Vészharangot kongat a KSH!

Egyre nagyobb bajba kerül Magyarország

A társadalom öregedésével párhuzamosan a szülőképes nők aránya is egyre alacsonyabb. A Központi Statisztikai Hivatal főtanácsadója azt mondta: ma átlagosan 28-29 éves korukban szülik az első gyermeküket a nők, míg korábban ez 22-23 év volt.

A KSH statisztikai főtanácsadója közölte, a szülőképes korú nők jelenleg a népesség 24-25 százalékát teszik ki. Kamarás Ferenc hozzátette, az elmúlt 30 évben a népesség folyamatosan csökken és öregszik, így a szülőképes korú nők létszáma is csökkent.
„2001 és 2016 között 270 ezer fővel, tehát 10,5 százalékkal.”
Nemcsak a népesség, de a szülőképes korú nők is fokozatosan öregszenek, jóval többen vannak az idősebb létszámúak, mint a fiatalok – mondta a KSH statisztikai főtanácsadója. Kamarás Ferenc hozzátette, a 70-es években született nagy létszámú nemzedékek most a harmincas-negyvenes éveikben vannak, fokozatosan ők is elhagyják a szülőképes kort. A 35 év alatti, fiatal nemzedékek létszáma fokozatosan csökken, hiszen a születések száma is visszaesett az elmúlt időszakban.
„Csökkent a bizonyos életkorig megszült gyermekek száma is. A 30-34 éves nőknek jelenleg átlagosan egy gyermekük van. Ma 100 nőre 100 gyermek jut, húsz éve ez 170 volt, tehát lényeges a visszaesés. A 35-39 évesek között is sok a gyermektelen, azonos az egy- és kétgyermekesek aránya, az átlagos gyermekszám itt is visszaesett.”
Később szülünk
Kitolódott a gyermekvállalás átlagos ideje – jelezte a KSH statisztikai főtanácsadója, jelenleg 28-29 éves korukban vállalják az elsőt, ez korábban 22-23 volt. Kamarás Ferenc megjegyezte, az 50-es években született, nagy létszámú, úgynevezett Ratkó-nemzedék maga is sok gyereket vállalt a 70-es években. Ezt ösztönözte az ekkor bevezetett gyermekvállalást ösztönző intézkedéscsomag is.
„Ezután lényegesen visszaesett a születések száma. A 80-as években, a GYED bevezetését követően kicsit emelkedett, majd stagnált, aztán a 90-es évektől jelentős a visszaesés. A 2000-es években volt stagnálás, de a korábbinál jóval alacsonyabb szinten.”
(inforadio)
Bal-Rad komm: A Ratkó-nemzedék jelentette a háborús veszteségek pótlását. Ők pedig MINDEN TEKINTETBEN ORSZÁGOT ÉPÍTETTEK, GYARAPÍTOTTAK!
“…úgynevezett Ratkó-nemzedék maga is sok gyereket vállalt a 70-es években. Ezt ösztönözte az ekkor bevezetett gyermekvállalást ösztönző intézkedéscsomag is…”
-EZ VOLT AZ ÚGYNEVEZETT SZOCIALIZMUS KORSZAKA! 1989-ig.
-Aztán jött a szép új világ! A polgári demokrácia!
Országelsikkasztás, banki eladósodás, munkanélküliség, menekülés, kilakoltatások!
NEMMZETTHÜNK NAGYJAY pedig értekeznek: mitől fogy a magyar? Miért egyre kevesebb az ADÓFIZETŐ?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vészharangot kongat a KSH! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Havasi Gáspár szerint:

  Szülnek a magyarok helyett a cigányok, de őket támogatják. A magyart kilakoltatják, a cigányt támogatják. Itt is van egy újdonsült család albérletben. “Ingyé” laknak egy nyaralóban- a munkáltató, meg az állam fizeti. A nő nem is dolgozik, csak az ürge. -minek, ha eltartják a magyarok verejtékéből?
  Miért?- mert a magyar eltűri.

 2. lacii szerint:

  Az hagyján hogy mit kongat.
  Viszont élőben is kezdik kongatni a világ békét.
  http://www.mindenegybenblog.hu/ezoterika-a-vilag-rejtett-oldala/felelmetes-egi-hangok-esztergom-felett
  Jó lesz ha lerohanjuk a legközelebbi plébánost. Egy gyónás , és pár ostya miatt.Kérhetünk majd mise bórt is, hogy jobban kilehessen bírni, ha Isten nyila a segünkbe talál magának parkolóhelyet.
  További szép napot mindenkinek.

 3. János szerint:

  Valami gonosz boszorkány elátkozta a magyar nőket. 12-től 30 éves korig szabad a magzatgyilkosság, sőt még az állam KORLÁTLAN anyagi fedezetet is biztosít hozzá. Na ha a magyar nő 30-40 éves lesz, észhez tér, “Uram isten kell valaki aki dolgozik helyettem és eltart, nehogy már nekem kelljen szakmát tanulni!” akkor jön a férj keresés, de kéne egy gyerek is amivel a férj vagyonára rátehetem a kezem. De 30 évesen már meddő, tehát jön a hormonterápia, meg a lombikbébi program. A magyar állam a megzatok lemészárlását azt fizeti, de ha valaki lombikgyereket akar azt már nem! minek? A cigánynak nem kell lombikbébi program, anélkül is van húsz gyereke.

  • vitorla123 szerint:

   Miért csak a nők.A keletitől nem messze a 14 éves fiúnak átvágják az ondóvezetékét és soha nem lehet gyereke.Kicsit bonyolultabb,ha szilikont ültetnek be neki.Egészségügyi kockázata semmi.Én bonyolult helyzetekben választó polgáraimnak ajánlom ezt a módszert.Bécsben legális a műtét és meg is fizethető.NEM A NŐK EGYEDűL A FELELŐSÖK A TÉMÁBA:Üsd be a keresődbe a “Nem megbaszásom története” c blogot.Meg fogsz lepődni.

  • Nagy szerint:

   Sztem meg Téged átk.oztak el, mert a nök önrendelkezését v.on.od kétségbe. Szégyeld magad. Te ratkó nyúlvány.

   • vitorla123 szerint:

    Nem tudom,hogy hány gyereket neveltél fel. Én kettőt. Nincs munkájuk,nehezen élnek unokáim Londonban élnek,csak Skypon tudok velük beszélni. Persze ott is 12 óra a munkaidő,dolgoznak,meg alszanak.Fele annyi munkával 3- szor négyszer annyit keresnek.A lakás viszont nagyon drága.Vagyis az angol háziasszony munka nélkül keres annyit, hogy megéljen a magyarok lakbéréből-.Nem fenékig tejfel az sem.És nem szégyellem magam!Az ilyen vezetés,mint ami ma van nálunk,nem érdemli meg,hogy állampolgárai legyenek.A m unkaadók,harácsolók jobb ha felfogják hamarosan nem lesz akit kifosszanak.Legalább is magyar nem nagyon.Jönnek az arab munkavállalók akik előbb,vagy utóbb agyonverik őket.Ez elkerülhetetlennek látszik.A templomok mellé lassan épülhetnek a mecsetek.

 4. Favágó szerint:

  A mai vezérkar meg rábaszik,,mert felfalja az új feltörekvő rejtett erőforrás..s a vár sem menti őket meg,,ennyi!

 5. zz szerint:

  Mi szarra szüljenek idióták 300 eurós munkabérre ,meg kilátástalanságra !

  Meg rabszolgának mi ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.