Valami más kellene

Valami más kellene

Arra lennék kíváncsi, miben lenne új Schweitzer Iván (február 13.) jóléti állama? Mi a garancia, hogy nem fog megint inflációba, stagnálásba, gazdasági válságba torkollni, mint a “régi”?

Ha ugyanúgy alapjában véve kapitalista, mint azelőtt, akkor ugyanoda jut megint, gondolná az ember akkor is, ha nem közgazdász. Hiába próbál az állam igazságos újrafelosztást kényszeríteni egy profiton alapuló gazdasági rendszerre, az fából vaskarika.

Egyrészt annak a bizonyos ezreléknek marad mindig annyi befolyása a politikára, hogy elegendő kiskapu maradjon az adóparadicsomokhoz. Az adók zömét mindenhol a bérből és fizetésből élők fizetik. Skandináviában is csak addig működik a csodálatos szociális háló, amíg a gazdaságban van elegendő növekedési potenciál. Norvégiában az állam megtartott 51 százalékos részesedést az olaj és gáz termelésből, és az ország többnyire vízenergiát használ, az energiahordozókat exportálják. Ne álljunk olyan “molinók” mögé, amelyek ígérete egyszer már csalódást okozott! Valami igazán új kéne, valami, ami demokratikusabb, nyitottabb, igazán kollektívan ellenőrzött, és nem profit alapú. Ez lenne igazán más, és hirdethetően új politika…

Néphülyítés folyik

Van egy kis európai ország, amelynek vezetője nem a népéért, hanem saját hatalmáért tevékenykedik. A néphülyítés kormányprogram lett, már saját minisztériuma is van.
Képtalálat a következőre: „Orbán király-mém”
Sok a szolga, a talpnyaló, szaporodnak a sápszedők, a hazudozás a kormányprogram része. Népnyúzás, hazaárulás, korrupció, harácsolás, pazarlás, demagógia, esélyegyenlőtlenség, öregek, elesettek kirekesztése, az oktatásban alattvalóképzés… Ha valaki szót emel – őt vádolják meg! Már nevetséges az állandó ellenségkeresés. A vezér megközelíthetetlen, saját kérdéseire is csak a rádión keresztül válaszol, nehogy visszaszólhasson valaki. Vitatkozni emlékezetes veresége óta nem áll ki, csak kinyilatkoztat! Bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy ellenzéket is ő szervez magának. Hová jutottunk!

Veszedelem és érdektelenség

„Szomorúnak és veszedelmesnek tartom, ahogy Antall Péter a lánnyal beszélt” – mondta Szert Boglárka a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A tudásközpont vezetője megfeddett egy alkalmazottat, amiért lájkolta az olimpia ellenes kezdeményezést a Facebookon. Az értekezleten senki más nem szólalt fel Editke védelmében, csakis ő. „Nyilván mindenki félti az egzisztenciáját.” Ez érthető, hiszen ma Magyarországon mindenkinek kétszer meg kell gondolnia, mit mond, mit ír, vagy éppenséggel mi vagy ki mellett áll ki. Ha valaki „rosszul” dönt, egy csapásra az utcán találhatja magát. Azt viszont nem mindenki meri bevállalni, amit a fiatal jogásznő tett ezután: ahelyett, hogy csendben maradna és otthon nyalogatná a sebeit, ő vállalta a véleményét, újságoknak nyilatkozott, kritikáját bátran hangoztatta. Mert változást akar. Azt mondta: ha a jobboldaliak nem szűrik ki maguk közül a Fidesz „túlbuzgó udvari lakájait”, az a jobboldalra fog egyszer visszaütni. Ezzel mindössze az a baj: a hal már megint a fejétől bűzlik. Az ország vezetői arrogánsak és pökhendiek, szemérmetlenül lopnak. Ha ez nem így történne, akkor az Antall-féle udvari lakájokra sem lenne szükség. A jobboldalt nem a közemberek, sokkal inkább a vezetői mérgezik. A probléma az, hogy az igazi veszedelem Magyarországra nézve – a túlkapásoktól sem visszariadó főnökök és a tisztességtelen politikusok mellett –, az érdektelenség.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Ezeket a véleményeket a Népszavában olvashatjuk! Az odáig rendben van, hogy a Népszava QRMÁNYELLENES, azaz divatos szóval “ellenzéki”! De hogy olvasói is már-már egyenesen szocializmust akarnak?! Ismét!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Valami más kellene bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Kádár a nemzeti kommunista nem véletlenül mondja Weszmanfréd nevét!Teljesen világos,hogy a Sztálin által ránk kényszerített rendszer harácsoló ellenes.Hogy Kádár rendszere a magyar történelem eddigi legélhetőbb állama volt.Hogy a “törvényesség” arról szólt ,hogy a zsidók ÁVH-s egyenruhába,vagy a nélkül nem ölhetnek meg csendőröket,de nyilasokat sem.Persze büntetlenül.Mert Rákosi ezt elnézte.”Minket is vertek!” Mondta.Ma nekünk Munkáspártiaknak ez a bűnünk,hogy ezt megakadályoztuk.Minden ilyen próbálkozást kinyomoztunk és megtoroltuk.Lehetett menni Izraelbe,vagy Svájcba.Több képeslapot kaptam onnan annó! Ma az antikommunista Magyarországon törvénytelenül folyik a vörösnáci (a kommunista) üldözés.Minden munkavállaló,aki ki meri nyitni a száját,vagy valahogy elégedetlen a sanyarú sorsával szerintük vörös náci. Pusztuljon. Ráadásul a második világháborúhoz hasonlóan az antikommunisták ha zsidók,ha nácik érdekeltek a kommunisták kiírtásában. Csakhogy ez a magyarság megsemmisítése nélkül lehetetlen.Mára mindenki,még Botka is tudja Kádár alatt sokkal jobban élt a magyar.Pedig ezt a jólétet Sztálin kényszerítette ránk.Ha tetszik,hanem,ez történelmi tény.

