Donbassz

Alekszander Zaharcsenko és Igor Plotnyickij tegnap tanácskoztak a legeslegújabb minszki megállapodás nyomán ellőállott helyzetről, és a tennivalókról. Van belőlük bőven. Bár a bejelentés a megállapodásról megtörtént, és eszerint jövő hét hétfő éjfélig kellene az ütközózóna térségéből a 100 milliméternél öblösebb tűzszerszámokat visszavonni, a jelenlegi állapot szerint Kijev ordashada irányt tévesztett. Ők inkább a front FELÉ küldik a technikát.

Ha meg odaérnek, nem is restek használni! Rendeltetésük van azoknak kérem! Az ott lévőkkel együtt.
 A Zaharcsenko-Plotnyickij megbeszélésről közlemény még nem jelent meg!
Minszki megállapodás ide vagy oda, Maradék-Ukrajna a totális polgárháború szélére látszik sodródni. Már az EU-nevű bűnszövetség is aggodalmainak ad hangott Donbassz jobbszektoros blokádja miatt. Ami egyre csak szélesedik-terebélyesedik.
Tegnap már a martalóczászlóaljak elkezdték a közúti blokád kiterjesztését. A gondot Kijevnek-a károkon túl-az jelenti igazán, hogy ezek a blokádszervező banditacsapatok komoly fegyverzettel vannak fölszerelkezve. Amit-ígéretük szerint-nem fognak átallani bevetni BÁRKI ELLEN!
Tegnap Kijevben Valcman Nyalókakirály a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Donbassz visszakarintásának bármi áron való szükségességéről beszélt, és arról, hogy enek a célkitűzésnek a végrehajtását a blokádszervező és működtető bűnbandák gátolják.
Márpedig a birodalom szénellátása és energiabiztonsága szempontjából BÁRMI ÁRON MEG KELL SZEREZNI A DONBASSZI ANTRACITMEZŐKET, ha kell a blokádok erővel történő felszámolásával egyidejűleg!
Erre kapott a kijevi udvar olyan választ, hogy akkor bizony Valcmanéknak nem csak a donbasszi határon blokádoló, hanem a Maradék-Ukrajna területén mindenhol jelen lévő latoregylet bosszújával számolnia kell!
A harci helyzet pedig a tegnapelőtti bejelentés-a legeslegújabb-óta semmit nem változott. Donbasszra ugyanúgy hullanak a latortüzérség gránátjai, mintha bejelentés nem is lett volna, mintha február huszadika sosem lenne.
Jaszinovatajat, Gorlovkát, Szpartakot tegnap is és mára virradóan is vadul ágyúzták a valcmanisták. Gorlovka “Hmelnyickij” peremkerületénél aztán tegnap késő este tankokkal próbáltak pozíciót foglalni a martalócok. Két tankjuknak ez sikerült is. Olyan stabilra sikerült, hogy majd valamikor elviszik onnan őket. Valamelyik olvasztóműbe.
A donyecki délvidék latorostroma sem lankadt. Mára virradóan is volt arrafelé még gradozás is.
Sőt!Tegnap délután még az általuk megszállt Avgyejevkát is tanktüzérséggel lőtték a jobbszektoros 79-esek. Bele is halt egy helyi civil. Aztán estére kiderült, hogy mindez miért is történt?
Tegnap késő délután finn újságírók érkeztek Avgyejevkába. A latorterv az volt, hogy közéjük durrantanak, mondván: a’ zoroszok műve váút! A tervbe a hiba ott csúszott be, hogy a finneknek lett volna jelenésük a DNR-oldalon is. Ahol várták is őket, ám a terv megorrintásakor azonnal telefonáltak a zsurnalisztáknak, hogy ne mozduljanak sehová. Mintegy tíz perc múlva érte PONTOSAN AZT A LAKÓÉPÜLETET találat, ahová a finn újsgíróknak érkezniük kellett volna.
Az esetről Eduard Baszurin számolt be.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. istván szerint:

