Rendszerlényeg

Fagyhalál: a kormány hagyja, hogy emberek tömege haljon bele a nélkülözésbe

A kormány nem tart igényt a Magyar Szociális Fórum (MSZF) segítségére a fagyhalál társadalmi okainak kiküszöbölésére irányuló politika kidolgozásában, sem pedig a tömeges fagyhalálra vonatkozó adatok pontos és hiteles összegyűjtésében – tudatta az emberjogi mozgalom szombaton.

Az MSZF február 8-án ajánlotta fel segítségét a kormánynak, de válasz nem érkezett rá. A segítséget ezért ajánlották fel, mert Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár bejelentette, hogy nem állnak a kormány rendelkezésére hivatalos adatok a megfagyottak számáról, és munkacsoportot hoznak létre a rendőrség és a mentők bevonásával, hogy „ellássák a közvéleményt a hiteles adatokkal”.
Az MSZF szerint a kormány tagadni próbálja a tagadhatatlant, azt, hogy évről-évre több száz ember fagy halálra. Tavaly ősz eleje és 2017. február közepe között 171-en fagytak meg. A tömeges elszegényedés minden kétséget kizáró tüneteként ötször annyian hűltek ki fűtetlen lakásokban, mint a szabad ég alatt.
A tendencia határozottan emelkedő tendenciájú 2015-2016 teléhez képest, és félő, hogy elérheti a 200-at is.
Az MSZF semmi jelét sem látja annak, hogy a kormány foglalkozna az évről-évre ismétlődő tömeges fagyhalál társadalmi okainak kiküszöbölésével. „Ellenkezőleg, azt tapasztaljuk, hogy az ’akinek nincs semmije, annyit is ér’, és ’azok élnek az utcán, akik ott akarnak élni’ elhíresült filozófia szellemében hagyják, hogy emberek tömege haljon bele a nélkülözésbe” – áll az MSZF szombaton kiadott közleményében.
Pedig a tömeges fagyhalál társadalmi okait meg lehet szüntetni: véget kell vetni a tömeges kilakoltatásoknak, fel kell számolni a nyomort, melynek következtében emberek százezreinek kell arról dönteniük, hogy egyenek vagy fűtsenek, kiváltsák-e a gyógyszert, szociális lakásokat kell építeni, hogy a hajléktalanná vált tízezreknek is legyen hol lakniuk! – szögezte le az MSZF
Bal-Rad komm: “…fel kell számolni a nyomort…”
-Attól a rendszertől amely előidézte EZT A HELYZETET!-NEM VÁRHATÓ önkritikus magatartás, nem várható a helyzet fölszámolása!
“…szociális lakásokat kell építeni, hogy a hajléktalanná vált tízezreknek is legyen hol lakniuk!”
Persze a legegyszerűbb és a legolcsóbb MEGOLDÁS: VÉGET VETNI A KILAKOLTATÁSOKNAK!
Ám ha ezek megvalósulnának, akkor azt a rendszert már szocializmusnak hívnák!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Rendszerlényeg bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. forradalom! szerint:

  A Magyar Szociális Fórum nem olvasta az egyéőisten döbrögi vajda év értékelőjét?
  Mindenben az egeket ostromoljuk.Az egész világ hozzánk jöhet tanulni,hogyan kell ezt csinálni.Fagy-és éhhalál!Komonista propaganda.

 2. Kósa Lajos szerint:

  Miközben Beer Miklós váci Püspök betolakodók házainkba engedéséért papolt.(A vén félkegyelmű) de inkább, Szabadvakoló senkiházi!

  • forradalom! szerint:

   Beer püspököt van szerencsém ismerni.Többet részeg,mint józan.Persze ez nem menti föl az alól,hogy agyatlanságokat beszél.De ha mást meg nem tud.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  A népirtás nálunk született adottság.

  • vitorla123 szerint:

   Ez nem ígaz!A népirtás a bosszúállók politikai programja.A fiatalok elüldözése is.Minden polgári párt még a JOBBIK is az ő vezetésükkel működik.Az ő programjukat hajtja végre ilyen,vagy olyan formába,Orbán pl.soha tisztességes munkahelyen nem dolgozott.Nem tudja mi a munka és mi a munkaidő.Nem élt munkabérből,csak harácsolásból.De a többi dettó.
   Egy bátor asszonyt ismerek Karacs Magdit aki csípőre vágta a kezét és kihajtotta az Izraeli hadsereg hadnagyát a pártapparátusból. Utána mondom .”húzzatok el ameddig szépen mondjuk!!

   • Havasi Gáspár szerint:

    Mert a nálunk helyett náluk-ot akartam írni( későn vettem észre az elütést), így félreérthető. Mármint a hatalomra vonatkoztatva, de ebben az országban.

   • Nagy szerint:

    Olvas.om: egy or.osz lap.on nyíltá tett német könyvben írják : Orbán a b.ombagyártós Cl.odótól 1 milliáó márkát vett át böröndben, még 1994 -ben.

 4. Nagy szerint:

  A kétszázat sem elérő haláleset sem biz.onyít.ott, h.ogy miért is haltak meg. Nagy.on demagóg ez a MSzF, én sem kérnék tőle semmit sem. Minvt ah.ogy a 80-as években a SzETA is csak rendőri zaklatást kap.ott az államtól.
  Nincs új a nap alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.