“…mi csak nyögni tudunk és nyögni szeretünk!”

A Momentum megmutatta: nem a Fidesz az erős, az ellenzék a gyenge

A semmiből jött mozgalom sokkal többet ért el egy esetleges népszavazásnál.

A minden előzmény nélküli Momentum Mozgalom harminc nap alatt annyi aláírást gyűjtött csak Budapesten, mint amennyi szavazatot kapott az LMP 2014-ben az országgyűlési választáson összesen. (Egészen pontosan a pártra három éve 269 414 szavaztak.)
Tarlós Istvánt ugyanebben az évben a nagyjából 1,4 millió fővárosi választópolgár közül 290 675 választotta főpolgármesterének, a második Bokros Lajos 213 500 szavazatot kapott, a Jobbik jelöltje, Staudt Gábor 42 093-at.
266 151
Ennyi aláírást gyűjtött össze a Momentum egy hónap alatt azért, hogy népszavazás lehessen arról, rendezzen-e Budapest olimpiát 2024-ben. (Arról később, hogy eljut-e a kérdés a referendumig, a kormánypárt gyávasága miatt erre kevés az esély.)
A siker
Ez a szükséges 138 ezer közel duplája, azzal együtt, hogy az aláírások 20 százaléka is érvénytelen lehet.
A gyűjtési időszak egyik legnagyobb tanulsága az, hogy az infrastruktúra nélküli Momentum egyszerre bizonyította be, hogy:
-a kormányzati túlhatalommal rendelkező Fideszről csak a mostani ellenzék mellett hiszik azt a választók, hogy bebetonozta a hatalmát, illetve
-egyértelmű lett az is, hogy ezek a pártok – a Jobbik és a baloldali tömörülések egyaránt – vagy nem érdekeltek a kormányváltásban, vagy képtelenek rá.
Az induláskor 140 taggal rendelkező egyesületnek sikerült úgy tematizálnia a közvéleményt, hogy a Fidesz 30 napig nem szólalt meg, a hozzá hű lakájmédia pedig folyamatosan támadta őket.
Ha egy kormánykritikus közösség egyedi, mindentől és mindenkitől megkülönböztethető témát talál magának, akkor ki lehet törni az elhallgatási spirálból – csak a Fidesz által létrehozott kommunikációs kényszerzubbonyt nem kell felhúzni.
A valóság
Ez pedig a parlamenti patkó akolmelegéhez szokott pártoknak nehezen megy, az évtizedes reflexek használata ilyenkor csak arra elég, hogy az amúgy üvegplafon áttörésére és gyors cselekvésre képtelen erők néhány százalék és a lepattanó bezsebelésének reményében ráakaszkodjanak a futó szekérre, majd amikor szóvá teszik ezt nekik, durcásan arrogánsnak és agresszívnak nevezzék azt, ami új, lemásolása pedig képtelennek tűnik.
A Jobbik, ha lehet, még nagyobb gödörben, a néppártosodás álarca mögé bújva ugyanis hagyták teljesen elmenni a témát maguk mellett, holott a közvélemény-kutatások egyértelműen kimutatták, szavazóik legalább olyan mértékben utasítják el a rendezést, mint a balosok…
(Forrás: 24.hu)
Bal-Rad komm: Nagy igazságok vannak itt leírva! Mert bizony az ország népe változást akar, ám a dagonyázó politikai maffiák nem!
NEKIK ÍGY JÓ!
Az ellenmaffiák kapnak a döbrögista horda lakomaasztaláról annyi hulladékot, hogy azzal tökéletesen jóllaknak! Ezért aztán boldogan eljátszák az álellenzék szerepét, amivel semmi felelősséget nem vállalnak. Majd boldogan “eemúttnyócéveznek” ők is, TELE ZSEBBEL! Csak arra ügyelnek, hogy a ciklus végére tele legyen az a zseb! Arról pedig hogy tele legyen!-gondoskodnak a döbrögisták!
EZ A RENDSZER, ÉS EZ A QRMÁNYZÁS LÉNYEGE!
Senki ne essen bele abba a téves fölfogásba, hogy egy qrmányváltás majd helyreteszi a dolgokat! Országunk állapota jelen társadalmi formációban nem javítható!
RENDSZERVÁLTÁSRA VAN SZÜKSÉG!
Ez a Momentum megmutatta, hogy IGENIS LEGYŐZHETŐ AZ APÁTIA! Az egy más kérdés, hogy mindössze qrmányváltásban gondolkodnak csak!
Így fordulhatott elő, hogy a döbrögista horda és álellenzéke, DE A VALÓDI ELLENZÉK IS fancsali képpel nézi a történéseket!
Nyilvánvaló persze, hogy ez a Momentum azért nem a semmiből kelt ki! Az általuk említett 16 milliós-néhány nap alatt összegrundolt adomány-egyrészt hihetetlen, másrészt kevés is!
Feledjük el a Sorost! Meg egyéb vélt vagy valós finanszírozókat! Inkább arra kéne koncentrálnunk-NEKÜNK-FANYALGÓKNAK!-HOGY EZEK BEVÁLLALTÁK!
A MAGYAROK MIÉRT NEM?
MIÉRT CSAK ALÁÍRNI?! MIÉRT NEM KEZDEMÉNYEZNI?!
Nyilvánvaló, hogy qrmányváltással kell kezdeni A RENDSZERVÁLTÁST! De ha látjuk, hogy “EZEKKEL” a qrmányváltás nem fog menni!-AKKOR MÉGIS MIÉRT RAGASZKODUNK HOZZÁJUK?!
Nincs más! Nincs jobb! Csak ezen sóhajtozunk!
HÁT AKKOR CSINÁLNI KELL BA…UK MEG!

