Szíria

A Pentagon azt fontolgatja, hogy javasolja Trump Bohócnak amerikai szárazföldi csapatok küldését Szíriába, elsőszülött édesgyermeke-a rémkalifátus-“elleni harc” jegyében. Csak úgy! Damaszkusz megkérdezése nélkül.

A szárazföldi csapatokat várhatóan Szíria északi vidékeire vezénylik, s ha ez megtörténik, ez lesz az első alkalom arra, hogy amerikai szárazföldi csapatok Szíriában harcoljanak. Eddig a Különleges Hadműveletek erőinek kis csoportjai voltak szír földön, és azzal foglalkoztak, hogy kiképezzék és segítsék az ilyen-olyan martalócbandákat.
Egyik-és talán legfőbb-céljuk lehet az, hogy már jelenlétükkel is megnyugtassák a török maffiát, hogy a kurd erők nem jelentenek fenyegetést Ankara érdekeire. Ez viszont nem okvetlenül kell hogy jelentse a rémkalifátus elleni valódi harcot.
Korábbi szenátusi meghallgatásán James Mattis hadügyér azt vázolgatta, hogy szeretné megváltoztatni az amerikai katonai jelenlét jellegét Szíriában és Irakban, s az Obamaki kormányzatétól alapjaiban eltérő új katonapolitikát szeretne.
A frontokon Al-Babnál, Aleppotól keleti irányba, és Palmüra alatt van mozgolódás.
A törökök és a “szabad szírek” tegnap újfent nekidurálták magukat Al-Bab kalifátusistáinak. Északról és nyugat felől támadták/támadják a sátáni bandát, amely tegnap délután megpróbált kitörni. Ennek letörését követően a török hadsereg alakulatai és támogatottjaik több helyen is sikerrel törtek be a városba. A rémkalifátus pribékjei bizony katasztrofális helyzetbe kerültek. Bár eddig sem voltak szép kilátásaik a teljes ostromgyűrű miatt, de most megroppanni látszanak.
A szír kormányerők eközben már elérték Deir-Hafer nyugati peremét.

A Palmüra-katlanban vadul védekeznek a kalifátusista pribékbandák. Sok esélyük nincs, de nincs más választásuk sem.
Deir ez-Zor a lassú daráló. Megbízhatóan működik, a latorhorda csak vergődik és egyre gyengül. A kormányerők újabb erősítései érkeztek tegnap a repülőtérre.
Összességében véve Daraa környékén is ismét katlanba zárták az an-Nuszra bandát a kormánycsapatok.
Hétfőn kezdődik Genfben a “békekonferencia”!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Az alsó videón mintha azt láttam volna, mintha az ISIS-esek valami repülőteret, repülőgépeket lőttek volna, és mintha el is találtak volna néhányat. Tévednék, vagy azok csak makettek lettek volna ?

  Admin:

  Az alső video az egy összeállítás az egész háborúról

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Ez azt histem nem nagyon jó hír, hogy az amcsik be akarnak törni Szíriába, jó lenne,ha a szír kormánycsapatok igyekeznének kipucolni Szíria északi fertályáról az ISIST, hogy urai legyenek a teljes Török-Szír északi határ vonal teljes hosszában, megakadályozandó az amcsi inváziót.

 3. Paul Aradi szerint:

  Az oroszok sikertelenségei rajzolódnak ki? Aj, aj!

 4. petymeg szerint:

  Szerintem másként nem tudnak bele kötni Putyinékba,most ez jutott az agyukba!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.