Donbassz

Tegnap Moszkvában az orosz államfő nagy jelentőségű elnöki rendeletet írt alá. Ennek értelmében Oroszország ideiglenes jelleggel elismeri a Donyecki és a Luganszki Népköztársaságok hatóságai által hivatalos állampolgársági okmányokat és iratokat.

Vlagyimir Putyin tegnap aláírt rendeletének értelmében a Donbassz lakói vízum nélkül, a donbasszi hatóságok által kiállított igazolványokkal ezután hivatalosan is szabadon utazhatnak Oroszországba, emellett munkát vállalhatnak és tanulhatnak is.
A rendelet jelentőségét az adja, hogy ezzel kezdetét vette a a két donbasszi Népköztársaság önálló államokként való elismerése Oroszország részéről.

Mind a DNR, mind az LNR politikai és állami vezetése örömét és elégedettségét fejezte ki a rendelet hírére.
A rendelet aláírásának hatalmas jelentőségét emelte ki a Luganszki Népköztársaság Nemzeti Tanácsának elnöke Vlagyimir Gyegtyarjenko.
A Luganszki Népköztársaság állampolgárai örömmel és lelkesedéssel értesültek az orosz elnök rendeletéről. Köszönjük Oroszország államfőjének ezta gesztust.
Az orosz elnök gesztusa Donbassz irányába az időzítés jellegénél fogva is növeli az értékét. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy Münchenben biztonságpolitikai fórum címen a rendelet aláírásának bejelentése idején zajlott a vízgereblyézés. Az orosz államfő ukáza tehát üzenet értékkel bír a Nyugat és Kijev felé!
Az ideiglenesjelleg pedig addig tart, amíg a két független Népköztársaság diplomáciai elismerést nem kap Oroszország részéről.
Az elnöki rendelet egyébként az aláírás pillanatától lépett életbe.
Kijevet sokkolta az orosz elnöki ukáz híre! Valcman első döbbenetében orosz provokációt kiabált, és kézzel fogható “bizonyítékát Donbassz orosz megszállásának, a nemzetközi jog durva megsértését, valamint a Nyugat arculcsapását”!
Valcman Nyalókakirály elnöki nyilatkozat megtételére készül! Ilyesmire ritkán ragadtatja magát, mert ehhez alkalom szükségeltetik.
Valcman külügyére egyenesen a minszki paktum Moszkva részéről történt felmondásáról elmélkedett az orosz elnök rendelete kapcsán. És arról, hogy a müncheni fórumon megejtett normandiai külügyminiszteri találkozó eredményével “nem maradéktalanul elégedett”! Pavlo Klimkinnek ugyanis fölemlegették ezen a randin, hogy Maradék-Ukrajna TÖBBET IS TEHETNE a Minszk-2 megállapodás sikere érdekében. Klimkin számára az igazi aggodalomra az ad okot, hogy ezt a germán és gall patrónusai hányták a szemére.
Alig 48 órával (tegnap estéről van szó) a legeslegújabb tűzszüneti “megállapodás” végső végrehajtása előtt az utóbbi hét legsúlyosabb ostroma és harcai kezdődtek.
Donyeck teljes északi-északnyugati vidéke-főként Gorlovka és környéke, valamint a donyecki repülőtér területe-vad latortüzérségi ostrom alá került.
A Szvetlodarszk-íven olyan események történtek tegnap este, amiről csak ritkán hallani. Debalcevotól nem messze “hármas csata” bontakozott ki.
Tüzérségek MINDEN oldalról, hoholtankok és gyalogsági tűzpárbaj dúlt egészen hajnalig.
A “Belüj Hazjany-Fehér Gazda” nevű banderista horda parancsnoka arról panaszkodott, hogy bandáját elkezdte ágyúzni a Nemzeti Gárda, amire ők válaszoltak. Ezt követően az Ukrán Nemzeti Gárda 54. gépesített brigádja Novoluganszkoje felől tankokkal is lerohanta őket, mire válaszul ők is tankokat vettek be. A népköztársaságiak pedig-amikor már a szürke zónára is átterjedtek a tezsvíri összecsapások-beavatkozott. Innentől kezdve mindenki lőtt mindenkire. A “fehérek” a hírek szerint féltucatnyi tankjukat-zömmel a “sajátjaik” tüzérségi tüzének köszönketően-bebukták. Az odaveszett martalócok számát legalább harmincra taksálják.
Avgyejevkában is három latort biztosan leírhat a Jobb Szektor. Ott egy lőszerraktár robbant fel tegnap délután-ismeretlen okból.
A “délvidéken” sincs jele a latortüzérségi ostrom gyengülésének.
A Normandiai Négyek formáció külügyminisztereinek tegnapi ülésén-Sigmar Gabriel házigazda germán külügyér bejelentése szerint-megállapodtak a felek a legeslegújabb tűzszünet KEZDETÉBEN (ez február 20. éjfél) és feltételeiben. Valamint abban, hogy március 1.-én ismét találkozni fognak, áttekinteni az addig kialakult helyzetet.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Kósa Lajos szerint:

