Árnyék a vajdán

Az Insider orosz nyelvű (ellenzéki) honlap február elején közölt egy írást, amelyben ismertet egy több mint húszéves történetet.

A cikk szerint Dietmar Clodo, akit Magyarországon 2002-ben elítéltek bombagyárosként, a kilencvenes évek elején Szemjon Mogiljevicsnek, az orosz-ajkú alvilág akkoriban Budapesten élő fejének dolgozott. Ebben a minőségében, „Szeva bácsi” megbízásából korrupt magyar rendőröknek és politikusoknak adott át kenőpénzt. A cikk felidézi azokat a vádakat, hogy az ügyben 1994-ben, a parlamenti választások előtt az akkor ellenzéki pártvezér, Orbán Viktor is érintetté vált.
A pénzzel, a konkrét esetben egymillió német márkával teli táska átadásáról Mogiljevics kérésére állítólag videófelvétel is készült. A történetet Clodo írásba is adta Roth-nak, aki ügyvédei tanácsára mégsem nevezte meg könyvében a magyar miniszterelnököt. Az iratot Roth az Átlátszónak is megmutatta, annak eredetiségét érdeklődésünkre maga Clodo is megerősítette.

Képtalálat a következőre: „Maffia-kép”

“A kilencvenes években Budapesten éltem, ahol tanácsadással foglalkoztam, és a SAS nevű magán őrző-védő cég tulajdonosa voltam. Ott ismerkedtem meg Szemjon Mogiljevics ismert üzletemberrel. […]. A közeli bizalmas viszony miatt azzal bízott meg engem a kilencvenes évek közepén, 1993 és 1996 között, hogy pénzt adjak át különböző embereknek. Az egyik ilyen ember Pintér Sándor volt. Abban az időben csak azt tudtam róla, hogy valamilyen magas tisztséget tölt be a rendőrségnél, s hogy természetesen Mogiljevics úrnak dolgozott. Később ismerkedtem meg vele hivatalosan, amikor elkerült a rendőrségtől.
Ez 1996/97-ben történt. Szemjon Mogiljevics megkért arra, hogy vigyek Pintérnek pénzt, amit én megtettem. Világos volt számomra, hogy ezek befolyásos emberek voltak. Pintér Sándor számomra akkor csak az egyik korrumpált személy volt a sok közül, akiknek borítékokat adtam át Mogiljevics nevében. A házamban, a Meggy utca 19-ben fogadtam őt és másokat, Budapest harmadik kerületében. A pénzt borítékban adtam át. 10-10.000 német márka volt bennük. Ez 1996 végéig folyt, később ezek a műveletek valaki máson keresztül folytak. Egyik alkalommal 1994 tavaszán, a parlamenti választások előtt nem sokkal Mogiljevics tolmácsa hozott nekem egy bőröndöt, amelyben körülbelül egy millió márka volt.
Egy fiatalembernek szánták. Ez a fiatalember nem akart bejönni a házamba. Azt mondtam neki: »Idefigyeljen, van nálam egy bőrönd ezzel a francos pénzzel. Én nem akarok kimenni ezzel a bőrönddel az utcára. Ha visszautasítja, akkor visszaadom Mogiljevics úrnak, hogy vigye vissza a milliókkal teli bőröndöt. Nekem mindegy.« Végül feljött hozzám egy koros úr kíséretében, s én odavittem a pénzes bőröndöt. Nem érdekelt akkor, hogy ki volt ez az ember. Csak a parlamenti választások után értettem meg, hogy ez a fiatalember Orbán Viktor volt a FIDESZ-ből. Mogiljevics ezt a »választási kampányt fordító hozzájárulásnak« nevezte.
Az »aprópénzüket« rendszeresen felvevők között – mások mellett – ott volt Tonhauser László, a budapesti rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegének vezetője, Sándor István, rendőrségi vezető-nyomozó és Juszt László, a média befolyásos képviselője.
Hogy miért kellett épp nekem átadni ezeket a pénzeket, annak fő oka az volt, hogy nekem semmi közös dolgom sem volt oroszokkal, s engem, mint a független Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara nemzetközi szekciójának elnökét meglehetősen komolyan vettek. A hamis tanúzás büntetendő voltának tudatában kijelentem, hogy igazat mondtam.
