Egyszer volt-hol nem volt…! – De most olyan lesz…!

A magyar boltokban silányabbak a világmárkák

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) nemrég 24-féle azonos, vagy nagyon hasonló termékmintát hasonlított össze érzékszervi tulajdonságaik, összetételük és a jelölésük alapján. A lap felidézi: Gabriela Matecná szlovák földművelésügyi miniszter az ottani vizsgálati eredmények birtokában bejelentette, hogy az Európai Bizottság elé terjesztik az ügyet.
A magyar agrártárca szerint is az érintett tagállamok összefogásával, uniós szinten kell kezelni a problémát. Megjegyezték, az élelmiszer-minőség kettős mércéjével az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának tavaly májusi ülésén is foglalkoztak, ahogy a visegrádi országok tavaly áprilisi találkozóján is felmerült a téma – olvasható a lapban.
Magyar részről elhangzott, hogy mivel a jogi környezet nem a legkedvezőbb, a probléma megoldását elsősorban a vásárlói tudatosság erősítése jelentheti. A nagyvállalatok megkülönböztető tevékenységére fel kell hívni a fogyasztók figyelmét, a fogyasztóvédelmi hatóságok együttműködését pedig erősíteni kell a tagállamok között.
(Forrás: atv)
Bal-Rad komm: “…az élelmiszer-minőség kettős mércéjével az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának tavaly májusi ülésén is foglalkoztak…”
-Amint látjuk, SZÉP EREDMÉNNYEL! A gyarmatok továbbra is a nyugati “élelmiszer-gyártók” selejttermékeinek fölvevőpiaca. Sok esetben MAGASABB ÁRAT FIZETVE a halladék “élelemért”!-mint a nyugatiak a nem-hulladékért!
Egyszer volt-hol nem volt!-volt egyszer egy Magyar Szabvány! Ennek külön ágát képviselte az Élelmiszer Szabvány! Mondták rá, hogy a világ legszigorúbb élelmiszer standardja volt az! Annak alapján LEHETETT CSAK FORGALMAZNI, AZ ABBAN MEGHATÁROZOTT MINŐSÉGŰ élelmiszereket.
Jah! Akkor szocializmus volt! Magyar Népköztársaság volt! Márpedig AKKOR a legfőbb érték az ember volt!
De hol van az már?!
SZOCIALIZMUS NINCS! MNK NINCS!
Döbrögisztán vajdaság van! Kapitalizmus van! EU-van! Ahol a legfőbb érték a profit!
De bízhatunk! Lesz ez még rosszabb is! Aláírták az ILLETÉKESEK az EU-Kanada Szabadkereskedelmi Egyezményt! A CETA-t!
“Jóváhagyta az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást (CETA) az Európai Parlament, az egyezményt 408 igen szavazattal, 254 ellenében, 33 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a testület szerdai strasbourgi plenáris ülésén.
Cecilia Malmström kereskedelempolitikáért felelős uniós biztos hangsúlyozta, az “óriási gazdasági és geopolitikai lehetőséget” jelentő szerződéssel új korszak kezdődik az EU és Kanada kapcsolataiban.
Falak helyett hidakat építünk, s ez lehetővé teszi, hogy együttesen lépjünk fel a társadalmainkat érő kihívásokkal szemben. A mai bizonytalan időkben, a protekcionizmus világszintű térnyerése közepette a CETA a fenntartható kereskedelem iránti elkötelezettségünket tanúsítja – mondta.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke üdvözölte a szavazás eredményét, “fontos mérföldkőnek” nevezve azt a CETA ratifikációs folyamatában. Mint mondta, a megállapodás lehetővé teszi, hogy “közösen alakítsuk a globális kereskedelmi szabályokat…korlátozza a nemzeti kormányok mozgásterét…” (MTI)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Egyszer volt-hol nem volt…! – De most olyan lesz…! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. istván szerint:

  Érdekes,hogy koránt sem biztos,hogy azok a minőségi áruk azok az anyaországban állítódnak elő,hanem sokkal valószínűbb ,hogy pontosan a kifogásoló országokba kihelyezett,vagy ott felépült gyárakban készülnek ezek a termékek!Egyik x.-i édességgyárban pl a hazai fogyasztásra szánt,minőséginek mondott terméket két gépsoron készítik,amibe zuhog a kristálycukor,az E kategóriás ízfokozók,a különböző szinezékek,míg a harmadik gépsoron futó ugyanezen termékbe nádcukor,természetes szinezékek,és emberi fogyasztásra kiváló anyagok kerülnek!A két gépsor szigorúan el van választva egymástól, a privilegizált termék csak az “anyaországba” kerül szállításra,csak az arra kijelölt dolgozók léphetnek a közelébe!
  A két termék külsőre,csomagolásra hasonló ugyan,de a minőség!
  De e rről nem beszélnek egyik vizsgálat során sem!
  Mi pedig ugyanazon árú termékként fogyasztjuk a mérgezett terméket,de az is előfordult,hogy a minőségi csoki,kolbász,konzerv stb.ugyanazon cégtől olcsóbb volt Németországban,és jó inőségű,míg a nálunk forgalmazott drágább volt,és minősíthetetlenül rosszabb!
  Az is rendszeresen előfordul,hogy olyan termékek készülnek ugyanabban a gyárban,amik aztán hazai forgalomba soha nem kerülnek,minőségiek csak valahol”Nyugaton ” lehet beszerezni!!
  Egyébként tágabb értelemben kell felfogni a kérdést,és el kell olvasni:

  http://www.magyardiplo.hu/2307-mire van-szuksegunk

  c.-ű cikket!!!

 2. öregkun szerint:

  Na Tasz, Helsiki Bízottmány , 444, egyéb jogvédők most meg lehet mutatni valóban a magyar emberek mellett vagytok!!!

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Miután a magyarok és a nemzetek ellen vannak, így nem lehetnek mellettünk.

 4. scout szerint:

  Naívan megjegyezném ismét van vezető, aki mehet a rács mögé.
  Ha ezt tudta aki ezért felelős, akkor bűnös mert nem védte a magyar fogyasztókat.
  Ha nem tudta akkor hanyagul végezte a munkáját.Levált kirúg eltilt.Harmadik verzió, már csak nem korrupt??

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.