  “Valcman Nyalókakirály elnöki nyilatkozat megtételére készül! Ilyesmire ritkán ragadtatja magát, mert ehhez alkalom szükségeltetik.”
  Eddig az idézet, Ehhez már csak 3,- 4 nap szükségeltetik ! Ennyi idő kell ugyanis a kijózanodásához……………

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  …….az orosz álamfő nagy jelentőségü rendeletet írt alá. Ennek értelmébenOroszország ideiglenes jellegel elismeri a Donyecki és a Luganszki Népköztásaságok hatóságaik által hivatalos álampolgársági okányokat és iratokat. HÁT MÉG SZÉP ! Nem felhánytorgatás képen Putyin részére, de a KRÍM FÉLSZIGET ESETÉBEN nem várt majd négy évet . Evel csak a Donbasziak, Luganszkiak orra előt a MÉZES MADZAGOT HÚZTA EL. Meghát ez csak az OKMÁNYOK ELISMERÉSÉT JELENTI és azt is csak IDEIGLENES JELLEGEL. Az ideiglenes “jelleg” meg elnyujtható évszázadokig is. Szerintem a két köztársaságnak csatlakozni, integrálódni kellene az orosz álam szövetségbe,hogy részese legyen az Orosz Federációnak,természetesen beleértve Donbasz, LuganszkEgész területével, ami most a valcmanisták uralma alatt van. Bizonyára hasonló Zacharcsenko, és Plotnyickijnak az elkébzeléseik is. De ez szerintem csak kemény harcok árán fog megvalósulni . TALÁN EZ A PUTYINI LÉPÉS IS , már HALVÁNY REMÉNYT mutat, csak legyen erőteljeseb folytatása is .

  • sándor67 szerint:

   KEDVES TERMINÁTOR, csak egy kiegészítést füznék a csodálatos elmélkedésed mellé, mégpedig az “evel” szóval kapcsolatban, ezvel-nek is írhatnánk, de mivel a végződés hasonul az előtte levőhöz, így “EZZEL”nek írjuk, amúgy tényleg frappáns kis eszmefuttatás volt 😀

 3. Szélsőbal szerint:

  Ez egy hatalmas nagy saller Washingtonnak a krími és a szíriai hozzáálásuk miatt. Donyeck és Luhanszk gyakorlatilag már Oroszországhoz tartozik.

 4. Hun szerint:

  Én is nagyon örülök ennek a szép gesztusnak. Igazán megérdemelték Donbassz és Luhanszk lakosai. Viszont megérzéseim szerint Putyin elnök döntése lehet hogy összefüggésbe lehet az Orosz vezetés azon információival, hogy tudomásuk van egy hamarosan meginduló Donbasz és Luhanszk elleni totális offenziváról. Persze ez csak megérzés a részemről.

 5. turulking szerint:

  fene tudja…közben ott is hazafiak sorban hallnak s szinte teljesen elzsidosodik donbasz vezetése…nekem büzlik az egész ugy ahogy van….z emberek igy vagy ugy de biztosan megszivják

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwie3_fqsZzSAhWGsxQKHUvqAasQFggjMAE&url=https%3A%2F%2Fria.ru%2Fpolitics%2F20170218%2F1488304210.html&usg=AFQjCNGLGiayyfDEhbqF4C2vEr0sgg4e8g Az eszme futtatásom helyességéről ITT KÜLDÖM A BIZONYITÉKOT, TISZTELT sándor 67, már ami a DNR,illetve az LNR dokumentumok oroszoország általi elismerését illeti. Ez még NEM A FÜGGETLENSÉG ELISMERÉSE, csak annak az elismerése,hogy a DNR, LNR polgárai szabadon mozoghatnak az RF területén és VÁLALHATNAK MUNKÁT. Ami meg a hekyesírást illeti, t.sándor 67, lehet, hogy hagy kivánni valót, de mentségemül szolgáljon, hogy a kilenc általános osztályból CSAK egy évet jártam magyar tannyelvü oszrályba, a többit szlovák osztályokba jártam. No, meg a 3 éves magyar nyelvü tanonc iskolát, amit 1965-ben fejeztem be. Köszönöm a helyreigazitását.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.