Persze a “fogjuk meg oszt’ vigyétek!”-módszer lenne a legjobb, de… 

…de mi csak nyögni tudunk és nyögni szeretünk!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“…mi csak nyögni tudunk és nyögni szeretünk!” bejegyzéshez 28 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Mit jelent ez a kérdés, hogy “A magyarok miért nem?” Tán ezek itt marslakók?

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Az emberek majd momentán a momentumon keresztül visszahozzák a libsiket( acsomagolás változik, a tartalom nem), és minden folytatódik tovább. A zsidók soha nem veszítenek. Tudják és kihasználják, hogy az emberi hülyeség határtalan.
  El kell ismerni ez az olimpiai trükk is az egyik legjobb színjáték a színfalak előtt és mögött.
  Rendszert csak nemzettel lehetne váltani, de az a kiegyezéstől elveszett, végső döfésként Trianonnal. Már nincs olyan, hogy magyar nép, nemzet meg még úgysem.
  A többpártrendszernek nevezett cionkapitalista bohózat pedig gondoskodik a folyamatos megosztásról, még ezen az oldalon is.

  • V.kutya szerint:

   Mindenki, magát nemzetinek valló személytől megkérdeztem eddig: végre mondják meg, mi a különbség a nép, és a nemzet között? Lassan immár 30 éve, hogy megy ez a nemzetieskedés, mert anno Lezsákék már úgy kb. 87-től nyíltan tehették, nemzetieskedtek bőven. Aztán 90 után még Lakatos Sándor népi zenekarától (és a többiekétől is) elvették a “népi” előtagot, pontosan úgy, mint az Alkotmányból, és az államformából is törölve lett a nép fogalma!
   Ma, 2017-ben a Petőfi által csak Istenadtának nevezett Nép élni kívánt (a nem létező) alkotmányos jogával, és népszavazást követel arról, hogy akar-e kitudjahányezermilliárdnyi örökké tartó adósságot a nyakába?
   Senki nem kampányolt az Olimpia ellen, ezt csak a magukat nemzetinek hazudó oldal szajkózza így, ez legyen világos egyszer és mindenkorra!
   A Momentum csupán az egyébként alanyi jogon járó, össznépi vélemény nyilvánítás egyik formáját, a NER-mentes népszavazást akar az Olimpiáról, tehát az egyébként létező alkotmányos jogaink érvényesítését bármilyen kérdésben is, nem csak az Olimpiáról legyen is szó!
   A fidesz nevű sertéstelep most javában röfög és visítozik (nem lévén emberi artikulációja), azzal, hogy a baloldal megfúrta az egyébként nem létező Olimpiánkat!
   Idézem a pestrisrácok.hu nevű, köztörvényes-gyilkos-ötvenhatos-palánták honlapjáról:
   “A demokratikus ellenzék látványos örömködésbe kezdett, miután leadták az olimpia-ellenes aláírásokat. Hasonlóan vígak legutóbb a kettős állampolgárság megfúrása és a 2006-os tömegoszlatáskor voltak.”
   Ez terjed ma, pedig semmi egyéb nem történt, mint néhány fiatal élt alkotmányos jogával, és tette a dolgát, ami egyébként nektek, vén kappanoknak már nem megy, de azért arra még jók vagytok, hogy fogtok egy ásót, és megássátok gyermekeitek, sőt unokáitok sírját, mert úgy általában véve semmi egyébhez nem értetek.

