Szíria

Jelentések szerint eléggé begorombultak tegnap az Al-Babot ostromló törökök és “szabad szírek”. Mivelhogy a rémkalifátus városi martalócai nem nagyon hajlanak a szép szóra, és a közvetlen rohamok komoly élőerő-veszteséggel jártak az ostromlókra nétve, inkább a szisztematikus városlebombázás módszere dívik már harmadik napja.

Tegnap 34 civil halt bele a török ágyúzásba, köztük 11 gyerek és 8 nő. Helyszíni beszámolók szerint viszont ahová be tudtak nyomulni a török-“szabad” egységek-a város közel egyharmadába-ott stabilan tartják magukat.

A szír kormánycsapatok Aleppotól keleti irámyba terjeszkednek tovább. Tegnap a szír légierő támogatásával megkaparintottak két dombtetőt Deir-Hafer szomszédsgában. A Hmaimiah Saghirah és Hmaimiyah Kabirah nevű magaslatokról belőhető a teljes latorvár.

Kellemetlen meglepetés érte tegnap délután Deir ez-Zor sátánistáit. Elég messze ugyan a várostól, de mégis bántóan közel (85 kilométerre északi irányban) váratlanul rájuk rontott a kurd YPG. Sayyad és Hasan Zayd falvaknál a teljesen összezavarodott pribékbanda közel háromszáz mit sem sejtő egyedét irtották ki.

A Palmüra-katlan és Deir ez-Zor “csendesen” darálgatja a rémkalifátus hordáit. Ezeken a helyeken a főszerepet inkább az orosz-szír légierő játszotta tegnap.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.