Döbrögi valamit kiagyalt…

Elhárított egy kormánybuktatást Matolcsy – Reagált az Egyesült Államok

A Magyar Nemzeti Bankot (MNB) felhasználva keltett volna bankpánikot egy NATO szövetséges ország budapesti nagykövetsége 2015 áprilisában. A baráti ország a jegybankon keresztül így a magyar kormányt próbálta megbuktatni, s a bankpánik be is következett – négy városban négy órán át tartott -, ám a jegybank úrrá lett a helyzeten. Minderről nem a titkosszolgálatok, s nem is egy elmegyógyintézet lakója beszélt, hanem maga az MNB-elnök az Országgyűlésben.

Matolcsy György szerdán tartotta beszámolóját a jegybank 2015-ös teljesítményéről, miközben kitért az erre az időszakra esett brókerbotrányokra is, s mintegy mellékesen megjegyezte: a zavart felhasználva egy idegen állam nagykövetsége által szervezett puccskísérlet zajlott.
Matolcsy úgy vélte a csaló brókerházak leleplezése jó hír, de árnyék vetül a sikerre, mert ahogy fogalmazott “a Magyar Nemzeti Banknak ez a brókercsalásokat leleplező tevékenysége egy sorozatba illeszkedik, egy forgatókönyvbe illeszkedik” és a gyökerei 2014-re nyúlnak vissza. Matolcsy magyarázata szerint az MNB megtalálta volna a csalárd brókercégeket, mert már ott voltak a cégeknél, “de nem mindegy, mikor. Nem mindegy, hogy január–márciusban találták meg, vagy májusban” – mondta. Szerinte azért találták meg 2015 elején, mert „valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára”.
Matolcsy szerint ami történt, az „egy nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el”. (Ismert, ekkor indult az amerikai kitiltási botrány – a szerk.) A jegybankelnök azt mondta, „sokkszerű volt az, hogy egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, fel akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt”. Ezután Matolcsy elhagyta az üléstermet, így nélküle találgatta a kevés számú képviselő, mire is gondolhatott a jegybankelnök.
Megdöbbentőnek nevezte Mesterházy Attila Matolcsy beszámolóját. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a jegybankelnök szavaiból arra lehet következtetni, hogy az Egyesült Államokat vádolta, ezért választ várt arra: mely országra gondolt Matolcsy és az említett ország milyen titkosszolgálati, katonai módszert alkalmazott? Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága pedig az illetékes szolgálatoktól vár magyarázatot Matolcsy kijelentéseinek hátteréről, s ez már következő ülésén megtörténik- közölte Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke.
A Népszava megkeresésére az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége határozottan visszautasította a jegybankelnök kijelentését. „Magyarország és az Egyesült Államok partnerek és NATO-szövetségesek. Az Egyesült Államok nem kísérelte meg a magyar kormány megdöntését 2014-ben vagy bármikor máskor, s nem találjuk hihetőnek, hogy bármely más NATO-tagállam erre kísérletet tett volna” – válaszolta lapunknak Richard Damstra, a nagykövetség szóvivője. „Matolcsy úr kijelentései egyszerűen hiteltelenek” – tette hozzá a sajtóattasé.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Bár Döbrögisztánt elmeháborodottak és beteglelkű bűnözők uralják, ne gondoljuk hogy ebben a kézivezérelt vajdaságban Mekkmester csak úgy…csak magától előadhatja a hülyeségeit. Ráadásul nagy nyilvánosság előtt. Ügyelve arra, hogy arról mindenki azonnal értesülhessen.
A Mekkmester állításában abszurd esetre egyébként mivégből kellett volna az akkor regnáló Obamaki adminisztrációnak ilyen hülyeségbe belemennie? Bár a logikát nem nélkülözi a mekkmesteri előadás!
Sokkal érdekesebb Mekkmester előadásának időzítése, és maga a tény, hogy erre sor került egyáltalán. EHHEZ UGYANIS DÖBRÖGI UTASÍTÁSA KELLETT!
Mekkmester ilyesmire önmagától aligha mert volna vetemedni! Mi lehet az ok? Hittétel Trump irányába? Egyfajta hízelkedés a “nemzetközi eemúttnyócévezéssel”?
Az USA barátságától és szövetségétől ments meg Uram minket!
Márpedig feltételezhető, hogy a döbrögista horda ezzel a mekkmesteri előadással az új amerikai vezetésnek kíván hízelegni! Csak eléggé szokatlan módon!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi valamit kiagyalt… bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. olvasó szerint:

  Azt minden épeszű ember tudhatja, hogy ezekben az ügyekben kinek enyves és szaros a keze!
  Ugye elég sok képet láttunk Tarsoly Csabával az oldalán különböző fotbalrangadón egy páholyban, beszélgetve, akit nem állítása szerint nem is ismeri a feklcsúti törpe. Valószínűleg én csak azért nem kaptam a páholyába jegyet, mert nem járok meccsekre, mert különben biztos bárki beülhet mellé.

  A másik a budacash, amelyről a felszámoló kiderítette, hogy pár ócska autón és számítógépen kívül nincs is vagyona.
  Aztán a napokban hipp hopp arról értesülünk, hogy a nemzethy gázszerelő rátette két több ezer hektáros földtulajdonú társaságra az enyves mancsát (fillérekért), amelyek a budacash tulajdonosi érdekeltségébe tartoztak.https://blog.atlatszo.hu/2016/05/meg-36-evig-berelhet-allami-foldet-a-meszaros-kozelbe-kerult-hidashati-zrt/

  Hát valaki irtózatosan tud hazudni is, vagy mindenki?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.