Szíria

Ma nekifutnak Genfben Szíria ügyének az érintett felek. Trump bejelentése, miszerint ő azt javasolja hogy az Öböl-országok maguk csináljanak és tartsanak fenn Szíriában biztonsági zónákat, Dohában kissé megbolygatta az emír lelkivilágának nyugalmát. Oroszország Katarba akkreditált nagykövete Holov Nurmahmad ugyanis arról számolt be a TASSZ-nak, hogy az uralkodó a Trump-ötlet hallatán már úgy véli, hogy inkább a szírekre kéne bízni dolgaik megoldását. Katar nagyon nem szeretné, ha nyugalmát zargatná a rémkalifátus egy szíriai akció miatt.

Könnyen megeshet ugyanis, hogy a rémkalifátusnak új működési területre lesz szüksége. Tekintettel arra, hogy szíriai bótjukat akár már a közeljövőben be kell zárni. Ugyanis nem valami jó az üzletmenet mostanság Szíriában.
Mindazok ellenére is rosszul áll az ISIS-szíriai szénája, hogy Al-Babnál még mindig csak pepecsel a török-“szabad szírek” társulás a városba beszorított pokoli bandával szemben. Dűlőre még mindig nem sikerült jutniuk. Ma reggel ismét nekiveselkedtek a város délnyugati-nyugati felének. A martalócvédelem-jelentések szerint-megingott.
Al-Babból igyekezett elillanni egy Európában égre-földre keresett ISIS-latorvezér. A sok kalifátusista rémtett európai megszervezésével vádolt, EREDETILEG GALL SZÖLETÉSŰ Jonathan Jeffery-művésznevén Abu Ibrahim al-Faransi-martalócot a szír kormánycsapatok csípték nyakon, amint éppen szökött a számára forróvá vált városból.

Ugyanakkor a törökök bejelentették: föladják Raqqa megkaparintásának álmát. Rábízzák a történetet másra. A kurdok vitézkednek a térségben, de a rémkalifátus világfővárosa nekik maguknak azért kemény dió. Bár ütögetik ezt a diót derekasan, de elég sokszot a saját ujjukra csapnak.
Nem cicamicáznak viszont a szír kormánycsapatok az Aleppotól keletre indított offenzívájuk folytatásával. Már szinte teljesen körülfolyták Deir-Hafert. Nem bíbelődnek egyelőre a várossal, hanem igyekeznek elszigetelni a pribékbandát a külvilágtól.
Folytatódik a Palmüra-katlanban a Nagy Pribékvadászat. Ma délelőtt “Medvék” jelentek meg a térség egén. A Tu-95-ösök ezúttal hárman voltak. Nem medvecukorkával hintették meg a sivatagot az már biztos.

A maradékot meg az orosz helikopterek vadásszák, a földön pedig a “Tigris” különítmény vadássza a sátánista fenevadak egyedeit.
Másik három “Medve” Deir ez-Zor vidékének kalifátusistáit boldogította. Az ottani kalifátusista pribékeknek pedig már elegük lehet a macerából. A szír kormányerők mostanság rákaptak, hogy a föld alól is támadják óket.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.