Donbassz

Örömhírt közölt tegnap kora este Martin Sydik az EBESZ minszki kapcsolattartó csoportjának különleges képviselője.

Az örömhír szerint megállapodás született egyrészről a Donyecki Népköztársaság és a Luganszki Népköztársaság, másrészről pedig Maradék-Ukrajna között.
Ennek értelmében a Minszk 2.0 szerződésben meghatározott fegyverzeteket a megállapodó felek jövő hét hétfőig (2017 február 20.) visszavonják a frontvonal közeléből a minszki paktumban meghatározott minimális távolságig.
Андрей Шевченко fényképe.
Donbasszra tehát rátör hamarosan a béke.
Vlagyiszlav Gyejna luganszki főtárgyaló kissé szkeptikus Kijev fegyverzetvisszavonási hajlandóságát-szándékait illetően. De bizakodó.
A Donyecki Népköztársaság vezetője Alekszander Zaharcsenko is örül a megállapodásnak, de ő azért kevésbé bízik Kijev jószándékában, mint a luganszki főtárgyaló. Véleményét eképpen lehetne összefoglalni: “kutyából nem lesz szalonna!”
Zaharcsenko szerint a Nyugat most megmutathatja, hogy egyáltalán van-e ráhatása Kijevre. Ha ugyanis nem tudnak nyomást gyakorolni Valcmanékra, a huszadikai dátumig nem lesz “lágyítás” és fegyverzet visszavonás! Meg különben is: “volt már ilyen megállapodás! Az eredménye is ismert!”-mondta a DNR vezetője.
Némi jövőképpel a legeslegújabb megállapodás napvilágra kerültével egyidejűleg föl is festett Kijev minszki tárgyalócsoportjának szóvivője, Darja Olifer.
Eszerint a kijevi hatalom ragaszkodik a donbasszi választások saját játékszabályainak keretei között való megtartásához. Ebbe beletartozik az is, hogy az udvar NEM BIZTOSÍTJA DONBASSZNAK ALKOTMÁNYÁBAN A KÜLÖNLEGES STÁTUSZT ELŐZETESEN, ÉS HOGY KIJEV ELLENŐRZÉSE ALÁ KELL VONNI AZ OROSZ-DONBASSZI HATÁRVONALAT IS! (Ergo: egész Donbassz területének ukrán megszállás alá kell kerülnie!)
Ezek után “nyugodtan kijelenthetjük”: Donbasszra hamarosan rátör a legeslegújabb béke!
A legeslegújabb minszki megállapodás örömhírét este hat óra környékén jelentették be. A tegnap délutánt viszonylagos nyugalomban töltő Jaszinovataja és Szpartak lakosait-ha még nem értesültek volna addig róla-a valcmanista latortüzérség üdvlövésekkel értesítette. Éjfélis szórták az üzenetet. Onnantól kezdve Gorlovka és környéke lakosságával tudatták a dolgot.
A donyecki délvidéken egész éjjel változó intenzitással zajlott az értesítés.
Némiképp korábban mint a minszki megállapodás-de ugyancsak tegnap-Kijevben Grojszman a junta miniszterelnökeként regnáló vinnyicai piaci maffiafőnök energetikai rendkívüli helyzetet hirdetett. Megnevezte az okot is: NEM ÉRKEZIK MARADÉK-UKRAJNÁBA SZÉN DONBASSZBÓL! Az erőművek készletei pedig még kb. két hétig tartanak ki-szűkösen. Igaz, Grojszman a helyzet ilyetén alakulásáért a közúti és vasúti blokádokat megszervező és fenntartó jobbszektoros latorzászlóaljak vezéregyedeit-elsősorban is Szemencsenko martalócvezért mint ötletgazdát (?)-tartja.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Feltétekezem, hogy ezt az “örömhírt” sem ön,tisztelt Admin, sem a bal-rad klub el nem hiszi, még aprópénznek sem veszi. Külömben jól jellemete ezt az ujjab EBESZ kacsát,hogy KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALONA. Azt hiszem nagyon is helyénvaló Zacharcsenko ebéli nyilatkozata . Kijev szándékosan tesz ilyen elfogadhatatlan feltételeket, mert tudják, hogy legalábis a donyeckiek, donbasziak számára az ilyen Kijev diktálta feltételek elfogadhatatlanok. ADonbaszi,Luganszki terület Kijevnek csak azért kell, áhitozik rá,hogy minnél közeleb kerüljön az orosz határhoz, minnél közelebről támadhasson az oroszokra. Ok meg lenne számtalan. Ez Kijevnek a fő célja, talán még nagyobb célja a nyugatnak. Ezért kellene Oroszországnak HALADÉKTALANUL ELISMERNIE A KÉT KÖZTÁRSASÁGOT ! A Luganszkiakért nem merném tűzbe tenni a kezemet. Vlagyiszlav Gyejna, szerintem igencsak optimista, úgy látszik, hogy még nem elégé verték át őket a galíciíiak, még mindig naivan hiszékeny ,még mindig nem tanult eleget !

