Szíria

Genfben alig valamivel több mintegy hét múlva kezdődnek a szíria béketárgyalások. Asszad ellenzéke bejelentette, hogy (döbrögisztáni ellenmaffiák FIGYELEM!) egységesítik a delegációikat, és egy tábort alkotva fognak alkudozni Szíria jövőjéről.

(Azok a bűnbandák, amelyek alkalmasint egymást IS irtották!)
Vannak aztán Szíriában olyan martalóchordák, amelyeket oda sem engednek a tárgyalóasztalhoz! Az ISIS, valamint az an-Nuszra és leányai pusztulásra vannak itélve. Sorsuk intézése folyamatba téve.
Al-Bab a rémkalifátus utolsó nagyobb erődítménye. Ezen kívül már csak a fővárosuknak számító Raqqa van a kezükben.
A törökök is nagyon szeretnék rátenni a kezüket Al-Babra, mielőtt a már csak 1,5 kilométerre lévő szíriai kormánycsapatok megérkeznek. No meg a kurdok észak-szíriai térnyerése is aggodalommal és sietséggel tölti el az ankarai maffiát. Úgyhogy igyekeznek nagyon a “szabad szírekkel” együtt, hátha sikerülne a török határtól alig 40 kilométerre lévő várost megkaparintaniuk. Ha már Aleppo kapcsán árnyékra vetődtek.
A török hadsereg aztán ma délelőtt veselkedett neki északi irányból Al-Bab latorjainak. Komoly adok-kapok után ki is verték a pribékeket  Al-Shehabi településról.
Elemzők szerint viszont könnyen megismétlődhet az aleppoi lyukrafutás. Tekintettel arra, hogy mégiscsak ott van déli irányban a szír reguláris hadsereg. Amely nem igazán nézi jó szemmel a törökök és a “szabad szírek” feszelgését.
Erre amúgy komoly esély is van, hiszen a szír földi erőket az orosz légierő komoly mértékben támogatta, és támogatja. Tegnap sem lopták a napot.
De hogy a rémkalifátusistáknek legyen okuk a fejfájásra, Raqqa-környékén a kurdok röffentették be a maguk ISIS-irtó szerkezetét. Állításuk szerint most aztán komolyan. Annyira komolyan, hogy jelentéseik szerint el is foglalták a pribékhadtól Meyzla városát. Ez a város állítólag stratégiai fontosságú, Raqqától keletre.

A Palmüra-katlanban a kalifátusisták tegnap gázvezetékek fölrobbantgatásával foglalkoztak leginkább. Nehogy a nyomukban járó kormányerők kezére épen kerüljenek.
Deir ez-Zor és környékén pedig tűrtek/tűrnek és szenvednek. Arrafelé kritikusra fordult a helyzetük. Ráadásul nincs egy nyugodt órájuk. Hol az orosz, hol a szír légierő gépei szórják meg őket.
Az orosz NTV-nek nyilatkozva ma Szergej Lavrov orosz külügyminiszter “üzent” Trump Bohócnak.
Tudtára adta, hogy Iránt nem lehet kizárni a terrorellenes koalícióból, amihez az USA-nak igen nagy kedve lenne.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hát, ha nem jó szemmel nézik a kormánycsapatok az Al-Bab- náli törökök ténykedéseit akkor gyorsitsák meg az előrenyomulásukat, nehogy a törökökhöz, vagy YPG kurdokhoz kerüljön Al-Bab városa és környéke, szerintem !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.