Donbassz

Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottságnak (SZK) bizonyítékai vannak arra, hogy a valcmanista latorhad harcászati rakétákat vetett be polgári lakosság ellen Donbasszban – közölte hétfőn Szvetlana Petrenko, az SZK szóvivője.

A bizottság megdönthetetlen bizonyítékokat szerzett és rögzített az eljárási jognak megfelelően arról, hogy Kijev ordashada “Tocska-U” típusú, nagy tűzhatású harcászati rakétarendszereket vetettek be 2014 augusztusa óta Donbassz békés lakossága ellen – fogalmazott Petrenko.

Az SZK hangsúlyozza, hogy nagy tűzhatású fegyverekről van szó, amelyek esélyt sem adnak a békés lakosságnak a túlélésre, s ez sérti a nemzetközi normákat. A testület négy olyan donbasszi települést nevezett meg-Novoszvetlovka, Ternovoje, Rovenyka, és Jubilejnüj-amelyek lakossága ellen bizonyíthatóan ilyen rakétákat vetettek be Valcman martalócai.

A szóvivő kifejtette: “Ezen fegyverek bevetése a civil lakosság ellen azt bizonyítják, hogy a kijevi hatalom célul tűzte ki Donbassz lakosságának kiirtását, és a térség infrastruktúrájának teljes elpusztítását.”
A legújabb “gyanús” esetek adatainak feldolgozása még zajlik.
Vad iramban, ám egyre nagyobb csüggedéssel keresik a jobbszektoros latorzászlóalj luganszki fronton elveszett felderítő szakaszát. Egyelőre azzal nyugtatgatják önmagukat Kijevben mindazok akiknek okuk van amúgy az izgalomra a dolog miatt, hogy csak a kommunikáció szakadt meg a latorbandával.
“Félfüles” információink szerint komoly feladata LETT VOLNA a 31 martalócnak.
Luganszki illetékesek pedig semmit sem tudnak az ügyről. Hallgatnak a dologról.
A fronton mára virradóan is “mérsékelt” latortüzérségi ténykedés történt. Luganszknak csak 8, Donyecknek huszonegy települését ágyúzták “mindössze”.
A ma reggeli “Baszurin-matek” szerint alig 1800 latorgránát hullott a DNR-területére.
Viszont közzétették Donyeckben a közelmúlt véres terrorjáért felelős valcmanista latorparancsnokok nevét ábrázatát, és bűneik listáját.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    A bizotság megdönthetetlen bizonyitékokat szerzett és rögzitett…….. Ki fogja megbüntetni a vétkeseket, elkövetőket a 2014-beni elkövetőket ? A válasz egyértelmüen SENKI ! Úgy ahogy senkisem fogja megbüntetni a 2017- es “Tocska-U” tipusu, nagy tűzhatásu harcászatirakékétarendszer e hónapban, 2017 februárban elkövetett szintén “Tocska U”-val támadták közvetlenül DONYECKET, ha jól tudom Egy épület, talán szálodába csapódott be a belvárosban, csak a legalsó falak maradtak meg. De ebben nem vagyok száz százalékosan biztos,hogy száloda volt -e. Igencsak HÁTRALÉKBAN van az orosz szövetségi Nyomozó Bizotság ( SZK). Azt mikor fogják kivizsgálni, és megbüntetni az elkövetőket. ? Szerintem, már igencsak ideje lenne, ha a Donbasziak, Luganszkiak a saját kezükbe vennék az igazságszolgáltatást, mert HELYETTÜK SENKI SEM FOGJA MEGTENNI !!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.