Már jár a kamion motorja!

10 % > 2/3

Fut a gyáva, és ehhez még le se kell szavazni. Legyőzhető.

Sajátos népszavazási kultúra bontakozott ki Magyarországon. Amint egyáltalán felmerül egy sikeres referendum lehetősége, mindenható miniszterelnökünk hóna alá csapja a farkát, és menekül árkon-bokron át. Olyan gyáva, hogy le se kell szavazni.

Bátran elfutott, el ő. Tele a pelus, a más napokon olyan bőségesen áradó merészség pedig, amivel a világtörténelem szervókormányát pörgeti, ilyenkor elapad. Hétköznapokon ő maga az egész nemzet, de minimum kétharmad. Viszont ezek az igazi ünnepek: amikor pár százezren nemet mondanak, és akkorát pukkan a hólyag, hogy beleremeg a Kárpát-medence.
Nem először történ így. A vasárnapi boltzár ellen elég volt egyáltalán beadni a népszavazási kezdeményezést. Még összegyűjteni se volt idő az aláírásokat, már szavalta is az egész frakció, hogy meggondolták magukat, szánják-bánják, szavazni okafogyott.
Feladták harc nélkül most is. Épp csak rájuk kellett ijeszteni, semmi nem történt még, csak a lehetőség villant fel, hogy alulmaradnak. Ennyi kell nekik, mint minden bullynak: valaki, aki feláll, és nem hagyja magát.
Pedig ha hinnének abban, amit csinálnak az országgal, akkor nyilván kéznél lennének az érvek. De hát mély kuss volt eddig is. Hallgattak az olimpiát proponáló macherek, a kormánypolitikusok, fejvesztve menekült mindenki már egy hónapja. Nincs ellentámadás, nincs érvelés. Pedig most jöhetne a harc, amit állítólag annyira szeretnek. Végre egy kihívás.
ényleg nemzeti ügy ez? Sorskérdés? Akkor nem lehet nála fontosabb a Fidesz pillanatnyi érdeke, hanem győzelemre kell vinni. Nosza, tessék elmagyarázni, mire is lesz jó az olimpia! Kik fogják auditálni, hogy fel se merülhessen a korrupció vádja? Ajánlhatom a Transparencyt, vagy éppen azért kell őket kitakarítani, mert zavarják a lopást? Mennyi a bevétel, vagy mennyi a maximális veszteség, és kik felelnek, ha nem annyi? Mit rontottak el kábé az összes olimpiával az utóbbi időben, és bezzeg mi hogyan nem fogjuk, továbbá mekkora nézettsége van a szabadfogású kempingbiciklizésnek napjainkban, és abból mennyi profit várható? Nem ördöngösség, plakáthely van, pénz van, semmi akadálya nem lenne, hogy győzzön az igazság. Ha volna.
De nincs. Csak a szégyellős elsompolygás maradt. Ismét.
Magyarország kormánya nem mer a népe szemébe nézni. Alapélményük a szégyen. Szaladnak a mikrofonok, kamerák elől, megfeszülnek, hogy kikerüljenek minden vitát. Vastag a bőrük, de rettegnek a felkérdezéstől, mert tudják, hogy a felkészültségük, az ötleteik, a tetteik, az egész teljesítményük – reménytelenül védhetetlen. Szoronganak és menekülnek előlünk, kiveri őket a hideg veríték, ha álmukban megjelenik egy csapatnyi tökös alak akik szemeszállnak velük, amelyik nem adja fel, és nem lehet őket kirúgni.
És ez jó. Jó látni, ahogy Orbán Viktor egy lehetséges pofon szelétől már felköti a nyuszis papucsot. Tök jól áll neki, talán csak akkor lenne szexisebb, ha felöltene mellé egy szoknyát, felőlem más férfié is lehet. És jó látni, hogy most már nem kell amerikai ejtőernyősökre várnunk a felszabadításért, mint hatvan éve, hanem meg tudjuk oldani házon belül.
Ahogy a megszállást is.
Most bosszút forral – ó, ismerjük már a betegségeit, mint a viszkető tenyerünket. De azt is tudjuk, hogy bosszúállósat is pont addig játszhat, amíg engedjük neki. Nem kell ide forradalom, nem kell ökölbe szorítani a kezeket. Elég, ha kétszázezren felmutatják egy ujjukat.
Az olimpiai pályázat ötlete veszélyesebb akna annál, hogy ennyivel hatástalanítani lehessen. Az ugyanis átment egy egész országnak, hogy észveszejtő összegbe kerülne ez a rongyrázás. Jóval nehezebb innentől bármi nyomort azzal magyarázni, hogy ez egy szegény ország. Van itt pénz, csak éppen kórházra, iskolára, gyógyszerre, metróra nem jut, mert gyeplabda-stadionra tartogatjuk. Ha ez így van, akkor egyszerűen ezt az országot rosszul vezetik, és ideje ez ellen tenni.
Amit művelnek, az el lehet utasítani, és meg lehet akadályozni. Ennek nemcsak a népszavazási kezdeményezés lehet eszköze. Át lehet lépni például Kúrián és a nevetséges választási irodán, és gyűjteni aláírást csak úgy, a súlyáért. Azt bármiről lehet: stadionokról, királyi várról, Mészáros Lőrinc pofájáról. Minden működhet, ami erőt mutat: sztrájk, békés engedetlenség, tüntetés, művészet, harsány kiröhögés. Orbán Viktor el fog szaladni, ha elég kitartó az ellenállás. Visszavehetjük az országunkat utcánként, jogszabályonként. Igenis megmondhatjuk, mi legyen Pakson. És mivel a miniszterelnök ennyire gyáva, ehhez nem kell többséget szervezni. Elég hozzá egy látható ellenerő, meg az igazság.
De ha egyszer sok százezernyi különböző rendszerkárosult egymásra talál, akkor lesz vége a dalnak. Amikor tanárok és szülők és diákok, olimpiaellenzők, tökretett hitelesek, orvosok és betegek és hozzátartozók, megzsarolt vállalkozók és megalázott közmunkások, a kifosztottak tömegei észreveszik egymás ügyeit, és összerakják a képet. Hogy nekik nem egyéni problémáik vannak, hanem ez a rendszer menthetetlenül ilyen. Hogy egymillió drukker érzi itt jól magát hétmillió kárára – és még ők is hazudnak maguknak.
Utolsó érve mindig az erő volt, ami mögötte áll. A többség, ami az övé. Nincs többség, nincs erő. Soha nem is volt!
Most iszkolás van.
Legyőzhető.
(Forrás: HVG)
Bal-Rad komm: Már jár a kamion motorja! Csak egy szavahihető sofőr kell, aki nem fél a volánhoz ülni, hogy elinduljon az úton kószáló veszett kutyák felé a kamionnal.

