Szíria

Tegnap az orosz HM szóvivője arről tájékoztatott, hogy február 16.-án Homsz tartományban, Palmüra közelében a Tiyas-Tifora úton négy orosz katonai tanácsadó halt meg, amikor autójuk közelében egy távirányítású bomba robbant. Kettő másik megsebesült.

Qatar is kedvet kapott a szíriai rendezés diplomáciai forgatókönyvéhez. A Trump-javaslat kellően vadítólag hatott az ottani emírre is. Így aztán ez az Öböl-menti ország is úgy döntött, hogy inkább az asztanai rendezési formációhoz csatlakozik, minthogy holmi szíriai biztonsági zónák létrehozásában és fenntartásában legyen részes.
Kezd teljesen kaotikussá válni a helyzet Aleppotól északi irányba. Míg a törökök és “szabad szír” favorizáltjaik Al-Bab ostromával bíbelődnek, a hátukban veszélyhelyzet állott elő. A kurdok.

Tegnap délután az Azaz városához közeli Marin faluból faluból kiverték a “szabad szírek” társulatát
Aleppotól keletre zavartalan a szír kormányerők offenzívája.

Daraa-tartomány déli részén is kegyetlen tezsvírháború robbant ki az ISIS és az an-Nuszra-banda között.

A martalócbanbák belharcaiban itt is több száz latoregyed pusztult el. Amelyik pribéket elkap a rivális banda, annak régen rossz!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Mig a törökök és “szabad szír”favorizáltjaik Al-Bab ostromával bíbelődnek. a hátukban vészhelyzet állot elő. A kurdok. Szerintem, kettőt egycsapásra ! A kurdok likvidálják a “szabad szír”-ket, plusz a törököket, A szír kormányerőknek nem kellesz NATO- tagálammal összeakasztani a lőcsöt. A kurdokat nem köti semmi egyik paktumhoz sem, viszont kielégithetik levezethetik a mérhetetlen bosszujukat, a kurdok elleni genocídum miatt. A KECSKE IS JÓLLAKIK,A KÁPOSZTA IS MEGMARAD.Különösen,ha a Szírektől szabad kezet kapnak, természetesen csak addig ameddig a törököket ki nem zavarják Szíria egész területéről, de az is meglehet,hogy török területen is fogják a törököket ütni vágni, apritani. EZ MÉG A JÖVŐ ZENÉJE szerintem .

  2. Paul Aradi szerint:

    Itt is győznek a szírek az oroszok támogatásával meg ott is. Nagyon úgy fest ez, mint a Brezsnyevi bevonulás Afganisztánba. Akkor is, meg most is elhangzik: “Győztünk, csak nem látszik! Ott is volt eztán, aztán kiút Afganisztán. Na persze miért is volna a kapitalista orosz “dicsőség” jobb, különb, mint a fő latorállamé, az USA -é!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.