 2. istván szerint:

  Igen,Sztalin kényszerítette ránk,de addig jólét nem lett belőle,míg Kádár nem szakított a megcsontosodott sztalinizmussal!
  Ugyanakkor el kellett ismerni,hogy Sztálin ,és Magyarországon Rákosi nélkül nem lehetett volna a leszálló ágból kivonni a szocializmus ügyét,megvédeni a külső-belső ellenség ellen!
  A szocializmus azon bukott meg,hogy sikeres volt a fellazító politika,nem volt következetes a tőke elleni harc!!
  A kiegyezés érdekében pl.Gorbacsov olyan engedményeket tett az USA-nak,a Nyugatnak,amelyek teret engedtek a szocializmus fellazítására,Mo.-n például a szocializmus ügyének megbuktatása érdekében a szabad demokraták nyiltan szövetséget köthettek a volt nyilas külföldi emigrációval,az 56-os senkiháziakkal,és ami az árulás teteje,a reformkommunisták is beléptek ebbe a szövetségbe,és önként vállalták az árulással való megalkuvást,és a mesterséges bünbak szerepét,hogy aztán ne lehessen kiszabadulni az 56-os halandzsa bűvköréből!Gyurcsán olyasmiket mondott két éve,hogy Nagy Imre álmaiból még Kádár valósított meg a legtöbbet!
  Ennél nagyobb baromságot,aljas dolgot nem mondhatott volna Kádár,és a szocializmus lejáratására,hogy aztán ma atlantista kapitalizmusról álmodozhasson az elit!!
  A mai zsidózás pedig zsákutca,mert ha a kapitalista zsidó is,attól még kizsákmányoló,de az is aki kizsákmányoló ugyan,de nem zsidó!
  Az óriáskigyó a fejétől a farkáig ugyanannyi méter,mint farkától a fejéig!!
  A mai MSZ

  • vitorla123 szerint:

   A legszörnyűbb az egészben,hogy a zsidó és a náci összefog a magyarság ellen.A magyar munkavállaló ellen.Persze osztály alapon.Ők a harácsolók osztálya,ha zsidók,ha nem.Álmomba se gondoltam volna,hogy ez bekövetkezhet.

   • öregkun szerint:

    Így van, de vannak rendes zsidók és rendes nácik/nacionalisták/ is, mert kétféle ember van : rendes, és szar ember.

   • Öcsi szerint:

    Beigérték hogy fogunk még egy szelet zsíros kenyérért dolgozni.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Úgy látom, hogy a judeo marxista agymosás még az idealista koholmányoknál is hatékonyabb. Nem számít, hogy a világ vagyonának 80 %-át a zsidó finánctőke uralja, hogy ők gerjesztik a háborúkat. nem számít, hogy a rendszerváltók itt keleten is ők voltak. A gondolkodás marad a régi. Kell egy újabb néphatalom velük és fölöttünk, hogy minden újra és újra lejátszódjon. nem kell csodálkozni, hogy az emberek a rosszabbik oldalt támogatják. miután ezt átélték, nem kell nekik. A másik meg mindig újat ígér.
  Rendszerváltás judeo bolsevik irányítással, meg zsidó internacionalizmus, ez kell itt. – de kiknek? – az agyamenteknek. Mert a nemzetbe mindenki ugye beletartozik, csak állampolgárság kell. Akkor minek nyavikolni a bevándorlók miatt, kapnak állampolgárságot és már magyarok is. Nem lesz itt soha semmi. Einsteinek igaza volt- egy valami biztos, hogy a hülyeség végtelen. jó néhánynak itt a haaretzre kellene írkálni, nem egy állítólagos nemzeti oldalra. Az ilyenek nem a magyar nemzet tagjai, csak komédiások.

  • Nagy szerint:

   G.oszt.onyi történész szerint 56 -ot a zsidók csinálták.
   A Lengyel Sz.olidaritás mögött 3 zsidó állt a Lengyelek szerint, hiszen Valessza is az állam besúgója v.olt, m.ost már biz.onyítva.
   57 januárban Hruscs.ov Budapestre jött tit.okban és itt tart.ott egy k.onferenciát a sz.oc. ország.ok vezetőivel. De néhányan kimaradtak a meghív.ottak közül (Tit.o, G.omulka és Ulbrich), az.ok akik nem v.oltak a törzs tagjai. Akik jelen lehettek mind a törzs tagjai v.oltak.
   Ezek véletlen d.olg.ok ?

 4. V.kutya szerint:

  Előbb volt Népszava, mint szocializmus!
  Javítson ki valaki, ha tévedek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.