Donbassz

Eltelt több mint egy hét, és Kijev lassan kezd magához térni az “avgyejevkai sokkból”! Kiheverték a buktát, és adtak még egy viszonylag nyugodt hétvégét Donbassznak. Aztán tegnap ismét beindult a háborús verkli.

Elsősorban is a Donyecktők délre eső vidéket ágyúzták tegnap napközben. Tanktüzérség, aknavetők, tarackok mind játszottak a valcmanista letortüzérség zenekarában. Dokucsajevszk, Kominternovo, Leninszkoje, Szahanka. De most-estébe és éjszakába fordulva az idő-sem maradt abba az előadás.
Este hat óra tájban aztán északabbra is megkezdődött a koncert. Jaszinovatajától Gorlovkán és Donyecken keresztül összeért a a célterület Dokucsajevszkig.
Szpartak is szórásba került.
Ma reggel hatig mintegy 1500 latorgránátot vett be a DNR!
Az ostrom reggelre kelve sem szűnt, és jelenleg is tart.
Ma délelőtt 10 óra körüli időben óriási robbanás történt Donyeck “Adminposzjelka” kerületében. A robbanás moraját az egész városban lehetett hallani. A környéken már csak a légnyomás is óriási pusztítást okozott. Jelentések szerint sok lehet a halott.

A mentés folyamatosan zajlik.
A robbanás oka egyelőre nem tisztázott. Tekintettel azonban a folyamatos latortüzérségi ostromra, helyiek összefüggést vélnek felfedezni a dolgok között.
-Közben érkezett a hír: 152 milliméteres tüzérségi gránát csapódott egy vegyiüzembe.
Az Orosz Kommunista Párt (KPRF) elnöke Gennagyij Zjuganov tegnap Moszkvában egy sajtótájékoztatón ismét felszólította Oroszország politikai és állami vezetését, hogy az Orosz Föderáció hivatalosan is ismerje el a Donyecki Népköztársaságot és a Luganszki Népköztársaságot.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Ma délelőt 10 óra körüli időben óriási robbanás történt Donyeck……… Szerintem lehet, hogy majd utólag kiderül, hogy abba a vegyi üzembe ismét egy “TOCSKA-U” csapódott be a 150 miliméteres gránát helyet, majd meglátjuk ! Ugyancsak jól megadták a vegyi üzem koorditátáit az EBESZ-esek. Igaz, ezt megtehették mások is. Vannak Donyeckben szép számmal uki diverzánsok, no meg árulók is meg beszevezettek is akik a piszkos munkát elvégzik. Ezt már tudjuk az annoi hírekből, meg aztán a Donyecki hírekből, ami a bal-rad nem közöl. Igaz kevés az oroszul tudó ember, akik meg PROFIK az orosz nyelvben,azok meg HALGATNAK .

 2. Paul Aradi szerint:

  Súlyos hiba egyoldalúan tájékoztatni. Ha siker van akkor dől a szöveg, ha kudarc, akkor meg nagy a csend. Ezzel nem az olvasó lesz szegényebb, félretájékoztatott, hanem az oldal hitelessége kérdőjeleződik mg és válik tréfa tárgyává. Az bizony senkinek nem jó, de főleg a donyecki és luganszki hazafiaknak nem, akiknek szükséges a külföldiek együttérzése!

  Admin:

  Nem igazán értem a kifogást. Donbasszból szinte MINDEN NAP ugyanazok a hírek jönnek. Sikerekről nem tudósítunk, legfeljebb sikeres védekezésekről. Meg a tüzérségi ostromokról. Már hosszú ideje.

  • vitorla123 szerint:

   Hozott anyagból dolgozunk!Ha Donyecki Népköztársaságtól nem adnak ki közleményt,akkor itt sem jelenik meg.Persze igyekszünk felkutatni azt aminek hírértéke van.Tudtommal már nincs ott élő tudósítónk,mert többen életüket áldozták az ország szabadságáért és a kommunista eszméért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.