Döbrögisztán jobban teljesít…

Elkeserítő milyen házakban élnek a szegények

Az OECD lakáshatási körülményeket részletező statisztikáit böngészve elkeserítő és megdöbbentő adatokat is lehet találni. Mit gondol, például a szegények hány százalékának nincs WC-je a lakásban?

Képtalálat a következőre: „Szíjjártó háza-kép”

Miközben a magyarországi elit újabb luxusingatlanokkal gyarapítja a vagyonát, rengetegen vannak azok, akiknek a kornak megfelelő adottságokkal rendelkező otthon sem adatott meg. Az OECD lakhatási körülményeket részletező statisztikái szerint ugyanis szegénységi küszöb alatt élők 21 százaléka kénytelen olyan otthonban élni, melyben a benti WC, mint alapvető elem is hiányzik.
A 2014-re vonatkozó adatok szerint hazánkban a szegénységi küszöb alatt közel a népesség 15 százaléka élt, vagyis közülük 315 ezer nélkülözi ezt a helyiséget az otthonából.

Képtalálat a következőre: „Szegény lakás-kép”

A szám megdöbbentő, a képet pedig csak tovább rontja az a tény, hogy ez a hatodik legmagasabb arány az OECD tagállamain belül. Nálunk rosszabb a helyzet:
Lettországban,
Litvániában,
Bulgáriában,
Mexikóban
és Romániában.
Keleti szomszédunknál kirívóan magas, 73,8 százalékos az az arány, míg mögötte Mexikó 59,6 százalékkal áll. A régiónkat tekintve
Lengyelországban 15,
Szlovákiában 7,5,
Csehországban pedig 3,1 százalék a benti WC-t nélkülöző szegények aránya.
A rangsor jobbik végén szerepel Izland, Írország, Hollandia, Norvégia és Svédország, ahol még a szegények is benti WC-vel rendelkező otthonokban tudnak élni.
2010-hez képest egyébként valamennyit javult a helyzet az OECD adatai szerint, akkor még ugyanis a szegények 24,4 százaléka volt ebben érintett, igaz, ez 2011-re 20,9 százalékra csökkent. Ezt 2012-ben egy 22,9, 2013-ban pedig 21,8 százalékos arány követte. Talán még ennél is megdöbbentőbb tény, hogy a statisztika szerint “nem szegények” – vagyis akik a mediánjövedelem 60 százaléka feletti összegből élnek – 3,1 százalékos arányban érintettek.
(mfor)
Bal-Rad komm: Az arányokon persze nagyot fog majd javítani a CSOK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán jobban teljesít… bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. sándor67 szerint:

  Adminka, a fejedbe esetleg az nem fordult meg, hogy a csóringerek nagy hányada tehet a saját nyomoráról? Valakit ha lepottyantanak az Antarktiszra ott is jó meg fog élni, némelyek meg az édenkertbe is éhen halnának?! Vagy azt a statisztikát nem olvastad még, hogy amikor a csóri nyert a lottón egy nagy összeget , 2-3 éven belül elherdálta és még csóringerebb lett, mint a nyeremény előtt ? Ezek nem véletlenek, nem a rendszer a hibás hidd el, rossz program van a fejben , ahogy a tiedben is, hogy mindig csak a negatívumokat figyeled és azzal próbálod hergelni a hozzád hasonlókat

  Admin:

  Én úgy látom, hogy inkább te hergeled fel magad Sándorom! De hát ez végülis a ti szerencsétek, hogy CSAK TI HERGELITEK MAGATOKAT!

  Gondolj bele, ha a TÖMEG HERGELI ÖNMAGÁT…

  • M szerint:

   Sanyi barát súlyos értelmi és érzelmi fogyatékos.
   Ha a hasonszőrű társai nem tennék folyamatosan tisztába, nem lehetne része a nagy lopásnak, szimplán éhen halna.
   Ő csak egy a saját 0-ságát, életképtelenségét, mások lenézésével pótló narancs táborból.
   Ők a fontoskodó kullancsok

 2. sándor67 szerint:

  Miért nem lehet írni egy frappáns cikkecskét, hogy országunk vezetése az elkövetkező évben megemeli az ápolók fizuját 56% -kal, a kutatókét 26%-al,, az orvosokét átlagosan 210 000 Ft -al? miért csak a szarra fókuszálsz??? Miért nem lehet arról írni, hogy a vezetésünk minden munkakerülő nyomorultnak ad 60-70 ezret közmunka néven, holott nem tesznek semmi érdemlegeset érte, szinte csak annyit, hogy megjelennek naponta a hivatalban ??? Ezekről miért nem lehet írni??????????

