Szíria

Kevés híján nyögés lett a török-“szabad szírek” erőlködésének a vége Al-Bab északi kapujánál. Bzaah falunál rosszul sült el tegnap az akció. Azóta újratervezés van.

Most északon fogcsikorgatva figyelik, ahogy délen a szír kormánycsapatok szépen ledarálják a Deir-Hafer felé vezető utat védeni igyekvő pribékhordát. Attól tartanak ugyanis törökék, hogy a szír kormányerők a hátuk biztosítása után teljes erővel rámennek dél felől Al-Babra, és elorozzák előlük a vágyott várost.
Az ankarai Keresztapa váltig Raqqát szeretné megkaparintani, de a második számú szíriai kalifátusista erőddel-Al-Babbal-is csak szöszmötölnek. Ugyan Kardigan szultán esküdözik, hogy ők majd Raqqát így-meg úgy!-de egyelőre nem jutnak ötről a hatra az ISIS-sel.
Márpedig Raqqából megint kedvezőtlen hírek érkeztek. A kurdok támadása elakadt.
“Két nagyobb orosz Szpecnaz egység érkezett tegnap Homsz-tartományba.” Elemzők szerint az egységeknek Palmüra latortalanításánál fognak szerepet betölteni.
Nagyon úgy fest tehát,hogy napirendre kerül ismét Palmüra felszabadítása.
Eközben a tartomány északi részén olyan latorbelháború tört ki, hogy öröm nézni. A Jund Al-Aksza (az al-Kaida szíriai franchise-partnere) és egy másik-szintén zenész társulás-a Hay’at Tahrir Al-Sham nevű bűnbanda ugrottak egymás torkának Al-Tamana’ah helységben.
A legszebb az egészben az, hogy a zajos mókázást unó helyi lakosok is beszálltak a buliba. Harmadik félként. Ők lesből irtják a küzdőket. Nagy a cirkusz.
Deir ez-Zor óráról-órára fogyasztja a pribék élőerőt. Szünet nélkül pusztítja a kalifátusista bűnbandát az orosz-szír légipáros. A kormánycsapatok pedig nem mozdulnak állásaikból. Helyükön maradva aprítják a légierő által kibombázott sátánivadékokat. Azok meg kénytelenek kimozogni fedezékeikből, de csak azért, hogy újabbat találjanak. Néha-néha tesznek egy gyengécske kisérletet valami rohamfélére, de semmi esélyük.
Latakia hegyei között is nagyban zajlik a rendcsinálás. A környékben az an-Nuszra banda bánja a szír kormányhadsereg rend utáni vágyakozását.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hát csak csikorgassák a fogukat a törökök ráérnek ! A kormánycsapatok meg igyekezzenek minnél előb Al-Bab-ba, ha drága nekik Szíria minden centiméternyi területe !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.