoló faszkalapok!
SVPSZ
-Na szóval! Nem egy jobbikos portálnak csinálnánk itt reklámot a Bal-Rad-on! Erről szó nincs. Gondolatébresztőnek szánjuk az írást!
Merthogy bizony nagyon sok dolgot hasonló módon lát a “szélsőjobb” is, mint a “Kádár-huszárok!” Egyelőre még csak a bajok felismerését illetően.
Momentán annyi előnye van a “szélsőbalnak”, hogy van egy életből fakadó tapasztalata a bajok KOMPLEX ORVOSLÁSÁRA!
Amihez pedig mielőbb-már ma!-neki kellene látni!-mert holnap már késő lesz!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hátha érdekel bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Na most azt a 7110 ft-ot annak is fizetni kell,aki ellátásra nem jogosult,közmunkára alkalmatlan,elhelyezkedni nem tud,adott esetben korlátozottsága nem éri el a nem is tudom ,50-60 százalékot,mert ugye fél kézzel elmehetne még labdaszedőnek,de nem veszik fel.
  Igen tudjuk szélsőjobb,aki nem tudja,az nem itt olvas.
  De hogy beszóljak / 🙂 / van egy parlamenti párt,aki kötött kezű múmiaként üldögél a padokon.
  Oké! Menjünk,megyek Veled!…hova megyünk..? Tudod?
  Leszünk legalább ötvenen,ha mindenki ráér.
  A 7110 ft-ot a NAV SZEDI BE.áLLAMI BEVÉTEL,ADÓ FORMÁJÁBAN,AMIT MÁSRA KÖLT. Kérdés?
  Olyan felesleges pofázni már tényleg,mindenki tud mindent,a többit meg leölni a g..be.Bocs csak néha felbasz,amikor egy hasonló poroslábú korbáccsal a kezében esetleg fotelforradalmárként jellemezve oktat.Nem itt kéne.
  Tényleg ne vedd bántásnak,de már idegesít az egymásra mutogatás.
  Ha fájt puszit rá
  http://www.phygee.com/files/post/1076.gif

 2. Jakócs Gábor szerint:

  Az Orbán utáni kapitalizmus sem lesz jobb ,mint a mostani!Ezt kellene megérteni minden jobbra vagy balra vagdalkozó,magát okosnak gondoló kommentelőnek!Csak a lényeget kell kiemelni és azt tudatosítani.Le kell váltani ,akár forradalom útján is a kapitalizmust közösségi társadalomra!Ne egymást anyázzuk,trágár ,alpári szavakkal önmagunkat lejáratni ,zsidózni fasisztázni,értetlenül és érthetetlenül cinikuskodni,jópofizni ,cukiskodni,nick neveket felvéve inkognitóba vonulni hanem értelmes ,logikus gondolatokkal ,megfelelő tudás és gyakorlat háttérrel ,jó szándékkal segíteni az esetleg tévelygőket!

  • V.kutya szerint:

   Nos, röviden: NEM!
   Olyan, hogy közösségi társadalom, e pillanatban nincs sehol a világon, és nem arrafelé mennek a dolgok.
   De tegyük fel, hogy mégis ez a cél: hány évre, évtizedre van ez a cél? Milyen szelek fújnak a változáshoz keletről és nyugatról?
   És addig is mit tegyünk, mert hogy magunktól itt nem lesz leváltva sem a kapitalizmus, sem pedig Orbán, de még Gyurcsány sem. Márpedig szeretnénk valahogy túlélni mindkettőt! Mert hogy szeretnénk minden nap vécére menni, ahhoz pedig mindennap legalább egyszer enni kell!
   Szóval:
   Többé nekem senki ne jöjjön itt azzal az ócska, elcsépelt szöveggel, hogy majd a proletárforradalom után minden jobb lesz, és csak részint ennek bekövetkeztéig, részint az azt követő néhány évtizedig lesz már sz.r, tehát optimista számítás szerint max. 30-40 évet kell csak kibírni valahogy, addig se csapkodjuk Orbánt, ugye? Ha jól értelmeztem, akkor ez lenne Jakócs úr logikája. Hozzáteszem, nem csak az övé, elég gyakran hallok efféle érvelést más elvtársaktól is, hogy “hát addig úgysincs mit tenni, amíg kapitalizmus van, mert ez a rendszer rossz, nem lehet megjavítani” – miközben ugyanez a rendszer majdnem 500 éve működik nyugaton. Mert kérem tisztelettel: a ti gyermekeitek, és (most már) unokáitok bizony nem Moszkvába mennek mosogatni, hanem Londonba, és ezért bizonyítottan Orbán személye is felelős, mert az ő országlása idején óriásit bukott a magyar nép összessége, miközben az ő körei besöpörte az eu-pénzeket saját magának!
   Szóval: tessék csak vagdalni a tetves büdös náci sertéseket, akik ma Pesten parádéznak, és a (dísz)magyar rendőrök az antifasisztákat b.sztatják, természetesen, és ez most van, nem 20 év múlva! És ha így megy, 20 év múlva nem lesz, aki átvegye a proletárok örökségét, mert kihalunk, b.sszameg, okoskám! A tagkönyvét pedig megsütheti!