   Admin:

   Nem szívesen állok-szólok bele a vitába! DE MILYEN JOGON MERÉSZELED TE GYEREKEINK-UNOKÁINK SÍRÁSÓINAK NEVEZNI AZOKAT, AKIK NEMZETINEK NEVEZIK MAGUKAT! TE!-AKINEK A GYEREKE MÁR ELMENEKÜLT! Hát nincs benned egy szemernyi önkritika sem?

   NÉZD MÁR MEG A HONI POLITIKAI, GAZDASÁGI, MŰVÉSZ, JOGI, TUDOMÁNYOS-meg ki tudja milyen társadalom MEGHATÁROZÓ ÉS MEGMONDÓ FIGURÁIT! Téged nem zavar?

   Hát már odáig jutottunk, hogy a ballibek elnökjelöltje is a SAJÁTJAI MIATT KIFOGÁSOLT… (Nem mintha a döbrögistáké…)

   Ez a szélsőliberális Momentum gondolod hogy a SAJÁTJAI ELLEN KÉPVISELNÉ A TE ÉRDEKEDET?

   De hogy tisztán lásd. ÉN SZEMÉLY SZERINT ÖRÜLÖK, HOGY POFÁNVERTÉK DÖBRÖGIT!

   De igazán annak örültem volna, ha a TÓTH Jóska, meg a KISS Mari verte volna őket pofán az aláírásgyűjtési ötlettel!!

   • rotyibá szerint:

    sokan a sertéstelep röfögését választjuk inkább ….dagonyázunk.
    b verz hogy a csinált szakállas úr világa hova vezethet_az már ismeretes xx19 időktől…na-azt a mutatványt próbálják másolni.
    Még felvirrad az nap hogy kimennek déli határra a katonákhoz -agitálni:
    feleslegesen vannak ,embertelenül bánnak a szerecsenyekkel,
    menjen haza mindenki, mert várja otthon a családja ..ecetera

   • joz szerint:

    Admin! Nagyvalószínűséggel mi nem vagyunk egy “platformon”, de most 1000 %-ig egyetértek veled!!!!!!!!

   • V.kutya szerint:

    Az én gyermekeim itthon vannak, és maradnak is!
    Elárulok egy titkot, Admin koma: a legjobb nevelés az, ahogyan élsz, és nem pedig az, hogy milyen trikóban parádézol a körúton!
    Az én gyermekeim tőlem nem láttak soha rosszat, mert nem is láthattak, kemény munkát annál inkább!
    Én valóban Kádár gyermeke vagyok, az is voltam korábban, és már az is maradok, ameddig az Úr engedi, hogy maradjak!
    Szóval, a tanítás, nevelés, ne feledd: ahogyan élsz, az a legjobb tanítás!

   • V.kutya szerint:

    MÁsik: engem nem zavar az, hogy a politika, gazdaság, tudomány meghatározó emberei zsidók (látod, én legalább kimondom, amire gondolsz). Engem nem érdekel, ki szombaton, vagy vasárnap jár templomba. De azt tudom, hogy világelsők vagyunk a külföldre menekült – érts: migráns – nobeldíjas tudósok tekintetében!
    Ez az igazi magyar nemzet, mindig ilyen volt, és ilyen is marad, amíg ezek a sertések itt maradnak.

