Szíria

Damaszkuszban a szír kormány nyilatkozatot adott ki tegnap. Ebben követelik a török hadsereg egységeinek haladéktalan visszavonását Szíria területéről. (Mondjuk ilyen irgum-burgum volt már mióta az ankarai maffia csapatokat vezényelr a déli szomszédhoz.)

A külügyminisztérium által jegyzett nyilatkozat-nem minden alap nélkül-Szíria elleni török agressziót emleget, és Szíria területi egységének és integritásának a fenyegetéseként értelmezi a török csapatok műveleteit.
A damaszkuszi nyilatkozat hivatalos panaszként meg is érkezett az ENSZ BT-hez. Érdekes dolog lesz, ha napirendre kerül!
A törökök és a “szabad szírek” közel egy hétig küszködtek Al-Bab Shehabi nevű városrészének megkaparintásáért, ám tegnap alig fél nap alatt elbukták. Váratlanul a hátukba kerültek a kalifátusisták, és az ostromlókbólostromlottak lettek. Ráadádul az ISIS-horda ma reggel támadást indított a környék legmagasabb pontja, az Aqil-domb megkaparintásáért. Ha ezt végre tudják hajtani, alighanem ismét az orosz légierőt kell hívniuk segítségül az ottomán birodalomépítőknek.
Közben az Aleppotól keletre előre nyomuló szír kormánycsapatok bekerítéssel fenyegetik Deir Hafer kalifátusistáit. Tegnap este már eljutottak a város északi-északkeleti határaiig, és elkezdték lezárni az utakat észak felé.

A Palmüra-katlanban rémes véget ért az ISIS-ellenoffenzíva kisérlete. A sátánfattyak számára rémesen.
Százaval hevernek szerte-széjjel a latorhullák.
Hasonló a helyzet Deir ez-Zor és környékén is. Ráadásul az északi irányból a kalifátusistákat ugyancsak feltüzelt kurd milicisták irtják.
“Medvecsapás” érte tegnap délután a Raqqa-környéki kalifátusista hordákat. Hattyúktól tartottak-de ezúttal “Medve” repült föléjük. Mindjárt kettő is.
Az orosz légierő hadászati nehézbombázói, a Tupoljev Tu-95MSz (ezek beceneve a “Medve”) tették tiszteletüket a rémkalifátus fóvárosának vidéke fölött.
A “Medvéket” persze népes sereglet kisérte. El lehet képzelni, micsoda “allahuzás” lehetett alant. Merthogy az orosz társulat nem nézelődni érkezett. Oroszország ajándékpakkjait kézbesítették a rémkalifátusnak.
A Fatah es-Sam Front (lánynevén an-Nuszra Front) 41 egydét nyírta ki egy rivális dzsihadista banda a Jund al-Aksza tegnap az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban
a Dzsund al-Aksza, illetve a Fatah es-Sám és szövetségesei között öt napja dúl a “konkurenciaharc”
A Fatah es-Sam Front és a Tahrír es-Sam Front egysítették erőiket az an-Nuszra ellen, és hihetetlen kegyetlenséggel mészárolják egymást. A zsákmányért, az “élettérért” vívott elkjeseredett tezsvírháború már átterjedt a szomszédos Hama kormányzóságra is. Nem minden alapot nélkülöznek azok a becslések, miszerint legalább 1500 martalóc pusztult el az utóbbi héten az elkeseredett gyilkolászás során.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  A damaszkkuszi hivatalos nyilatkozat hivatalos panaszként me is érkezett az ENSZ-BT-hez. Mint azt már a szöveg pesszimista jellegéből kitünik, abszolut nem lesz napirenden, sőt még csak felsem fojál emliteni . Hisz tudjuk milyen véleményel vannak Bassar -el- Asszadról.

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Putyin is szövetkezett Erdogannal. Milyen is a gumigerinc?
  Fel kellene már fogni, hogy a kapitalista Oroszország nem lesz a világ megmentője sem Putyinnal, sem nélküle. A világ fölött egyetlen alom Őrködik.

 3. joz szerint:

  Tényleg nem tudom és komolyan kérdezem! Honnan lehet tudni a videón látható halottakról, hogy kihez tartoztak? Az egyenruhájuk hajaz a kormányerők egyenruhájára, alig van szakálluk, …
  Az nem lehet, hogy az ISIS videóin u.a. halottakra azt mondják, hogy a kormány katonái?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.