Amerikai ordítozás és rettegés

Trump bohóc a Krím-félsziget visszaajándékozását-“amelynek elfoglalását az előző amerikai kormányzat lehetővé tette” – akarja a kijevi juntának. Ezt jelentette ki Sean Spicer fehér házi szóvivő tegnapi sajtóértekezletén.

A Krím hovatartozásáról Vlagyimir Putyin orosz államfő pedig már korábban kijelentette: az örökre Oroszországhoz fog tartozni!
“Trump elnök nagyon világossá tette, hogy elvárja az orosz kormányzattól az ukrajnai erőszak csökkentését és a Krím visszaadását!”–habzott Spicer.
Viktor Ozerjov a Föderációs Tanács Védelmi és Biztonsági Bizottsága elnöke Moszkvai nyilatkozatában úgy vélte, hogy ezek a washingtoni követelődzések amolya “stresszoldó jellegűek, a Trump-elleni elégedetlenség visszafogására.”
Pénteken megint szakmaiatlanságon csípték az orosz repülőgépeket, az amerikai beltengerként számon tartott Fekete-tengeren.

Már megint nagyon közel repültek az amerikai haditengerészet egyik rombolóhajójához – panaszkodott tegnap az USA Európai Haderőinek Parancsnokságának szóvivője, Danny Hernandez.
A panasz szerint három különböző alkalommal hozták a frászt orosz repülőgépek az USS Porter romboló legénységére és parancsnoki állományára.
Az első alkalommal két orosz Szu-24-es, a második alkalommal ismét egy Szu-24-es vadászbombázó, míg a harmadik alkalommal egy ezeknél is nagyobb, Il-38-as gép közelítette meg az amerikai hajót, amelynek állományát sokkolták a veres csillagok közeli látványa.
A megrettent amerikaiak kétségbeesetten akartak rádiókapcsolatba lépni az orosz gépekkel, de azok fittyet hánytak a dologra.
Az Egyesült Államok az ilyen eseteket szándékos rémisztgetéseknek tartja, amelyek célja az amerikai tengerészek lelki terrorja, és a félelemkeltés.
Ezek a közelrepülések “nem biztonságosak és szakmaiatlanok” háborgott Danny Hernandez.

SÜRGŐS: Su-24 Orosz VKS ismét megfélemlítették USS Porter a Fekete-tenger (FOTÓ) | orosz tavasz

A USS Porter legénységének néhány erősebb idegzetű tagja-állítólag-már meg is tud szólalni. Összefüggően beszélni még képtelenek, a remegés is megvan még, de láthatóan javul az állapotuk.
Jók a remények, hogy a sérültebbek is-legalább részben-föl fognak épülni. A nyáladzás már egyre többnél abbamaradt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Amerikai ordítozás és rettegés bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. öregkun szerint:

  A Mexikói-öbölben biztos nem találkoznának orosz katonai gépekkel…

 2. Sneider Imre szerint:

  “… Az Egyesült Államok az ilyen eseteket szándékos rémisztgetéseknek tartja, amelyek célja az amerikai tengerészek lelki terrorja, és a félelemkeltés…”
  Én a helyükben jól kibaxnék Szergejékkel. Visszarendelném a flottát az USA felségvizekre. Na akkor ijesztgessenek Szergejék, ha tudnak.
  Egyébként, az USA ” a Krímet vissza” óhajának megfelelően a köcsög jenkik is kitakarodhatnának mondjuk Haitiről (stb). Mert azért az oroszoknak egy cseppet több közük van a Krímhez mint az USA-nak Haitihöz.

  • majoros szerint:

   Igen, meg a kubai Guantanamói támaszpontról is l !
   Jellemző gyarmatositói magatartással, a támaszpont egy 1934-ben kelt szerződés szerint évi 4085 dollárért bérelik 100 évre. DE a szerződés csak mindkét fél beleegyezése alapján mondható fel ! ! ! ! !

 3. Tovaris szerint:

  Azon túlmenően, hogy az USA haditengerészetének semmi keresnivalója egy lényegében beltengeren – a határaitól sok ezer kilométerre – Oroszország határaihoz pedig tulajdonképpen a nemzetközi vizek közelségéig provokál – folyamatos jelenlétével. Oroszország teljesen jogosan . élve a nemzetközi vizek használati jogával – olyan módon jelzi az amerikaiak részére, hogy OTT ő a gazda, ahogy csak akarja.
  Akár “szakmaian, akár szakmaiatlanul”.
  A krimi támaszpont kérdése pedig nem tárgyalható a Szovjetunió idején létezett körülmények történelmi és politikai eseményeinek tárgyalása nélkül. Oroszországnak történelmileg sokkal több köze van a Krímhez, mint pl. az USA-nak a guantanamo-i támaszponthoz…

 4. Nagy szerint:

  Egy éve, h.ogy egy or.osz tengeralattjáró majd egy hónapig tart.ozk.od.ott a mexikói öbölben, az Usa tudta nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.