    • rotyibá szerint:

     sertés nyelven: a fidesz konda mára nagyon túlsúlyosra sikeredett, némelyik a vályúhoz sem akar kimenni,bent fekszenek,lelógó infralámpák melegében-tápcsővel a nagy orcájukban.
     Közben a nép meg mint karalábé :fásul fonnyad,pusztul
     Alfa-kannak sürgősen rendet kell köztük rakni,agyarazva fület,lábat,kezet,fejet.
     Ha már erre nem képes: jön a szakállas kaméleonka és felszámoltatja az egész sertéstelepet.

   • Realista szerint:

    Azért admin, olyan nagy pofánverés nincs. Olyan szépen kihátrál belőle döbrögi, ahogy minden eddigi bajából és meglásd egy év múlva már csak néhány blogocska ökölrázása marad belőle. A momentumról annyit, hogy ugyanaz a soros csöcsön növesztett belterjes kis belvárosi tyúkmellű, lúdtalpas társaság mint a többi, de egyben más. Másképpen áll a fityiszhez. Aktivistákkal vidéken keres bázisokat magának. Azt tervezik, hogy a jövőben köröket alakítanak, megmutatják magukat. Ezt mondtam jó pár évvel ezelőtt is. A fityiszt csak úgy lehet megszorongatni, ha a saját módszereivel építenek neki ellenfelet. A fityisz nem klasszikus párt hanem egy érdekszövetség ami egy közösséget épített magának. És tart az a közösség jó egymillió embert amit aktivistákkal propagandával és pénzel választáskor meg lehet duplázni. Lista, precíz szállítás, tészta, mosópor és tűzifa csomagok, kedvezmények, ígéretek és a politikával nem foglalkozók is mennek. A közösség meg élő, ők összezárnak. Egymilliós, akik vidéken különféle rendezvényeken összejárnak. Nyugdíjas találkozók, táncházak, irodalmi estek, falunapok. Ezt a közösséget helyi emberek, helyi vállalkozók tartják életben. Ezért erős a fityisz vidéken. 3500 településből legalább 1600-1900-ban ott van, él ez a közösség amiről a kívülállónak nem is derül ki, hogy fityiszes. Közösséget, élő szervezetet kell építeni vidéken. Budapestről nem lehet és csak Budapesttel nem lehet választást nyerni. Többi pártnak, szervezetnek alig van jelenléte az országban.

  • Janó szerint:

   Legutóbb azért nem vesztettek, mert kabzsik lettünk. Mindenáron le akartuk dolgoztatni velük a veszteségeinket. Persze háború volt meg munkaerőhiány, na de basszus akkor is hiba volt, panoráma vonatozásra vinni őket a festői Európában.
   Én tanultam belőle. Most nem lesz vonatozás.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  A nép és a nemzet között a különbség nagy, nemcsak genetikai, hanem identitásbeli okok miatt is. Egy cigány szinte soha nem lesz magyar, igaz más sem.
  Egyén-család-nemzetség, törzs, nemzet. – ez meg is mondja mi a nemzet.
  Politikai- társadalmi értelemben a magyar jobbágy és proletár sem volt szinte soha a nemzet tagja. Ez az állapot pedig most újra él. Viszont a zsidó nemzet virágzik.
  Ők a patríciusok, akik a tiarát hordják, és intésük dönti el eme szerencsétlen nép és a még szerencsétlenebb, szétforgácsolt magyar nemzet sorsát.
  Az országokat a mai világban általában nem egy nemzet tagjai alkotják.
  Legrondább példa rá az USA. Valójában ott az indián törzsek nemzetségei kellene hogy alkossák a nemzetet, de gondoskodtak róla, hogy ne így legyen.

  Ettől függetlenül Magyarországon is lehet valaki eltérő nemzetisége ellenére patrióta, mint ahogy azt a történelemben számos példa mutatta.
  A II. világháború árulkodott arról, hogy a németek egy része igazából soha nem vált magyarrá. A zsidó pedig bárhol legyen az mindig köntösbe bújt zsidó marad.
  Ezért övéké az egész világ, mint ahogy Tovaris ügynök elszólta magát, hogy azért valamit csak tudhatnak, ha ők uralkodnak mindenütt.

