Donbassz

Lamberto Zannier az EBESZ főtitkára a haját tépi a szombati Putyin-ukáz miatt. Jelesül, hogy Oroszország szombat déltől elismeri a DNR-LNR hatóságok által kiállított okmányokat, és egyéb dolgok.

Zannier a “Szabadság Rádióban” tajtékzott, és egyenesen a donbasszi Népköztársaságok kvázi orosz hivatalos elismeréseként jajongott. Szerinte ezzel egyre távolabb kerül Donbassz a fegyverszünet lehetőségétől. Amiért pedig az EBESZ majd el eped.

Donyeckben tegnap tárgyalásokat folytatott a DNR és az LNR két vezetője a “Putyin-ukáz” utáni ÚJ MINŐSÉGI helyzetről. A tanácskozásukat követő sajtótájékoztatóra maguk mellé ültették az ukáz miatt “rosszat sejtő” helyi EBESZ-főkolompost, Alexander Hugot.
Hug rá is zendített mondanivalójára, miszerint bizony meg kell győződnie arról, hogy a konfliktusban részt vevő eltüntette eszközeit a demarkációs vonal környékéről, és…
Ekkor a tolmácsolást Zahercsenko félbeszakítva odafordult Hughoz:
“Kérdezem önt Hug úr. Mi a jövőben miként tudjuk lakosaink biztonságát garantálni úgy, hogy visszavonjuk erőinket, ám a másik fél semmit nem tesz!”
Itt a sajtótájékoztató résztvevői viszont Zaharcsenkot szakították félbe. Tapssal. Hug meg csak nyeldekelt.
A sajtótájékoztató idején még másfél nap volt hátra a legeslegújabb minszki tűzszüneti megállapodásban rögzített fegyverzet visszzavonásig. Azaz ma éjfélig.
Talán a legelvetemültebbek sem merik azt állítani, hogy a tankok a könnyűfegyverzet kategóriába tartoznak. Ennélfogva maradhatnak!-sőt…
Lehet persze hogy Valcman ordashada átírta az értelmező kéziszótárt. Ez estben akkor viszont érthető, hogy Kominternovonál miért is olvadt le mindjárt féltucatnyi tankjuk. A szürke zónában. Tegnap. Éppen visszavonták őket a legeslegújabb értelmében, amikor a’ zoroszok tüzérsége lecsapott rájuk. Csakis így történhetett a dolog.
Mint ahogyan a donbasszi határszakasz teljes hosszában. Úgy nagyjából 2000 latorgránát kilövésével jelezte a valcmanista martalóctüzérség: éppen kifelé vonják a lövegjeiket. A legeslegújabb megállapodás szerinz.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  A Nyugatnak nem érdeke, hogy elhalkuljanak a fegyverek és béke legyen Ukrajnában, mert akkor már semmi nem indokolná az Oroszország elleni szankciókat és az amerikai csapatok jelenlétét Európában.

 2. feketerigo szerint:

  Ha valaki attudna adni ennek a köver Hugnak az üzenetemet! A Kurvaanyadpicsajaba menjel vissa ahonnan jöttel! Ennyi!

 3. stefi szerint:

  Nem értem a donyeckieket. Miért engedik be ezeket az EBESZ-nek nevezett kémeket a területükre? Most őszintén, mi ennek az értelme? Bármi is történik az nem fog az európai nyilvánosság elé kerülni.

  • Fergeteg szerint:

   Még mindig “Minszk 2” szabályai érvényesek, abból pedig nem lehet kihagyni az EBESZ-t, ha a jövőben Ukrajnán belül képzelik el az életet (legalábbis egy darabig, addig, amíg jóváteszik egy részét annak a mérhetetlen kárnak, amit az oroszoknak okoztak). A szervezet 1999 óta jelen van Ukrajnában is.
   Vannak sejtéseim, mennyire nehéz lehet elviselni őket a donbassziaknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.