 2. furnan szerint:

  Furcsa “hadviselés”.

  Nem reklámként, de ide vág egy hír, mely összecseng a dombaszi frontokról érkező más eseményekkel:
  http://www.hidfo.ru/2017/02/kihirde…ot-a-nato-barat-felkatonai-szervezetek-miatt/
  “Ukrajnában az erőművek nem jutnak elegendő fűtőanyaghoz, mert nyugatbarát félkatonai szervezetek megakadályozzák, hogy a kormány az Ukrajnától elszakadó területekről importáljon antracitot.
  Az ukrán hatóságok kihirdették a rendkívüli állapotot az ország energiaszektorában, a Donbassz régió körül fennálló blokád miatt. A régióból nem érkeznek meg az erőművek működtetéséhez szükséges antracit szállítmányok, mert nyugatbarát fegyveres szervezetek hónapok óta blokád alatt tartják az elszakadó területeket, ahonnan eddig a szénszállítmányok érkeztek a nyugat-ukrajnai erőművekbe…
  …Ihor Nasalik energiaügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy az energiaszektorban kihirdetik a rendkívüli állapotot, mert a blokád miatt a Donbassz régióból nem tudják biztosítani az erőművek működéséhez szükséges fűtőanyagot. Nasalik hétfőn azt mondta, Ukrajna széntartalékai a következő hetekben kimerülnek, ha addig nem sikerül feloldani a blokádot.”

  Egyszerűen a Minszki Békemegállapodásokat lehetetlen betartani, amig a kievi hatalom nem küzdötte le a maga által létrehozott fasisztoid fegyveres alakulatok önálló “politizálását”.
  Lehet, Kievet kényszeríti a helyzet a viszonyok normalizására, de az ukrán fasiszták csak háborúban tudnak gondolkodni……

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Véleményem szerint Kijev nem is nagyon akar megszabadulni megszabadulni a banderista fegyveres alakulatoktól, hogy a vilának a nyugati fertálya álandóan aban a hitben legyen, hogy az Oroszok támadják az “ártatlan” csoki király birodalmat, élesszék,sőt ,ha lehet fokozzák az orosz ellenes gyülöletet, ami majd csak egy világágássé fog szélesedni.A másik ok meg talán az,hogy maga a “kormány” tele van banderistákkal, hogy nincs esély változtatni a jelenlegi “kormánynak” a békés megoldással. Azon már csak egy “változás” segitene, de ennek semmi kézzel fogható jele nem mutatkozik t. furman .

  • Paul Aradi szerint:

   Mi az, hogy “az ukrán fasiszták”? A maradék Ukrajnát bitorló Kijev a nyalókakirály vezetésével nem fasiszta?

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  http://thesaker.is/ The Saker : A neokonzervativok és a “mély álam semlegesitették Trumpot. Megjegyzés: Remélem ugyanazt a cikk fog eljutni a bal-rad kommentjébe amit szándéomban volt küldeni. teljes mértékben angol szöveg .

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Sajnálom de nem az jjutott el amit küldeni szándékoztam, Elnézést !

 5. Azorka1861 szerint:

  Mèly àllam: Az alkotmàny bukàsa ès az àrnyèkkormàny felemelkedèse
  http://www.nyjournalofbooks.com/book-review/deep-state

 6. Azorka1861 szerint:

  Mèly àllam=Àllam az àllamban
  https://en.wikipedia.org/wiki/State_within_a_state

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.