Lézerjani figyelmeztetett!

A Nyugat válsága című Döbrögi monodráma egyik fontos eleme, hogy az EU nem versenyképes! Bezzeg Döbrögisztán! – már persze 2010 óta – nagyon is az. (Azt mi így megitélni, hogy az EU-milyen?-nem igazán tudjuk, hiszen a teljesítményébe vajdaságunkat is beleszámítolják.) Ez az a bizonyos „vajdai modell”, amit Döbrögink imád NER-ként emlegetni. A – természetesen liberális – „közgazdászok szinte vallásosan hittek abban, hogy nem lehet egyszerre adósságot csökkenteni és versenyképességet javítani. … Csakhogy 2016-ra sok mindent elértünk.” – dicsekedett nemrég a baráti kézbe lopott Mediaworksnek.

A valóságot persze ismerjük. SOHA ILYEN MÉLYEN MÉG NEM VOLTUNK!
A Világgazdasági Fórum éves versenyképességi indexében jól látszik Döbrögisztán zuhanórepülése. Mára a 28 uniós tagállamból sikerült a 25. helyet elfoglalni, olyan országok mögött kullogva – természetesen a V4-es konkurensek mellett –, mint Románia és Bulgária.
A vajda helyzetértékelésnek az utolsó döfés: a világ top 20 legversenyképesebb állama közül 10 európai, 9 az EU tagja.
Viszont talán a melegfront hatására, Rókamosolyú Lézerjani is feleszmélt. Az uniós pénzek elherdálásáért kifizetéséért felelős vezérközszolgaként nagyot ment a hétvégén: szombaton és vasárnap is nagyot rúgott Döbrögibe. Szombaton egy gazdanapon kijelentette: a vajdaság mezőgazdasága 2007 és 2013 között 3800 milliárd forintnyi júdáspénzt kapott Brüsszeltől, ám mindebből az ágazat termelékenysége nem változott.

Képtalálat a következőre: „Lázár János-kép”

Ugyanis a “felzárkóztatásra”-jogcímen idecsurgatott lízingdíjat–az ezermilliárdokat „a jövedelemkiesés pótlására fordították”. (Értsd: ELLOPTÁK, vagy egyszerűen csak zsebrevágták a NAGYOK!) Így Lézerjani. Márpedig ha valaki tudja az igazságot, az az érintettsége okán éppenséggel ő! Mindkét okból. Mint osztogató egyrészt, és mint fosztogató-másrészt.

De mintha nem lett volna elég a coming out, vasárnap a közrádióban fejelte meg az előzőket: közölte, hogy 2018. március 31-ig a 2013-2020 közötti ciklus teljes támogatási összegét, vagyis 9000 milliárd forintot el kell költeni. Természetesen ezt nem azzal indokolta, hogy a várhatóan áprilisban tartandó választáson akár veszthetnek is, ezért csak így tudják garantálni, hogy az ezermilliárdok a haverokhoz kerüljenek. Inkább azt mondta: ebből a pénzből növelni kell Döbrögisztán vajdaság versenyképességét.
Ugyanis ezekben az években dől el, hogy Döbrögisztán “gazdasága” meg tud-e állni a saját lábán: ha 2020 után elapad a Brüsszelből folyósított júdáspénz, akkor „képesek leszünk-e olyan gazdaságot működtetni, amely az ország fejlődésének motorja lehet.”
Nem pedig a külső forrásoknak nevezett lízingdíjat lopni. Vázolta fel a várható sötét nemmzetthy jövőt a Jani! Amikor az Új Nemmzetthy Elyth számára a zsákmányt csak tisztán a vajdaságból kell előteremteni!
Ráadásul a letelepedési kötvények árát is kamatostól kell majd visszafizetni! Párezer milliárdot! (Amit amúgy a fene tudja milyen arányban loptak el!)
Leegyszerűsítve Lézerjani szavait:
-valakik ellopták a brüsszeli júdáspénzt
-további júdáspénzek nélkül pedig halál
És még azt sem mondhatjuk, hogy nem szólt senki! Hiszen már 2017 februárban szólt a Lézerjani: 2020 a móka vége!
Oszt’ jónapot! Nekünk!
A Nyugat meg köszöni szépen! Egy darabig még majd elvegetál a keleti gyarmatai verítékéből. De hát ezért “fektetett be”.  Ezért fizette a lízingdíjat a brüsszeli bűnszövetség!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lézerjani figyelmeztetett! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. fatum szerint:

    Hm…. sokat veszthet a lézer, ha kilépünk az EU-ból, mert ki fogunk.

  2. istván szerint:

    Akár az életét is!

  3. petymeg szerint:

    És nem csak ő!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.