Regensburg 06/15/2016.”
Az Insider cikke szerint ezek a videófelvételek Mogiljevics közvetítésével olyan, az orosz hírszerzéshez kötődő kezekbe kerülhettek, ahol kompromattá válhattak.
Hogy a két forrásban is „csak” névtelenül körülírt kulcsszereplő azonos Orbánnal, pontosabban, hogy őróla beszélt Clodo, egyrészt onnan tudni, hogy a hetilapos interjút történetesen az Átlátszó mostani írásának szerzője készítette, akkor még HVG-s színekben. Roth pedig tavaly októberben, az osztrák közszolgálati televíziónak, az ORF-nek nyilatkozva végül néven nevezte Orbánt, ahogy a riportban nyilatkozó Clodo is.
Clodót egyébként most is megkerestük, ő pedig újfent megerősítette az elhangzottakat, és jelezte, nincsen kifogása, hogy ismét hivatkozzunk rá.
…1. Nehezen képzelhető el, hogy az akkor már évek óta Magyarországon élő Clodo ne ismerte volna fel arcról 1994-ben az 1989-es újratetemetési beszéde óta országosan, sőt a nemzetközi porondon is ismert politikust. Clodo ezzel kapcsolatban ma is úgy reagál, hogy semennyire nem érdekelte a magyar politika. Kérést teljesített, a kuncsaftok számára érdektelen korrupt alakoknak tűntek – mondta ezúttal is munkatársunknak.
2. A Roth-könyvben szerepel, de a HVG-nek annak idején nem említette, hogy Orbán nem egyedül, hanem kísérővel, egy „idősebb úrral” érkezett Clodo Meggy utcai lakására. Clodo szerint ennek nincsen jelentősége, nem is emlékezik, hogy említette vagy sem annak idején. Csakhogy így befalsul kicsit az akkor a HVG-nek adott, életszerűnek tűnő válasza, miszerint Orbán – akárcsak a többi „vendég” – azért ment maga, azért nem küldött mást a pénzért, mert félt, hogy megbízottja meglopná és/vagy megzsarolná. Ugyanis kísérője is visszaélhetett (volna) az információval.
(Forrás: atlatszo)
Bal-Rad komm: “…Az Insider cikke szerint ezek a videófelvételek Mogiljevics közvetítésével olyan, az orosz hírszerzéshez kötődő kezekbe kerülhettek, ahol kompromattá válhattak…”
-Bár így lenne! Ugyanakkor “halovány információink szerint” az orosz politikai és állami vezetés mindenféle video nélkül IS TISZTÁBAN VAN DÖBRÖGI JELLEMÉVEL! (Nincsenek elragadtatva!)
Igaz ez persze valamennyi politikai maffiacsoportosulásunkra is!
Viszont EGYMILLIÓ német márka azidőtájt nem volt kis pénz. Azzal már örök hűséget és engedelmességet lehetett VÁSÁROLNI! Összeverbuválni egy olyan HORDÁT!-amely a végsőkig kitart a VEZÍR MELLETT! Hát még ha a kitartás a SZABAD RABLÁS JOGÁT IS GARANTÁLJA!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Árnyék a vajdán bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. sándor67 szerint:

  NE erőlködj admin, kevés vagy, mint szarban a vitamin, hogy egy ilyen volumenű embert lejárass !!!

  Admin:

  Sándorom! Én járatom le? Hát a fél világ erről beszél! Arról, hogy ORSZÁGUNKAT EGY MAFFIA BITOROLJA!

  • Hun szerint:

   narancsos sanyikám. Az orbán mániád már egy laikus számára is arr utal hogy enyhén szólva is kóros az elmeállapotod. Szerintem ilyen mentális problémákkal azonnal pszihiáterhez kellene fordulnod. Siess talán még nem késő

  • vitorla123 szerint:

   Egyszer csak jön a forradalom a nép! És kő kövön nem marad!Orbánt elevenen tépik szét!Ne próbáld megvédeni,mert úgy jársz mint ő!Ez már be van programozva! Enter híja van! Csauseszku ehhez képest jól járt!Akkora a gyűlölete.Tapasztalom!