  Admin:

  “…országunk vezetése az elkövetkező évben megemeli az…”

  MAJD…

  Majd AKKOR megírjuk!

  MOST meg most van!

  Most erről írunk!

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Satya. Jönnek az ígéretek a választások előtt.
   Miért nem 2015-vagy 2016 ban emelte meg a Fidesz kormány a fizukat, iért most ígérgeti? Miért nem akar járulékot adót csökkenteni?
   De hagyjuk. Hülyével nem beszélgetek, én építész vagyok nem pedig elmeorvos

  • sándor67 szerint:

   admin, valóban igazad lehet a benti WC hiányát illetően, mert , ha lenne pl. neked is , akkor mielőtt reggelente szítod a tüzet az írásaiddal, előtte lehúzhatnád magad , így megkímélve a pár elmeroggyant törzsolvasóidat

   Admin:

   “…gy megkímélve a pár elmeroggyant törzsolvasóidat”

   Miért kéne hogy kíméljelek Sándorom?

 3. istvan szerint:

  Sanya
  Te egy lufasz vagy

  • sándor67 szerint:

   mielőtt lufaszt írsz TE FASZ, állj elő értelemmel , kezd ki amit írtam a két első hozzászólásban !!!

   • petymeg szerint:

    A két első hozzászólásodról csak annyi,hogy ezek a sehonnai gazemberek ígértek már rengeteget!A megvalósulás meg zéró vagy csak ami nekik is jó.

 4. scout szerint:

  Sándor ne arrol beszélgessünk, hogy mi lesz, mert igérgetni én is tudok.Adok neked 100 miliót, ha jó leszel.Majd.Elhiszed?Arrol beszélj ami eddig történt, hol a pénz?Tények, Sándor a tények.Agitálhatsz itt arc nélkül, de le leszel hurrogva.Lehet, hogy neked jó ez a rendszer, de te 1 vagy a 2000-ből.A többi 1999-el ki van baszva.Akkor valami valahol csak hibádzik nem?Tudod ma a kormány mellé álni csak a tudatlan zombik, bolondok, bűnözők akarnak.
  Nos melyik vagy?

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   +100

  • sándor67 szerint:

   én reálisan gondolkodó vagyok, nem állok senki mellé csak a tények mellé, És minden tiszteletem a FIDESZé és ezen belül is Orbán Viktor úré, Ő az egyetlen ember aki szívből és elméből egyaránt emeli kis országunkat, ahogy mondta is az évértékelő csodálatos beszédében, hogy az eddigiek, előtte lévők csak azt magyarázták el, hogy méééért nem lehet, hmm, na ez a nem mindegy, ez az igazi nagyság, aki tesz és nem kifogásokat keres !!!

   Admin:

   “…tesz és nem kifogásokat keres…”

   MOST VAN ALKALOM LOPNI! Amit ma ellophatsz-ne halaszd holnapra! Hát hajrá! Ne lessük hiába a napot! Tákolmányosítottuk a lopást-hát CSELEKEDJÜNK!

  • Ez van. szerint:

   ő mindkettő, az aljasabb fajtából !

 5. istvan szerint:

  Irneek een neked sanya,de eerelemese hiaaba iirok neked,raaadaasul idegen geepen nem megy,mer a magyar iiraas1 sem eered.
  Fidesznyiknek meg minek is

 6. Szaszi szerint:

  Azért torlaszolta el a várkert bejáratot,mert népszerű.
  Sándor,tudom hogy nem gondolod komolyan amit írsz,csak jókat kuncogsz és tetszik hogy másokat bosszanthatsz.
  De most már tényleg ne itt,nincs rá szükség.

 7. Fazek szerint:

  Sándor, akkor te magadat sanyargatod jó mazochista módjára, hogy állandóan itt lógsz..

  Miért nem húzol el a búbánatos francba? Vagy segítsek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.