“Idősügyi infokommunikációs modellprogram…”

Ötezer idős ember kaphat laptopot

További 63 hátrányos helyzetű település bevonásával folytatódik az idősügyi infokommunikációs modellprogram, amely a digitális jólét programon belül valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Solymár Károly Balázs szerint a fejlesztésekkel 5000, 65 évnél idősebb rászoruló idős embernek tudnak majd valamilyen infokommunikációs eszközt adni, további 5000 ezer idős pedig saját eszközével kapcsolódhat a programba, amelyben az idősek jelentős részénél az internethozzáférést is támogatják majd. A fejlesztés teljes keretösszege 1,2 milliárd forint.
Kiemelte: a programban az idős embereknek a számítógépek mellett 1500, egészségi állapotmérő-vészjelző karórát is vásárolnak majd.
A helyettes államtitkár arról is beszámolt, hogy a program részeként 1365 közfoglalkoztatott vesz részt szakirányú képzésben, ők tanítják majd meg az időseknek az infokommunikációs eszközök használatát. Továbbá közfoglalkoztatottak dolgoznak majd az úgynevezett skype központokban, ahol egyebek mellett az idősekkel való kapcsolattartás lesz az egyik feladatuk.
Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos szerint azért döntöttek a program kiterjesztéséről, mert az idős emberek és az infokommunikációs eszközök kapcsolatát vizsgáló, 65 évnél idősebbek bevonásával készült reprezentatív felmérések arra mutattak rá, hogy ezeknek az eszközöknek a használata nem az életkorral van összefüggésben, hanem a rossz egészségi állapottal, a magányossággal. Hozzátette, a kis településeken szignifikánsan magasabb volt az igény az infokommunikációs eszközökre, mint az ország más részein.
A 63 hátrányos helyzetű település úgynevezett ellátási központként működne, a program nemcsak az adott településeken valósulna meg, hanem mivel a kistelepülések gyakran társulásokban látják el feladataikat, a társulás összes kistelepülése is bekapcsolódhatna a programba – mondta a miniszteri biztos.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: EZ HIÁNYZOTT! LAPTOPOT, NETET AZ ÖREGEKNEK! Döbrögi Fb. oldalával! A horda portáljával! A Kormany.hu-val!
Qrmányunk gondoskodása a magányos öregekről! Szem nem maradhat szárazon. Tudnak majd szkájpolni a külföldön lévő gyerekekkel-unokákkal! Olyan lesz ez a magányos öregeknek, MINTHA ITTHON LENNÉNEK!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Idősügyi infokommunikációs modellprogram…” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Akkor rajtunk kívül még újabb ötezer potenciális olvasója lehetne a balradnak 🙂

 2. istván szerint:

  Tegnap reggel óta már harmadszor jelez a gépem,hogy külső támadás érte!!
  Ennek alapján úgy gondolom,hogy azért kapnak az öregek(én is az vagyok,de…) loptopot(sic),hogy az elégedetlenkedőket ki lehessen zárni a netről,a kommentelésből!
  Méghogy 5000 olvasóval több olvasója lesz a balradnak!!
  Aha!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.