Beindítanák a bótot

Paks 2 – Népszavazást kezdeményez az LMP

Képtalálat a következőre: „Szél Bernadett-kép”

Az LMP népszavazást kezdeményez a paksi bővítésről, az erről szóló kérdést hamarosan benyújtják a Nemzeti Választási Bizottsághoz – jelentette be a párt társelnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szél Bernadett azt mondta: az olimpiai aláírásgyűjtéseknél bebizonyosodott, az emberek nem hagyják, hogy bizonyos kérdésekben a kormány a fejük felett és a hátuk mögött döntsön. Azért nyújtják be a kérdést, mert a paksi atomerőmű bővítése még az olimpiarendezésnél is kockázatosabb vállalkozás – közölte. Az LMP kérdése úgy szól: “Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?”
Szél Bernadett úgy fogalmazott: alapvető lenne, hogy a kormány maga kérjen népszavazást, de az LMP nem bízik abban, hogy a kabinet “eljutott egy ilyen szintre”. Hozzátette: minden békés eszközt megragadnak, hogy megakadályozzák a beruházást.
Ungár Péter elnökségi tag azt mondta, az olimpiai aláírásgyűjtés során a kabinet bebizonyította, hogy az emberekkel szemben szeretnének kormányozni. Az LMP viszont nem fogja hagyni, hogy megvalósuljon egy olyan beruházás, amit a magyar emberek többsége nem támogat – jelentette ki. Az időzítést azzal magyarázta, hogy ezentúl nem várhatnak az EU beavatkozására, mert az Európai Bizottság a jövő héten várhatóan az utolsó, a paksi bővítéshez kapcsolódó kötelezettségszegési eljárást is meg fogja szüntetni Magyarország ellen.
Az LMP szerint Paks 2 nemzetbiztonsági kockázatot jelent és rombolja a természetet, és a bővítés az egyik legnépszerűtlenebb projekt Magyarországon. Látva a kormány népszavazáshoz való viszonyát, az LMP mindent elkövet, hogy ne tudjanak belekötni a kérdésükbe – hangsúlyozta Szél Bernadett arra a felvetésre, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője korábban megpróbálkozott egy népszavazási kérdéssel, de az nem sikerült, mert a határozat szerint a referendum nemzetközi szerződést írna felül. A társelnök hozzátette, a mostani kérdés csak az első lépés, ha elutasítják, akkor addig folytatják a munkájukat, amíg olyan kérdést nem találnak, amit átengednek a döntéshozók.
Ungár Péter ehhez azt tette hozzá, hogy a nemzetközi szerződésből származó kötelezettségről nem lehet referendumot tartani, de ez nem jelenti azt, hogy magáról a szerződésről ne lehetne kiírni a népszavazást. Nemzeti ügyről van szó, mindenkire számítanak, aki egyetért kezdeményezésükkel – válaszolta Szél Bernadett arra a megjegyzésre, hogy a Momentum Mozgalom nem zárta ki, hogy aláírásgyűjtést kezdeményezhet a témában.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “…Ungár Péter ehhez azt tette hozzá, hogy a nemzetközi szerződésből származó kötelezettségről nem lehet referendumot tartani…”
-Nos hát TISZTÁBAN VANNAK a dolog legstabilabb buktatójával! Mégis nekifutnak, hogy elhasaljanak már a rajtvonal előtt! BEIGAZOLVA BIHAR URA FEJENAGY VALLOMÁSÁNAK A LÉNYEGÉT: A NÉPSZAVAZÁS HÜLYESÉG HA NEM A HORDA KEZDEMÉNYEZI!
El is követnek mindent OROSZELLENESSÉGÜKBEN-mert gyakorlatilag erről van szó-a “zöldek”, hogy elvegyék a népszavazás lényegét. (Amúgy-véleményünk szerint-Paks-2 valóban fölösleges, és csak egy oltári nagy döbrögista lopási ingert fog kielégíteni. Inkább az orosz hitel “átcélozását” kellene valahogyan kimódolni!-persze nem a döbrögista hordával közösködve.) Csupán magamutogatási szándékból.
Paks-2 ügye ugyanis eléggé kétesélyes dolog. Amivel viszont pontosan Döbrögiék malmára hajtják a vizet!
LEHET HOGY SZÁNDÉKOSAN?
Esetleg nekik is saját listára fáj a foguk?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Beindítanák a bótot bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Cionista szerint:

  Putyin normális vagy?
  A loposoknak pénzt utalni?

  A Budapesti orosz hirszerzés milyen munkát végez?
  Kecskére káposztát.?

  Csak teljes orosz mentori felügyelett mellett.Mert ezek mindent elopnak, még az atom magot is.

 2. Gonda István szerint:

  Szerintem eléggé buta logika, hogy “a kormány korrupt, ezért ne legyen olimpia, ne legyen Paks 2, ne legyen stb.”. Mert ha tényleg lop, akkor ezek nélkül is lopni fog, de közben meg fontos beruházások nem fognak valósulnak.