   • Fergeteg szerint:

    “…miközben ugyanez a rendszer majdnem 500 éve működik nyugaton”
    Fog is még működni egy darabig, de az tagadhatatlan, hogy kizsákmányoláson alapul(t), aminek most többek között Magyarország is az áldozata. Viszont már nem olyan fényes a helyzet Nyugaton, mint az előző évezred végén. Sokkal többen kérnek a tortából, a szakácsok pedig egyre több értékes anyagot lopnak ki belőle.

 3. lacii szerint:

  Látom nagy a tanácstalanság.
  Sokkal több van készülőben, mint ahogy mi azt gondolnánk.
  A megoldás úton van .
  Persze ahhoz kicsit nyitottabbá kéne válni.
  Ez egy link.
  https://www.youtube.com/watch?v=QaTZJrXc-pE
  Én hiszem ezt.
  Ez nekem olyan természetes , mint a lábgombának a nagy új.
  További szép napot mindenkinek.

  • V.kutya szerint:

   Laci, örülök, hogy hiszed, de ez egy új, kozmikus vallás, semmi több. Igaz, jól meg lehet belőle élni, aki magas szinten csinálja, és könyvet ad ki, és-vagy tévéműsorral vakítja a magyar parasztot (Szűcs Róbert és Dombóvári Gábor, Hihetetlen sorozata), szóval, megy itt a kábítás, a paraszt tátott szájjal nézi-hallgatja, még a pörköltös kanál is megáll a kezében!

 4. Fergeteg szerint:

  Túl komolytalan Gabriella ötlete ahhoz, hogy pár percnél tovább érdemes legyen foglalkozni vele. Már csak azért is, mert alkotmányellenes. Idézzük fel az Alaptörvényből/Tákolmányból:
  “XV. cikk
  (1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
  […]
  (5) Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.”
  És most Gabriellát idézem: “Annyival nőne a nettó bér, amennyi járulékot most levonnak a fizetésből. Sőt, a nettó fizetéshez hozzáadnám még a szociális hozzájárulási adó egészségügyi kasszába szánt részét is.”
  Túl a munkaadókat – elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozásokat – érintő további nehézségeken (a hölgy nettó, tehát ténylegesen kifizetésre kerülő bért említ, aminek további vonzatai vannak), Gabriella nem beszél arról sem, hogyan növelné a nyugdíjasok nyugdíját, hogy elkerülje a diszkriminációt. Nem is teheti, ha ebben a rendszerben gondolkodik (túl sok értelme sem lenne egyik zsebből a másikba pakolgatni, fölösleges adminisztrációs terhekkel növelni a nyugdíjas gondokat csak azért, hogy valaki maga fizessen be egy összeget az ellátásáért, vagy – szerencsésebbeknél – a bankja tegye ugyanezt). Márpedig a nyugdíjasok – akik aktív korukban bizony szintén hozzájárultak az állami egészségügy finanszírozásához, és életkorukból fakadóan általában fokozott eü. és szociális gondoskodást igényelnek az állam részéről – hátrányos megkülönböztetése alkotmányellenes és igazságtalan lenne. Nem is beszélve a társadalom amúgy is komoly megosztottságának további mélyítéséről, ami az egész ötletelgetés értelmi szerzőjének hozzáállásából fakad (“igazi potyautas az, aki nem fizet semmit: a gyesen lévők, az őstermelők, a nyugdíjasok, és így tovább”). Gratulálok!

 5. scout szerint:

  Senki nem fog segíteni.Csak mi magunk segíthetünk magunkon.Ki kell menni az utcára és pont.Csak annak a népnek van joga a szabadsághoz, amelyik hajlandó tenni is érte valamit.Lehet várni a földönkívüli póni szivárványszínű flitteres fingját az isteni kinyilatkoztatást vagy igazságtételt ami majd sült galambot röpít a szánkba mannával.A helyzet az, hogy a falu egyetlen pottyantós budiját teleszarták.Tehát a helyzet szar, ugyhogy most Mindenkinek menni kell és fel kell takarítani a szart.Nem valakinek vagy valakiknek-mindenkinek.Közel 30 éve várjuk a csodát, hogy majd valaki feltakarítja helyettünk a szart.De hát nem mi hagytuk , hogy eddig érjen a szar?!Nem mi néztük tétlenül? Beszélhetünk itt még pár évet, lehet írni baromságokat-okosságokat,cívódhatunk egymással, hogy nem így hanem úgy.Őszintén szólva szarok rá kinek milyen a vallása, nemérdekel, hogy jobbos vagy balos beálítottságú.Hajlandó végre megemelni a seggét vagy sak beszélgetünk a semmiről, meg a SZARról.Mert nem akarok elkeseríteni senkit, de ez csak SZARabb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.