Elhunyt Oroszország ENSZ-nagykövete

Elhunyt Vitalij Csurkin, Oroszország állandó ENSZ-képviselője – közölte tegnap este Moszkvában az orosz külügyminisztérium.

A nagykövetet egy nappal 65. születésnapja előtt, váratlanul érte a halál New Yorkban.

“A kiemelkedő orosz diplomatát az állomáshelyén érte a halál” – mutatott rá közleményében a külügyi tárca, amely mély együttérzését fejezte ki Csurkin hozzátartozóinak.
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök “mély fájdalommal” fogadta a halálhírt.
“Az államfő nagyra értékelte Csurkin profizmusát és diplomáciai tehetségét” – mondta Peszkov, hozzáfűzve, hogy Putyin elnök részvétét fejezte ki a diplomata rokonainak és szeretteinek, valamint a külügyminisztérium közösségének.
Vitalij Csurkin Oroszország állandó ENSZ-nagyköveteként több mint egy évtizeden át képviselte hazáját a világszervezetben, amelynek Biztonsági Tanácsában emlékezetes szópárbajokat vívott nyugati hivatali partnereivel, egyebek között a 2008-as grúz-orosz konfliktus, a donbasszi válság és a szíriai orosz katonai támogatás ügyében.
A diplomatát munkahélyén rosszullét fogta el. Beszállították a new-yorki “Presbiteriánus” kórházba, ahol szívproblémáin már nem tudtak segíteni.
Donald Trump amerikai elnök az elsők között fejezte ki részvétét az orosz diplomata halála miatt! Egykori “ellenfelei” és vitapartnerei megdöbbentek, és “üresnek érzik” Csurkin helyét.
Samantha Power volt amerikai ENSZ-főképviselő szó szerint könnyek között emlékezett meg a keményen érvelő, de kiváló humorú Vitalij Csurkinra.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Elhunyt Oroszország ENSZ-nagykövete bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Hun szerint:

    BREAKING NEWS: Nem tudom hogy mennyi a hir valóságtartalma,de a cikk szerint a boncolás elsödleges eredményei azt mutatják, hogy Vitalij Csurkint megmérgezték! http://meganews360.com/autopsy-report-reveals-russias-un-envoy-churkin-was-poisoned/

    • Soós Levente szerint:

      Gyanús haláleset ,az bizonyos ,pont egy nappal születésnapja előtt, pont New-yorkban.Remélem ,lessz valami válaszlépés,habár ez végtelenül aljas tettet nehéz felül múlni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.