Kapcsolódó kép

MERT JÖN MÉG KUTYÁRA KAMION! MÁR JÁR A MOTORJA!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: BLOGOK | A közvetlen link.

Már jár a kamion motorja! bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Sneider Imre szerint:

  Érdekes, hogy az eseménnyel kapcsolatban a fityisz-nyaloncok eltűntek az oldalról, mondhatni méla kussban vannak, valahogy most nem akaródzik nekik méltatni a “Kedves Vezetőt”.

  • olvasó szerint:

   Bukott a buli, bukott a lé!
   Ilyenkor már nincs miből zsánerezni a bértollnokokat és azok sem hülyék ingyé irkafirkálni.

 2. Turul szerint:

  Tényleg hol van ilyenkor ez a fideszes seggnyaló kis pöcs sándor67 kommentelő? Mi van sanyikám tele a gatya? 🙂

 3. Gonda István szerint:

  Orbán egy igazi vérbeli profi politikus. Már nem először, a számára legoptimálisabb döntést hozta.

  • Smith szerint:

   Orbánnak nem az olimpia ügye volt fontos, hanem hogy 2018-ban újra visszaszerezhesse a teljhatalmát jelentő kétharmadot. Ő maga ismerte be ezzel a húzással, hogy csak a hatalom és a pénz érdekli.

 4. Fergeteg szerint:

  A Vajda most nevetségesnek tűnik, de messze nem az. A M., ez a furcsa hátterű szerveződés ismertséget szerzett magának, már politikai karriert tervez. A népszavazást azonban elbukták, mert hirtelen túl sok embert rántottak össze egy fontos kérdésben (igaz, maga a tényleges népszavazás talán nem is volt annyira fontos a M.-nak, annál inkább a rendezési szándék feladása). Mit bukott a Vajda? Egy olyan üzleti lehetőséget, amire a fogadóirodák legfeljebb 7-10%-nyi sikert jósoltak (a Ladbrokes már le is vette Budapestet):
  http://www.nicerodds.co.uk/olympic-games-2024
  Emellett bukott még egy nagyon komoly propagandalehetőséget, mely erősíthette volna akár két cikluson keresztül is. Szóval a pozitív, dübörgő kampánynak annyi, azonban erre eleve nem volt túl sok esély, így olyan nagyon azért nem számolhattak vele. Ugyanakkor a Vajda nyert egy újabb szelet szalámit a reménytelenül felszabdalt ellenzékbe, ami nyilván nem összeborulással fog kezdeni a szavazói előtt, és ami még fontosabb, a sajátjai mozgósíthatóságát fokozta. Mert ha bajban van a Vajda, a horda segíthet rajta. És mi foghatná össze jobban a csalódott hordát, mint az eljövendő veszélytől való félelem, meg a kívánt irányba terelt, egyre fokozódó düh? Beengedik a M.-ot a politikai játszótérre, a kilövési engedélyt megtagadják. Nem támadják, arra egyelőre jók lesznek a már ismert ellenzéki tevék, a mamelukok azokat ostorozzák. Most minden M.-mal kapcsolatos említés ezt a “friss” szerveződést segítené, amit nem akarnak. Hagyják, hadd gondolják azt, mennyire népszerűek. Menjenek csak ki vidékre! Az országyűlési választás más tészta, ott éppenséggel jó, ha a torta eggyel több éhes száj között oszlik meg (túl sok új szavazót aligha hoznak be), míg ők rátehetnek egy következő réteget a már meglévő Soros-Brüsszel-migráns-szocibűnöző-zsúrpubi témákra a tányérjukon. Veszély és árulás, kormánydöntési szándék, külső támadás! Kitűnő kampánytémák, csak Soros is húzza még pár évig! Hadd próbálkozzanak M.-ék! Alkalmasint majd rájuk is gondjuk lesz, amint kiismerték őket, hiszen van rá kapacitás.
  Mindezeken kívül, mivel már nem lesz Budapesten olimpia, lehetnek olyan Makkabi Játékok, hogy a csodájára járhatnak hetedhét hországból. Lesz is nem kívánt figyelem, ügynökök hada, “haveri” biztonsági cégek rárepülése, ánusztisztogatás vibráló nyelvcsapásokkal, és minden más, ami ezzel jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.