Mert még szégyen a szegénység

“Azt mondtam, a szocialistáknál rosszabb nem lehet, de úgy látszik, mégis!”

A kistelepüléseken már hetek óta elfogyott a szociális célú tűzifakeret. Senki nem számított ilyen hosszú, hideg télre, és sok helyen nem tudnak begyújtani. Kübekháza polgármestere hiába kért segítséget a Belügyminisztériumtól. Néhány magánember és egyház viszont segítségükre sietett.

Orsi öt gyereket nevel Kübekházán. Férje Szegeden tanít egy középiskolában. Házukba sikerült központi fűtést szereltetni, ami hatékonyabb a korábbi rendszernél, de tél végén már így sem jut nekik tűzifára. Mostanában azokkal a tojástartókkal tüzelnek, amelyeket egy Győr melletti üzletember ajánlott föl a falunak.
„Ezzel is nagyon jó meleget lehet csinálni, így stószokban befér. Mint egy olcsóbb fával, mint egy nyárfával ugyanolyan meleget. Hát, egy nap egy ilyen megy el, de fával vegyítve. Tehát simán nem lehet vele, mert nincsen parazsa” – magyarázta a nő.

.

 

„Ez egy fenyő, karácsonyra kaptuk egy szegedi vállalkozótól, hatalmas volt, és hát ünnepek után ezt is föláldoztuk arra, hogy tüzelője legyen a falu lakóinak” – mondta Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere.
A településvezető a Belügyminisztériumtól kért pluszpénzt, az államtitkár válaszában a Magyar Közlönyből idézte a vonatkozó jogszabályt, konkrét segítséget nem ígért.
„Szerintem olyan felelőtlenség van ebben az országban vezetői szinten, hogy elképesztő! Nézze: negyedik ciklus óta vagyok polgármester, elég sok mindent megláttam. Azt mondtam, a szocialistáknál rosszabb nem lehet. De úgy látszik, hogy lehet! És ez egy szomorú dolog, hogy miközben nagy kereszteket vet a kormány, és azt mondja, Isten áldd meg a magyart, meg hogy milyen keresztények, éppen az a keresztény attitűd hiányzik belőlük, hogy a szegényekre, kicsikre, árvákra, özvegyekre gondot viselni” – tette hozzá Molnár Róbert.
Kübekházán még nem követelt életet a hideg tél, igaz, a polgárőrök rendszeresen járőröznek, és ahol jégvirágos az ablak, vagy nem füstöl a kémény, oda bekopognak. Sokan ugyanis szégyellik a szegénységüket, és nem kérnek segítséget.

Nem csak a falvakban, a nagyobb városokban is nőtt az igény a szociális tűzifára.
„Az idei költségvetésben egy nagyobb számot állítottunk be, 2 millió forinttal emeltünk, úgyhogy a soron következő télen 15 millió forint értékben fogunk tűzifát osztani a rászorulóknak” – mondta Joób Márton, szegedi képviselő.
(hirtv)
Bal-Rad komm: Kübekháza teljes lakossága 1440 fö. Nagyjából 360 család lehet. Ebből a 360 családból 105 kapott szociális alapon tűzifát. Majdnem egyharmad.
“…Sokan ugyanis szégyellik a szegénységüket, és nem kérnek segítséget…”
-Tulajdonképpen ez a szerencséje a döbrögista hordának, meg az egész RENDSZERNEK!
A magyarok szégyenlik a szegénységüket! Szégyenlik a kérést! SZÉGYENLIK A SAJÁT HÜLYESÉGÜKET!
Alapjában véve talán-nem nagyot kockáztatunk ezzel-lehet(ne) általánosítani. Kübekházában az ország!-Döbrögisztán. Ahol a lakosság harmada éhezik, fagyoskodik. És szégyenli a segítségkérést!
HOGY MI? A LENYOMORÍTOTT-ELSZEGÉNYÍTETT LAKOSSÁG SZÉGYENKEZIK? (Ami egyébként igaz!)
Ez a polythykay elythünk szerencséje! De a szerencse forgandó!
MERT MI LESZ AKKOR, HA ELMÚLIK A LENYOMORÍTOTTAK SZÉGYENÉRZETE? HA NEM KÉR A NÉP, HANEM KÖVETELNI FOG! ÉS ELVESZ!
Persze nemmzetthesseynk EZZEL A VERZIÓVAL nem számolnak! Komoly hiba!

 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mert még szégyen a szegénység bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Hosszú-kemèny tèl.))

 2. öregkun szerint:

  A politikusnak ki kellene politizálni, hogy a választóinak könnyebb, jobb legyen az élete, a rendőrnek a bűnt kéne üldöznie, a bírónak el kéne ítélni a nagy bűnöst, és a kicsit is, a választóknak meg jó helyre kéne x-elni…

  • Big szerint:

   Tisztelt öregkun!A választás illuzió!Az x-et a SOROS FÉLE maffia teszi a nekik tetsző helyre.A fityeszre a kutya sem szavazott,mégis ők vannak rabló pozicióban.Az LMP-re a kutya sem szavaz,mégis mindig elérik az 5 %-ot.A baj ott végződik,hogy nincsenek magyarok a hatalomban,kizárólag csak biboldók.

 3. János szerint:

  Az EU-t a németek vezetik, azok pedig nem tudják, hogy télen hideg van! A sehonnai igric-bigricek háromszor annyi segélyt kapnak, mint amennyiért itt az emberek DOLGOZNAK! De ezt a segélykét 5-6-8 helyen is felveszik, pedig ingyen etetik őket, ingyen laknak, és újabban már a német nők, háziasszonyok és leányaik, valamint a “parteigenosse” nők is ingyen dugnak a niggerekkel, migricekkel! Meghirdették az ingyen NUNÁT a niggereknek mozgalmat! A kommunizmus sem ígért ekkora jólétet 1000 év távlatában sem, mint amennyit a niggerek kapnak Németországban. Persze telik rá, hiszen tőlünk lopták el. Magyarország kifosztásából élnek ilyen gondtalanul ezek a femináci nőuralom alatt élő németek! Itt meg nincs mivel fűteni. Végül is a szén nem fázik ott lenn a bányában! A zöld majmok azért ellenzik a fűtést, mert az széndioxidot termel, de az ő gettójukban az más, ott fűteni kell!

 4. Turzó István szerint:

  … “MERT MI LESZ AKKOR, HA ELMÚLIK A LENYOMORÍTOTTAK SZÉGYENÉRZETE? HA NEM KÉR A NÉP, HANEM KÖVETELNI FOG! ÉS ELVESZ!” … Ugyan már … hol vagyunk még ettől a ‘szinttől’?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.