Donbassz

Amennyiben bárki is azt remélte, hogy ma nulla órától érvénybe lép a legeslegújabb minszki megállapodás Donbassz latorostromának felfüggesztéséről, hát az most csalódni kénytelen. (Bár sokan nem lehetnek!)

Bár az alábbi videofelvétel van már néhány napos, azért a legeslegújabb tűzszünet ellenére is jellemző. Az LNR ostroma. Lő a valcmanista latortüzérség mindennel-mindent!
Kijev zsoldosai ott vannak! Alig ötszáz méterre tőlünk:
Dokucsajevszk. Tegnap este tizenegy órakor. Alig egy órával a határidő lejárta előtt.
A Gorlovka-Jelenovka-Jaszinovataja vonal ugyancsak alig egy órával éjfél előtt:
Jóindulatú feltételezések-miszerint ezek csak búcsúsortüzek voltak a latortüzérség részéről-tévesek. Az éjszaka Donbasszban a már megszokott módon zajlott tovább. Donbassz továbbra is latorostrom alatt áll.
Mi több: Jelenovkánál a népköztársaságiak blokkposztját ma reggel-helyi idő szerint-kilenc órakor ismét latorroham veszélyeztette. Tankokkal indultak a martalócok támadásra, miközben Jelenovkára is hullanak a latorgránátok. Legalább tucatnyi lakóház vált romhalmazzá. Jelen idő szerint is zajlik a harc.
Annyi megállapítható: a legeslegújabb minszki tűzszüneti megállapodásból az égvilágon semmi nem valósult meg.
Ma hajnalban a 60. gumkonvoj 26 kamionja átlépte az orosz-donbasszi határt. 13 kamion “Donyeck” (Észak-Luganszk LNR) a másik 13 pedig “Matvejev Kurgan” (DNR) határátkelőkön lépett be a két Népköztársaság területére.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. istván szerint:

  Az már bosszantó,hogy nincs erélyes válasz ennek a bandának,a Nyugat meg arra vár,hogy mikor lőnek vissza a köztársaságiak,avagy mikor indul meg az orosz hadsereg,vagy tesz olyan lépést politikailag,amely álindokot szolgáltat a Nyugat,és az ukik további ,kiszélesített támadására!
  Mást már nem tudok elképzelni,és gyanítom,hogy a Nyugat ugyanazzal a provokációval él,és rángatja bele az ukikat,amilyennel a hitleri fasizmus indokolta más népek ellen a háborúit!
  Ez egy nagy csapda,mert ha a DNR-LNR tovább tűri,és az oroszok semmit sem szólnak,akkor tovább fog folyni a piszokság,és kiszélesítik a támadást,míg a köznép Putyint fogja hibáztatni,hogy ,amolyan Trump-mintára,nem avatkozik közbe ebben az ügyben,hiszen ezek a támadások Oroszország érdekeit (is) sértik,és szégyenítik Oo.-t,és a köztársaságiakat!
  Nehéz dolog ez,de talán egy váratlan ,és hatalmas pofon sokakat észretérítene Nyugaton!!
  Már ha van még ott valami kis ész-maradék!!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  T . Admin ! Amenyiben bárki is azt remélte…. ,hát az most csalódni kénytelen. Hát nem tudok elkébzelni egyetlen egy bal-rad látogatót sem, aki elejétől végig figyelemmel kísiséri a Donyecki Luganszki fejleményeket, hogy volt “akkora merészségük”, hogy OPTIMISTÁK “MERÉSZELTEK LENNI” a legutolsó úgynevezett “tűzszünet megvaslósulásáról. Szerintem mindanyian inkáb MÉLYSÉGESEN PESSZIMISTÁK voltunk ezirányban, ha szabad a töbség nevében nyilatkoznom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.