  • joz szerint:

   Igazad van meg nem is! A történelem során nagyon sok nem magyar nemzetiségű ember vált igaz magyar hazafivá és patriótává a tetteivel. Legyen az sváb, szerb, lengyel, zsidó, német, stb.
   Ugyanakkor sok magyar származású ember is szolgált “idegen” érdekeket a hazájával szemben. A hazaszeretet nem nemzetiség vagy vallás függő.
   Ez alól a zsidóság nagy része kivétel. Ők Izraelt tekintik a hazájuknak és ahhoz lojálisak. A múlt rendszerben is lelkiismereti okokból megtagadták a bevonulást a magyar honvédségbe, ugyanakkor az izraeli hadseregben tömegével teljesítettek szolgálatot és harcoltak az izraeli – arab háborúkban. És ez most is így van. A M.o.-on élő zsidó származású fiatal férfiak igen nagy százaléka volt vagy van az izraeli hadseregben.
   Persze köztük is vannak kivételek. Vannak akik elsősorban magyarok és csak másodsorban zsidók. M.o.-hoz lojálisak, ezt az országot tekintik hazájuknak. Csak sajnos ők vannak kevesebben.

   • Havasi Gáspár szerint:

    A kivétel erősíti a szabályt. De írtam is, hogy nem magyar létére is lehet patrióta. ha a kisebbségek beolvadnak, akkor szűnik meg a probléma. A tendencia és szándék ennek az ellenkezője. Amúgy egyetértünk.

  • V.kutya szerint:

   Ezek szerint jogos volt a kérdésem, lám-lám mik derülnek ki?
   A proletár nem része a nemzetnek!
   Tetszik már kapisgálni, ADMIN KOMA, hogy mi a bajom az ún. nemzeti oldallal?
   Azért azt megengedi a nemzeti uraságok, hogy a proletárok újra és újra felépítsék a nemzet számára az eladható, áruba bocsátható javakat: gyárakat, üzemeket, kibányásszák a javakat, és felépítsék a városainkat, átlag 30-40 évente újra, mert az urak kb. ilyen intervallumban felélik ezeket a javakat.
   “..A bitang úri rend 12 éve csak romokat hagyott örökül a népnek” (nemzetnek) -, Kádár János, 1957. május 1.

   • petymeg szerint:

    Nemzetekből lesz a nép!

   • Fergeteg szerint:

