Valamit enni kell!

Átalakulóban a magyarok húsfogyasztása

Képtalálat a következőre: „Nyúlhús-kép”

Kacsa és liba helyett nyulat fogyaszthatnak a különlegességre vágyó vásárlók. A szaktárca szerint a madárinfluenza okozta piaci rést érdemes lenne nyúlhússal kitölteni.

Nagy István miniszterhelyettes, az agrártárca parlamenti államtitkára a lapnak elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy megismertesse a fogyasztókkal a nyúlhús fogyasztásának pozitív hatásait. A miniszterhelyettes szerint mivel a kacsa- és a libahús eleve különlegesség a baromfitermékek piacán. A hasonlóan különleges nyúlhússal lehetne feltölteni az üresen álló pultokat.
Nagy jelezte: a két nagy hazai vágóhíd tájékoztatása szerint van szabad kapacitásuk, így gond nélkül tudnának szállítani a hazai áruházláncokba is. Az üzemekben egy év alatt 5670 tonnányi nyúlhúst dolgoznak fel.
A nyúlhús forgalma méltatlanul alacsony szinten van hazánkban, egy évben alig 20-40 dekagrammot fogyasztanak belőle a magyarok. Ebből 20 dekagrammot a termelőktől, a boltokban, piacokon megvásárolt hús tesz ki, míg a fennmaradó rész a háztáji gazdaságokból származik.
(penzcentrum)
Bal-Rad komm: “…a kormány azon dolgozik, hogy megismertesse a fogyasztókkal a nyúlhús fogyasztásának pozitív hatásait…”
-De már meglehet már dolgoznak az ürge, vadgalamb, varjú, béka stb. fogyasztásának népszerűsítésén. Meg a gumók és gyökerek…
Sertéspestis vagy valami jó kis disznókór nincs! Sertéshús is van! Csakhát PÉNZ RÁ-az nincs!
“…a kormány azon dolgozik…”-hogy ne is legyen! A magyar meg lassan rászokik az eszel amit el tudsz kapni!-gyakorlatra.


 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Valamit enni kell! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. turulking szerint:

  vezetjük a halálozási statisztitákat–azért ebben husfogyasztás is szerepet játszik—minden embercsoportnak egy kicsit más a genetikája igy kádáréktol nagy hülyeség volt angol sertést elterjeszteni nálunk mert az nekünk mérgezö–a magyaroknak mangalicát kell fogyasztani mert az összhangban van genetikánkkal

  • Tovaris szerint:

   “Kádáréktól nagy hülyeség volt”….
   Az ilyen szöveg a nagy hülyeség.
   Az angolok, meg köszönik, jól vannak.
   A “mangalica genetikája” összehasonlítás az emberével – nos ez egy nagy baromság.
   Talán Ön disznónak érzi magát?

   • Pozsony 907 szerint:

    Sztálin tènyleg irtotta a zsidókat Tovaris?

    • Nagy szerint:

     Nem írt.otta, hiszen Ő maga is zsidó v.olt. Az összes f.ont.os embere mind zsidó v.olt.

     • vitorla123 szerint:

      Ez ugye nem igaz!Nézz utána.Ő ortodox papnövendék volt,csak nem avatták pappá.Politikai nézetei miatt.Ma az ortodox hit szentjei között van. Ikonja van a templomokba.

  • bence szerint:

   hüje!! 🙂

 2. istván szerint:

  Iiigen!
  Vastagon nekiállunk nyulat tenyészteni,hogy aztán hét végén párat kupán lehessen baszarintani ebédre.Igenám,a párom útálja a nyúlhúst,én meg útálom a mészárlását,ráadásul a nyúl is olyan pusztulékony, a takonykórra,mint a baromfiak számára külön kitenyésztett baromfi-pestisre,vagy madárinfluenzára a tikok,libák ,kacsák!
  Legfeljebb majd a tyúkok mellé párhuzamosan lemészároljuk a nyulakat is egy-egy,egyre gyakrabban előforduló járvány terjedése miatt!

 3. Fazek szerint:

  Mondjuk ez a madárinfluenza is fura, csak a nagyüzemi, zárt telepen lévők maradhatnak, míg az organikus kis szabadban bóklászóknak nyekk… így még önellátó sem lehetsz…

  • Öcsi szerint:

   Fazek ott a pont.
   Ez az egész herce hurca a kistermelőket és a háztájit akarja beszüntetni.
   Innentől kezdve már csak egy törvény, és ha jószágot mersz tartani azért is bőrtön jár.
   Uj-Zélandon, vagy Kanadában már régóta olyan törvény van hatályban hogy haszon növényt nem ültethetsz a saját kertedben!
   A következő lépés a házi kutak büntetése lessz, hogy a saját vizünkért a multi szolgáltatóknak fizessünk.

 4. Fergeteg szerint:

  A lóhústól a nyúlhúsig…

  • Öcsi szerint:

   A szocializmustól a kő korszakig !
   Érdemes belekukkantani.

   https://www.youtube.com/watch?v=SpC0EjjFJFQ

   • vitorla123 szerint:

    Áll szerények voltunk!A Kádári mezőgazdaság a világ legjobb mezőgazdasága volt.Azt mondtuk,hogy a második!Pedig az első volt.A magyar paraszt faekével ment be a TSZ-be és Jon Dréllel ?jött ki belőle,de inkább MTZ-vel. Mára a magyar parasztot a saját portájáról kiszoritotta a nyugati tőke.Hamarosan indulnak az árverések,mint például nálam,ahol egy árvíznél a Katasztrófa védem elárasztotta a vetést és csinált összesen 4 millió kárt.Nem volt más választása.És nem hajlandó fizetni,pedig ezen az áron egy város menekült meg a katasztrófától.Most én fizetem meg.Bizony ilyen az igazság!És persze nekem se kell többé dolgozni.Termelni.Megfognak kímélni ettől.Elvégre vörös náci vagyok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.