Szíria

Szíria-ügyben diplomáciai csörte az utóbbi napon nem volt. Legalábbis említésre méltó nem! A frontokon meg zajlik az élet!

Al-Bab nyugati-északi-keleti ívén teljesen megfontoltakká váltak a törökök és a “szabad szírek”. Úgy vannak vele, hogy idegeskedjenek a körbezárt martalócok. Ők ugyan nem forszírozzák a komoly egészségügyi kockázatokkal járó ostromot. Elég volt nekik az a veszteség, amit egy mecset és egy sportcsarnok romjaiért elszenvedtek.

Inkább ágyúzzák a rémkalifátusistákat a városban.
A várostól délre tanyázó szír kormányerők se erőltetik Al-Bab déli irányból való ostromlását. Inkább haladnak keleti irányba az al-Bab fennsíkon. Deir-Hafer felé. Közben gondosan ügyelve arra, hogy a pribékek ki ne tudjanak rajzani Al-Babból.

Két faluból-Rasm al-Káma és Rasm al-Kabir-menetből kiüldözték az ISIS-pribékeket, és újabb kettő Sweileh és Bijan latortalanítása a következő program.
Idlib tartományban eszeveszett öldöklésbe torkollott tegnap a latorbandák közötti tezsvírháború. Úgy gondolják-nagy a tét! Az élettér és a fosztogatás joga. Mire a szír kormányhadsereg ráébresztené őket, hogy ez egy hülye elképzelés volt, addigra ki is nyírják egymás. Tegnap TÖBB SZÁZ martalóc pusztult bele a viaskodásba.
Ma délben a szír kormányerők mintegy 20 kilométerre megközelítették Palmürát. Az előnyomulásukat már nem is a kalifátusista pribékcsorda késlelteti, hanem a félelem. Attól tartanak ugyanis, hogy a sátánista bűnbanda a levegőbe reíti az ókori romvárost.

Információk vannak ugyanis a kalifátusisták ilyen szándékáról. Ha szorul a hurok…-robbantanak!
Deir ez-Zornál aztán már vélhetőleg igencsak unják a martalócok a bulit. Eddig CSAK a levefőből meg a föld felszínéről irtották őket. De hogy teljes legyen az örömük, mostmár a föld alól is támadják őket a szír kormányerők.

Az orosz és a szír légierő szállító repülőgépei már harmadik napja szórják folyamatosan Deir ez-Zor martalócmentesített térségére a lakosságnak szánt segélyszállítmányokat.

Washingtonban az US Central Command (CENTCOM) szóvivője Josh Jacques a TASSZ célzott kérdésére végre beismerte: a világ elsőszámú latorállamának-az USA-fegyveres erői Irakban és Szíriában gyengített uránt tartalmaző lövedékeket alkalmazott. A szóvivő azzal mentegetőzött, hogy csak a rémkalifátus ellen vetették be ezeket a holmikat. Korrábban az oroszok ezt gyanították már, de a Pentagon mindezidáig tagadta. Ők aztán nem! Ők nem olyanok…

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hasonlóan,mint anno az öbölháboruban, különösen amásodik hullámban, használták Szaddam Husszein katonái ellen is a “gyemgitett uránt” NEM IS GYENGITETT minőségben, akkor szíriában sem gyengitett minőségben használták. Az úgynevezett “gyengitett” uránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.