 2. forradalom! szerint:

  Döbrögi meg a volumen.Ha hallaná Sándor67.tudná miről folyik a szó?Egy totális elmebeteg.Az EU szerint elmebeteg nem lehet állami vezető.De ez alól mi kivételek vagyunk.Eddig az usa volt a korlátlan lehetőségek országa, de most mi lettünk a korlátoltak országa.

 3. fatum szerint:

  Orosz ellenzéknél jelent meg? Az átlátszó állibsik azonnal lehozták. És ugyan már kinek az érdeke, hogy szétverjék az orosz-magyar partnerséget, esetleg barátságot? No, innen fuss neki admin!

  • vitorla123 szerint:

   Az oroszok mindenképpen a magyarok barátai!Egy csónakba evezünk,a háborgó vadvízen.Orbánnak ehhez semmi köze nincs.Ö ott tart ,hogy agyagba döngöli,(löveti) a kommunistákat.Ha oroszok,ha nem!

 4. istván szerint:

  Putyin legutóbbi ,6 órás látogatása alkalmával ,a sajtótájékoztató alatt Putyin fejbólintással jelezte Orbánnak,hogy “beszélhet”.Maga a tájékoztató lényegtelen volt(legalábbis jelenleg úgy tűnik!),de a két férfi elvonulása nagyon jellemző volt:Semmit nem tudok arról,hogy mi történt a megbeszélés alatt,Putyin mit sugdosott Orbán fülébe,de az biztos,hogy Orbán a sajtótájékoztatóról való elvonulás során igen elborult volt,egyáltalán nem volt jellemző az a “kisugárzása”,amit más,saját kútfős sajtótájékoztatók végén szokott mutogatni!
  Az volt az érzésem,hogy Putyin beadott neki valamit,amitől megrendült,és még nem tért magához,és amiről úgy gondolja,hogy jobb,ha nem tudunk róla!
  Lehet,hogy megkapta az utilaput,csak még járhat rajta egy keveset?!
  Ami pedig ezt a cikket illeti,máshol olvastam sokkal bővebben,ahol is Pntér-Sintérről húzzák le a mocskos álarcot!Nem tudom,hol volt ez,mert csak böngészgettem,és nem jegyeztem meg az oldalt,de érdemes megkeresni,mert nagyon vastag a cikk,egy német író írta !
  Megpróbálom megkeresni,és ha sikerül,linkelem!
  Sanya,te addig bújdokolj el!

 5. istván szerint:

  Ime:
  Elegendő beírni,hoy:Jürgen Roht:Pintér Sándor titka..

 6. sándor67 szerint:

  A magyar miniszterelnök nagyhatású évértékelő beszéde volt a téma az amerikai sajtóban is. A breitbart.com elemzésében a térség vezető politikusaként tekint a magyar kormányfőre

  http://magyaridok.hu/belfold/orban-viktort-kozep-europa-vezetojenek-tekintik-amerikaban-1407415/

  Admin:

  Sándorom! Közép-Európához HÁROM ORSZÁG tartozik. Maradék-Ukrajna, Románia, és Döbrögisztán. A breitbart.com megkérdezte Kijevet meg Bukarestet? Hogy elfogadják-é vezetőnek a vajdát.

  • sándor67 szerint:

   Kijev csodálatos állapotban van már pár éve, Bukarestet meg ép mostanság segítik a liberálisok a csoda állapotához , úgyhogy nincs kit kérdezni 🙂

   • sándor67 szerint:

    pár szó a liberalizmusról, hogy értsd Te is admin, hogy mire célzok:
    “A liberalizmus egy beteges, az emberi tudatlanságból, kisebbségi érzésből, primitív, érték iránti igénytelenségből kifejlődött, embertelen életvitel, gondolkodásmód, amely kézen fogva jár a szocialista, kommunista életszemlélettel. Ikertestvérek voltaképpen, mert ami a szocialista felfogásban megvan, azt megtaláljuk a liberális őrületben is. Ami pedig nincs meg az egyikben, azt kiegészíti a másik.