    Furcsa dolog ez, hiszen egy proletár (bérmunkás) Európában a 19. században és a 20. század első felében még gyakran azok közül származott, akik az adott területen államalkotó nép képviselői voltak (persze voltak szakmák, amelyek művelői igen messziről, más országból is tömegesen érkezhettek). Nem lenne helyes tehát azt mondani, hogy ezek az emberek csak látszólag voltak részei az adott nemzetnek. Ennek ellenére van, aki megteszi a szombati istentisztelet (Gonosz, Mindenható Zsidó Isten) után.
    A nép Arday Lajos szerint azonos Romsics Ignác etnikum-meghatározásával: “…területileg, biológiailag és kulturálisan elkülönülő származási csoportok olyan együttese, amely a nemzet ismérveivel még nem rendelkezik, csupán a nemzetté válás lehetőségével.”
    http://www.southeast-europe.org/pdf/12/DKE_12_M_E_Arday_Lajos.pdf
    A népekből “nemzetébresztők” igyekeztek nemzeteket kialakítani, amelyek viszont elválaszthatatlanok az állam fogalmától (lásd a fenti hivatkozásban), akár egy, akár több államban élnek.
    A Kárpát-medencében talált alapnépesség és a többségükben feltehetőleg azonos nyelvvel, eredettudattal rendelkező honfoglaló magyarok összeolvadása egy néppé már állam keretein belül történt.
    Deér József szerint a magyarság a 13. század vége óta a maga náció-mivoltára ébredt.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Nemzet
    Talán így lehet feloldani Arday, illetve Deér magyarok korai nemzetfelfogását (rendi, avagy annál szélesebben értelmezett nemzettudat) illető értelmezésbeli ellentéteit: az első néhány évszázadban valószínűleg a területhez és uralkodóhoz kötődő rendi nemzettudat dominált, melyet egyre kiterjesztettebb nemzetfelfogások váltottak fel.
    Szerintem mostanság, ha a politikában uralkodó irányzatot nézzük, a kulcs Döbrögi sajátos nemzetfogalmában rejlik, ami átmenet a politikai és “népi” nemzet között, de az előbbihez áll sokkal közelebb.
    (Politikai és népi nemzettel kapcsolatban – a kor szellemében – lásd: –https://web.archive.org/web/*/http://mtdaportal.extra.hu/books/egyed_istvan_politikai_nemzet_nepi_nemzet.pdf )
    Klasszikus “népi” nemzetekről beszélni Európában ma már egyre nehezebb, különösen a Kárpát-medencében (a bajszos festő miatt gyakran negatív érzések is kapcsolódnak hozzá egyeseknél), ugyanakkor nyugati politikusok szeretnek kisajátítani és fura tartalommal feltölteni egy átfogóbb, szándékosan csak politikai keretek közé szorított fogalmat: az “európait”. Ha megnézzük Juncker, Schäuble vagy bármely más agymosott nyilatkozatait, az “európai” egy mesterségesen politikai keretek közé szorított, kulturálisan és genetikailag viszont a lehető legheterogénebb, és sok szempontból teljesen magára hagyott, “laissez-faire” felfogásban csak néhány, a globális kapitalizmus által diktált szabálynak és elvárásnak (ezek egyszerűen fogalmazva például: “tolerancia”, amely mindig a legerősebb gazdasági és az éppen kedvezményezett, kivételezett egyéb csoport(ok) – különösen közel-keleti “kedvenceink” – szabályainak elfogadását jelenti, illetve a minél nagyobb termelést/fogyasztást az egyenlőtlenségek fenntartásával stb.) alávetett massza, amely legideálisabb formájában mindig csak az Oderán (vagy még pontosabban, Berlint kivéve a gyakorlatban az Elba-Saale vonaltól nyugatra) meg a Lajtán túl található, a közép-európai pedig egy ebből a szempontból még “tökéletlenebb”, a “fejlődés” “alacsonyabb” szintjén járó térség és népesség, amely állandóan ellenkezik, renitens. Európából ugyanakkor szinte teljesen kizárják azokat a kelet-európaiakat, akik nem hajlandók betagozódni e felfogásba (nem lesznek részei vagy szoros partnerei az Európai Unió nevű szörnyetegnek). Döbrögi ezzel nem ért egyet, számára jól elkülöníthető egy nyugati és egy keleti európai térség, és kb. ugyanolyan lenézően viszonyul a keletihez, mint a nyugatiak a közép- és kelet-európaiakhoz, de magát és “nemzetét” a Nyugathoz tartozónak vallja. Amikor viszont felfogása egyenes következményeként szembekerül nyugati kollégáival, visszahúzódik egy természetesebb, még mindig jól kivehetően elkülönülő térség népeihez, a közép-európaiakhoz, leválasztva róla a németeket és osztrákokat, ugyanúgy az Oderánál (vagy az Elba-Saale-nál, ha a keletnémeteket hozzánk soroljuk) meg kb. a Lajtánál húzva meg a határokat, mint azok. Létezik tehát egy átfogóbb, speciális “közép-európai” identitás, amelyet Döbrögi “barátaival” együtt erősít, és amely alá beáll, ha kell, még a Nyugattal szemben is. A kelet-európaiakat (kivéve baltiak) nem fogadja be, politikai és történelmi alapon határokat emel eléjük. Közép-Európán belül a magyar nemzet fogalmát politikai és kulturális határok között igyekszik definiálni, amelyet a korábbi nemzeti összetartozás alapján kiegészít a politikai határokon kívülre szorult magyar identitású lakossággal is, ha beszélnek magyarul, ha nem. A kultúrába, sorsközösségbe és identitásba bevesz olyanokat, akik ebből a szempontból nem feltétlenül szerencsések, nem voltak, és jó eséllyel nem is lesznek részei annak addig, amíg őszintén fel nem adják korábbi identitásukat (közel-keleti és indiai “kedvenceink”), ami asszimilációt feltételezne, de ahhoz láthatóan egyre kevesebb már az erő. Összefoglalva, Döbrögi nemzetfelfogásának “népi” része átfogóan “közép-európai” (vagyis abszurd), politikai és történelmi-kulturális szempontból pedig erősen vitathatóan kiterjesztett. Magyarul, többet akar markolni, mint amennyit meg tud tartani. Ennek hatásait látjuk manapság. Amikor pedig milliárdos pénztárcákat érintő belpolitikai intézkedésekről van szó, Döbrögi nemzetfelfogása tovább szűkül, és akkor már gyakorlatilag csak az új nemzeti burzsoáréteget fedi le, az “új nemességet” és annak holdudvarát. Mintha Döbrögiék új nemzetet próbálnának építeni, hiszen láthatóan visszatértek az alapokhoz, hogy egy EU-ba beilleszthető “nemzetet” hozzanak létre, mintaként a Fidesz elitjét használva fel. A saját képükre próbálják formálni a magyarokat.
    Hogy a proletárok részei-e Döbrögiék vagy más “nemzetiek” nemzetfelfogásának? Az attól függ, miféle proletárok azok, és miről van épp szó.