  Lassan már ott tartok,hogy pár kivételtől eltekintve,nem hiszem,hogy a Nyugati világban van egyáltalán épeszű vezető!
  Belháborút szítanak Ukrajnában,Szíriában,kimondottan fasisztoid jelleggel működő,gátlástalan csapatokat segítve hatalomra,vagy állítanak a normálisnak mondható csapattal szemben,amelyet aztán mocskolnak rendesen.
  Aztán végül a szégyenük lett mindkét támogatott csoportosulás,ráadásul a támadott ,mocskolt csapatról azért rendre kiderül,hogy politikailag ,eszmeileg sokkal jobban el vannak látva,mint az uszítók,és tetves támogatottjaik!
  Hatalmas bukta szélére sodorták az emberiséget, a világgazdaságot,de arra,hogy bevallják,hogy tévedtek,és feladnák gyilkos téziseiket,nincs akarat,inkább mindent,és az egész világot képesek magukkal rántani a semmibe!!.
  Olyan vastag bőr van a képülön,hogy minden mocskot elviselnek rajta,és rókamosollyal mutogatnak másokra,hogy az ő bűnük a kapitalizmus bűne!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Kinek Isten a vesztét akarja, annak eszét veszi, t.istván. Ez egy közmondás, de igaz !

 3. turulking szerint:

  tévedésben vagytok–minden tervszerüen alakul–pontosan tudják hogy mit-miért tesznek—eszük hát a hétköznapi embereknek nincs–még mindig nem jöttek rá hogy ök csak áldozati bárányok a hatalom mérhetetlen szörnyetekek asztalán………..csak a fwgyveres lázadás esetén van esélyünk az tulélésre

  • Botond szerint:

   Szakértők szerint – a belterjesség okán nem is elképzelhetetlen – ezek erősen elmeroggyantak … Ugyan milyen túlélésben bíznak, ha egyszer a fejükre esik
   az orosz, vagy a kínai – ez utóbbinak egyre nagyobb a valószínűsége – bosszú ?

   Nagyjából annyi esélyük lenne a túlélésre, mint egy mókusnak az edőtűz közepén . Aki ezt nem látja át – lásd pl. McCain és bandája -, azoknak már régen valamely’ műintézetben kellene gumidominózni.

 4. Fergeteg szerint:

  Ismét előjön az, amit már Szíriában is megtapasztalhattak, vagyis a valóságtól elrugaszkodott, szélsőséges gondolatok mindenképpen felszínre törnek, akárhogyan igyekeznek takargatni. Az áldozatok fényében – nyugodjanak békében, tisztelet nekik! – egyáltalán nem mondom, hogy ez jó, de azt igen, hogy “Minszk 2” szempontjából hasznos. Most megint az a helyzet, hogy nagy mellénnyel kiállnak egy-egy “mérsékelt” banda mellett, miközben a szélsőségtől várják a piszkos munka véresebb részének elvégzését. De ez nem fog menni, ugyanis a szélsőség amint lehet, a saját céljait kezdi megvalósítani, és a kisebb ellenállás felé mozdul. Hagyni kell hát, hadd “érvényesüljenek”… az oroszok feladata többek között annyi, hogy ne engedjék áttörni őket. ¡No pasarán! A banda ugyanis nincs birtokában a megfelelő információknak arról, mennyire szánalmasak, és annak sem, mit igényelne Ukrajna – még a kijevi vezetőség sincs tisztában vele -, így amit tesznek, az éppen visszafelé fog elsülni. Anyácska részéről a gázcsap, polgártársaik felől a szén, nyugat felől pedig a pénzcsap lesz elzárva hamarosan, vagy már folyamatban is van. Ukránok százezrei, azok, akik amúgy sem kelet felé tekintettek, kelhetnek útra az EU felé a “kegyelmi” időszakban (amíg le nem zajlik a rezsimváltás, és az utolsókat rúgó banda végelgyengülésben ki nem múlik), majd bezárulnak a nyugati kapuk. Ukrajna, több évnyi véres polgárháború után visszatérhet a Medve közelébe, az EU pedig új problémahalmazt importálhat ismét – de ez a sorsa, amíg “európaiak” vezetik és Júdások támogatják.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.