    • vitorla123 szerint:

     A liberalizmus magántulajdon alapú,harácsoló világszemlélet.Tulajdonképpen a zsidó fasizmus és a cionizmus keveréke.A huszonegyedik században az antikommunizmus vezető ideológiája.Különös tekintettel Sztálin meggyilkolására és a Szuezi válságra.Most teljesedik ki a menekült válsággal,aminek lényege,hogy Izraelt mentesítsék,az arab nacionalista nyomás alól!A többi a te vágyálmod barátom!

 7. Fergeteg szerint:

  “Tonhauser volt az igazi célpont
  Sándor István alezredes szerint soha nem rendelték volna el ellene “ezt a koncepciós eljárást”, s egy napot sem töltött volna előzetesben, ha nem jelentkezik tanúnak a parlamenti olajbizottságba. Szabadulása után a Központi Bűnüldözési Igazgatóság egykori operatív tisztje lapunknak azt nyilatkozta: az olajos alvilág bosszújának áldozata lett.
  […]
  Létezik egy videofelvétel – arra az esetre, ha velem történne valami -, amelyen összefoglaltam mindent, amit az olajügyekkel, az azokban érintett csoportokkal, személyekkel kapcsolatban tudok, s hogy állításaimat milyen bizonyítékok támasztják alá. Szerintem csak azért nem próbáltak még eltenni láb alól, mert nem tudják, hol van ez a kazetta, és mit tartalmaz.”
  http://nol.hu/archivum/archiv-17987-7353
  Talán – de ismétlem, csak talán, mert a név ki van takarva – Tonhauser László mondta az olajügyeket vizsgáló bizottság zárt ülésén a következőket:
  “Azt ne várják el tőlem, hogy most egy-egy pártra rámutogassak és bármit is mondjak. Lehet, hogy a magánvéleményemről van szó, és lehet, hogy most esetleg önök sértve érzik magukat, vagy megsértődnek azon, amit mondok. Én az olajbizottságnak a tevékenységét a sajtón, a rádión keresztül – ami lehet, hogy valamilyen görbe tükör – figyelemmel kísérem és a saját gondolataimat hozzáteszem. Azt látom, hogy itt a bizottságban zömmel arról folyik szó, hogy az én pártom nincs benne, a te pártod benne van. Én úgy gondolom, ebben mindenki benne volt, ki milyen mélységig. azt majd a jövőben a különböző vizsgálatok, amelyek elrendelésre kerülnek, be fogják bizonyítani.”
  –http://www.parlament.hu/biz36/olaj/0010301.pdf
  Végül nem így lett, sajnos. De ha valaki, ő tudhatja.
  Még valami. “Papa” titkosítás alól feloldott bizottsági anyagából egyebek mellett kihúzták egy ügyész nevét, bár az a többiből kikövetkeztethető, törölték egy operatív akció leírását, és azt, hogy szerinte kik álltak a robbantások hátterében, valamint a cenzor áldozatául esett még a vezetés “érdekes” reakciója egy felgöngyölítési javaslatra.
  Azt hiszem, Lakatos Pál egyik írása most aktuális a Bal-Radon is megjelent cikkhez:
  http://www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=1&id=2424&lakatos-pal-olajos-nagykutyak-szabadlabon-

 8. istván szerint:

  Sanya!
  Te támadod reggel óta a gépemet?!
  A kereső arra(is) mutat!Ne tedd!
  De más se!Még ha “hivatalos” is!
  Oké fijjug?!

 9. Smith szerint:

  A fideszes média (Magyar Idők) sem hallgathatott, mert az Átlátszó magas olvasottságú oldal, és így sok emberhez eljutott a hír. Ki nem találnák, hogy mivel védik a főgórét és az örökös belügyminisztert: külföldi lejárató és/vagy karaktergyilkossági kísérlet zajlik ellenük. Egyem a szívüket, szörnyű! Ők nem ezt csinálják? Vona Gábort heti rendszerességgel vádolják meg valamivel, konkrét bizonyítékok nélkül. Kivételesen Soros György nevét nem említették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.