    • V.kutya szerint:

     1. A proletár adót fizet a nemzetnek,
     2. A politikus, amelyik megmondja, hogy én nem vagyok része a nemzetnek, ő nem fizet adót, mert képviselő.
     “Ez van” – mondaná erre Harrach.

     • Fergeteg szerint:

      Az ukrán vendégmunkás után is folyik be adó. Ettől függetlenül, aki a magyar munkást bármiféle indokkal kizárja a nemzetből, az nagyon rossz úton jár. Igaz, nem hiszem, hogy ez a nézet általánosan jellemző lenne az összes, magát nemzetinek valló ember gondolkodására. Ellenségkép gyártására persze alkalmas, néha arra is szükség lehet.
      Sajnos, ha az “elytth” kölykeit emeljük magunk fölé, akkor az ő értelmezéseik kezdenek teret nyerni. Ha a nép fiait, akkor meg az övék. Mindkettőben rejlenek veszélyek és lehetőségek.
      Én csak annyit mondok, maradjunk a valós lehetőségek talaján! Akinek nem sikerül, az elbukik.

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Bizony, ugyanis a szavakat nemcsak olvasni kell, hanem érteni is. Azért nem volt része mert nem tették azzá. A feudalizmusban csak a nemesi rendek az egyházakkal, és a kiváltságos városok lakói tartoztak a nemzethez. Erre tett még rá Werbőczy hármas könyve. A kapitalizmusban csak látszólag váltak azzá, és most ugyanez játszódik le.
  Csak a szocializmusban kezdtek a nemzet tagjaivá válni, amit viszont önként adtak fel. Így már kapiskál?
  Mit is mondott lenin – tanulni,tanulni,tanulni.

 5. Janó szerint:

  Ó kedveskéim várjunk egy kicsit, nézzük elébb meg kik ezek a momentumosok.
  Van egy olyan érzésem ez megint egy rohadt zsidó svindli lesz.

  • rotyibá szerint:

   Tv -ben láttam , nem pankrátor termetűek- kb 150-160cm , inkább agysebész lehet mind,vagy ügyvéd.
   Bár kissé ziháltak mikor emelgették a kérdőívekkel telt dobozkákat,lehet tornából fel voltak mentve?
   Ja, egy emberkénél sem láttam,nyílt tiszta tekintetet, a kék a tengert idézve.
   Az ember elvárná ha úgy is átvágják, legalább az előadás legyen minőségi..

   • rotyibá szerint:

    falkilag meg nem számít,
    a választóvonal az ország szekerének élőrébjuttatása..

    • vitorla123 szerint:

     Itt azt valaki jól látja!Ez az új SZDSZ! A vidéket leparasztozó ocsmány bosszúálló zsidók új nemzedéke..Az aláírásgyűjtésükkel nem kívánok foglalkozni!Ennyi ív van! Le lehet ellenőrizni úgy ahogy szokták!Közbe egy nagy átbaszás van benne elrejtve.Tálán tudom is hogy hogyan.Nem érdekem,hogy leírjam.Köztük több Izraeli tiszt van ez biztos.Még a TV-be is szerepelnek.Ki is hangsúlyozzák.Persze,már ha mi is hagyjuk!

    • vitorla123 szerint:

     Sőt itt is fogok meghalni!Ragaszkodom hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.