Donbassz

Vszjatoszlav Cegolkot-Nyalókakirály sajtótitkárát-majd széjjel vetette a tegnap washingtonból érkezett kiváló hír hallatán az öröm: Trumpék a Krímet követelik Maradék-Ukrajnának!

Tegnap már a Kreml sajtóosztályának vezetője jót mosolygott a bajsza alatt a követelés hallatán. Dmitrij Peszkov egyúttal utalt arra is, hogy a 2014-es kijevi puccsot követően a félsziget választópolgárainak 96,77 százaléka járult a hovatartozásról szóló népszavazáson az urnákhoz, és közülük 95,6 százalék Oroszország mellé tette a voksát! Úgyhogy…-a népakarat az népakarat! Márpedig Moszkva azt tiszteletben tartja!
Az orosz külügy szóvivője is Peszkov nyilatkozatával egybecsengően szólt ma délelőtt. Marija Zaharova is joviális mosollyal jelentette ki: “a Krím-félsziget Oroszország szerves része!” Nem kéne álmodozni olyasmiről, hogy az Orosz Föderáció nekiajándékozza a kijevi udvarnak.
A washingtoni hír viszont egészen visszaadta a kijevi udvar életkedvét és kalandvágyát. Már az is gyorsan feledésbe merült, hogy hamarosan kifogy a birodalom az antracit szénből, és lakossági áramkorlátozásokat kell bevezetni ha nem tudják Donbasszból beszerezni az erőművek számára a tápanyagot. Grojszman már megrángatta a vészharangot.
Ezzel együtt is nem donyecki szénimportban gondolkodik a kijevi udvar, hanem donyecki rekvirálásban. El kell orozni! Persze Donbasszal együtt. Merthogy a washingtoni hírek e tekintetben is reményt keltőek a valcmani udvartartás számára. Olyannyira, hogy a Donbasszt ostromló latorhad komoly kedvet is kapott az akciózgatásokhoz. Bár abban már tegnapelőtt sem volt hiány. Az egész donyecki frontszakaszon heves akciókat vitt végbe a valcmanista latortüzérség.
A donyecki gyűrű teljes ívét ágyúzták/ágyúzzák. Avgyejevka és Peszki irányából hullanak a latorgránátok.
A tegnap délelőtti vegyiüzem-területét ért tüzérterrornak már három civil áldozata van.
Donyeckben tegnap délután már zúgolódtak a helyiek az EBESZ-tétlenkedése és vakoskodása miatt.
Tegnap Kominternovo-térségében buktak négy “azovec” pribéket latorék. Föl is hagytak a további kisérletezgetéssel. Maradtak az ágyúzásnál.
Tegnap és ma-csak az érdekesség kedvéért-“utána futottunk” egy videonak. Néhány napja került fel az Fb.-re egy két éve Debalcevonál, a katlanban készült felvétel. Magyar önkéntes hazzaffyakről, akik Donbasszban küzdöttek Ukrajna egyben tartásáért.
A videot-amint azt megtudtuk-a munkácsi hegyivadászok kötelékébe beállt környékbeli önkéntes magyarok csinálták. A viloki (Tiszaújlak) kameraman viszonylag épségben, némi halláskárosodással megúszta. A magyarázat pedig, hogy miért két évvel az események után került fel a netre a felvétel?-egyszerű. Nemrégiben szabadult a fogságból a feltöltője.
Több cimbivel együtt. Amennyiben hiteles a tájékoztató, (bízunk benne hogy az!) akkor az egyik hazzaffy a felvételen szereplők közül végleg befejezte az oroszvadászatot. Nagyszőlősön van eltemetve.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Szerintem Trampli valamilyen “belső” érdekcsoportnak akart kedveskedni.
  Szóval belpolitikai manőver…..
  Ha mégsem ?! …..akkor eláshatjuk magunkat…..

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Szerintem valahogy úgy t.furman ! Mást rikácsolnak-hazudnak-a “választási” cirkuszban, más az hogy milyenné változnak a kormány rudnál. Vagy kapott ÉLET RÖVIDITÉSI “ÜZENETET”, vagy ezekkel a kirohanásokkal is szerené “bizonyitani”, hogy a sikere mögött nem az OROSZOK KEZE VAN, ki tudja, talán még ő sem ! Az oroszok nem olyan agyalágyultak, hogy az ellenséget maguk ellen segitsék. Tudják ők, hogy a Jenkik mind egy kaptafáról valók, az egyik jenki titenkilenc, a másik meg egy híján húsz.

 2. Sneider Imre szerint:

  A videóhoz… Még hogy mindenkit vártok, idióták. Aztán majd jól meglepődtök, ha várakozáson felül kaptok majd fejenként egy sorozatot a seggetekbe. Nyomorult cionbarát degeneráltak. Meg is érdemlitek majd amit kaptok. Barmok.

 3. Kósa Lajos szerint:

  Sajnálom hogy azt kell írnom, az ilyen(Zsoldos) egy se maradjon meg.. EZEK Magyarok?

 4. Tovaris szerint:

  Kár egy ilyen alacsony színvonalú cikkecskével egy jó ügy érdekében kiállni.

  • joz szerint:

   Kíváncsian várjuk a te magas színvonalú cikkecskéidet! Könnyű a másik munkáját fikázni …

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Tovaris ! H a nem tetszik magának ez a maga szerint alacsony szinvonalunak titulált únv. “cikkecske”, mi az ördögért reagált rá ?! Olyan “cikkecskére” reagáljon ami az ön szája íze szerinti . Kezd a stílusa hasonlitani az URFANG PARMEZÁNSZKIJ , IP 150-esére kezd hasonlitani. Szerintem nem is ILLIK az ön időnkénti megnyilvánulásához a TOVARIS SYNONYMA, ami ELVTÁRSAT JELENT ! Bezzeg akkor nem ALACSONY az itten megjelent cikkek, SZINVONALA amikor a Donbasziakat ért veszteségeket írja le.próbálkozzon !

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  Hogyan reagáltak az EBSZ-es patkányok ? Aról nincsen véletlenül hírük ? Hajon fogva ,fülön fogva kellene őket kivinni a frontvonalba, oda, ahol a legnagyobb a GOLYÓZÁPOR különösen a fő bűnös HUG-OT, kiálitani őket a futóárkok peremére illetve a fedezékek Galíciai oldalára , ahonnan a golyózápor jön !

 6. Turzó István szerint:

  Micsoda ‘romantika’! … mindig voltak olyan egyszerű (igénytelen) emberek, akiknek az ilyen körülmények ‘menőnek’ számítottak – sajnos!

 7. Turzó István szerint:

  … Ezt nem hozzászólásnak, csak ‘abbéli’ fölismerésként írom, hogy – már megint tudtam hozzászólást küldeni! Ugyan is az utóbbi hetekben, ‘valami’ történt a weblappal, mert nem tudtam elküldeni a hozzászólásomat … a ‘progi’ bújócskázott velem, de úgy érzékelem, hogy most már megint a régi – működik rendesen! … nem tudom, hogy másokkal is történt-e ilyen ‘behatás’ szerűség, vagy csak nálam vonult át egy enyhe ‘influencia’ – egyedül ezen a weblapon?

  • Pozsony 907 szerint:

   Telóról 2 óra múlva jelent meg immáron mind a három, miután egy másikról egyből sikerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.