  • V.kutya szerint:

   A kormány korrupt, és valóban, nem butaság, hanem kifejezett ostobaság a kezükbe 10 forintot is adni! Én nem fogom visszaadni, Putyin elvtárs, jobb, ha tudod! Ha mégis pénzt utalsz Orbán elvtársadnak, akár keresztet is vethetsz rá!

  • olvasó szerint:

   Lopni csak projektekből lehet, ha nincs projektköltségvetés, akkor nincs lopási lehetőség, azaz egy újabb projektet kell kiagyalni; Pl. kórházi eszközbeszerzést -aminek lássuk be több a társadalmi haszna-, mint egy újabb stadionnak, még ha a költségvetés 2/3-át le így is -úgy is lenyúlják!

   Azt feltétlen meg kell gátolni, hogy valamilyen célra hitelt vehessenek fel, mert akkor nem csak a folyó költségvetésből lopnak, hanem még a hiteleket is, ami a jövő generációjának is lesz a terhe.
   Paks II-re pedig alaposan készülnek, mert mivel ugyebár az atomerőművi áramtermelés ráfizetéses lesz, ezért bevezették a solártechnológiára a termékdíjat, meg a teljesítménybekötési hozzájárulást, de ha még ezzel is olcsóbb a napenergia, szerintem még a napsütés és fényadót is kivetik.
   A törpéék ötletelgetésből kifogyhatatlanok.

   • Nagy szerint:

    A félreértések elkerülésére: a napenergia nem olcsó. Jelenleg 30 %-al többe van, mint a n.ormál áram.

  • Nagy szerint:

   G.onda Te egy k.omprádor vagy

 3. istván szerint:

  Mi lenne,hogy ha egyszer nem valami ellen,hanem valami mellett tartanánk népszavazást!?Pl.előkészíteni egy kórház-egészségügy fejlesztési tervezetet,azt benyújtani a kormánynak,de előtte ismertetni a tömegekkel,aztán elutasítás,vagy 600 évre való elhalasztása miatt népszavazást kezdeményezni!
  Vagy a tervezett stadionépítések ellen,ha már egyszer valami ellen!
  Ami mellé nagyobb tömegek oda tudnak,és akarnak állni!
  Tanterv,európai fizetések,szakszervezetek helyzete,stb!

 4. V.kutya szerint:

  Nem a hitelről, és nem Paksról van szó, hanem hogy nyilvánvaló, hogy a fidesz legyőzhető, mint ahogy pár egyetemista fiatalember lenyomta az egész kitartott bandát.
  Most már mindegy, mi ellen lesz népszavazás, mert tudják, hogy a fidesz ellen csak így lehet szavazni, mert a rendes választásokon lehetetlen legyőzni.
  A fidesz legyőzhető, és már hörög, vergődik, és én ettől félek, Isten tudja, mire lesznek képesek ezek a náci sertések, akár tényleges dél-amerikai katonai diktatúrát is alkalmaznának, mert bármilyen változás az ő haláluk lenne, és ezt betű szerint kell érteni. Ezért inkább vesszünk mi, magyarok, mindegy, hányan!
  Pedig elindult már a változás, és nem fog megállni, mert lejtőn van a dolog.

  • olvasó szerint:

   Sajnos nem csak a dolog van lejtőn, hanem az ország. Ilyen megközelítésben a hosszúra nyúlt agonizálás a legrosszabb lehetőség.
   Egy katonai diktatúra esetén már tényleg lehet számítani külső beavatkozásra, akár keletről, akár az óceánon túlról.

   Azért megnézném mit tettek zsebre a választási bizottság tagjai a raporton, hogy figyelmetlenül átengedtek egy ilyen döbrögista álmokat romba döntő népszavazásosdi kezdeményezést.

 5. aaa szerint:

  “Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?”
  Ha a az új üzembe helyezésével egyidejűleg (vagy előtte) a mostaniakat végleg leállítják teljesül a feltétel. Ez nem zárja ki a Paks – 2 megépítését.
  Szerintem nem lenne a dolog olyan egyértelmű, mint az olimpia esetében.
  Nagy állami beruházásnál mindig vastagabban fog a vállalkozók ceruzája. Ha valaki nem kap a koncból akkor perel, mert ő olcsóbban megcsinálta volna……Igaz előtte a
  dupláját kérte….
  Mi lesz még akkor, amikor (esetleg ) elkezdődik az egész ? Hányszor fog leállni
  majd újraindulni, ebben a fene nagy demokráciában ?

  • olvasó szerint:

   A jelenleg egy érdekes határozószó.
   Mert, ha “egyidejűleg (vagy előtte) a mostaniakat végleg leállítják teljesül a feltétel.”, akkor jelenleg “0”, azaz azért nem teljesülhet Paks II.-re a feltétel, mert 0 a bázis.

   A kérdés egyébként -szerintem- hibás, mert magyar értelmezés szerint a “jelenleg” üzemelő Paks I. 4 blokk, 440MW/ blokkal indult, amit összesen 2000MW-ra bővítettek, azaz a kérdés nem vonatkozik új 2000MW-nál kisebb erőmű létesítésére.

   Helyesen csak a jelenlegi atomenergia termelési szint befagyasztásáról lehetne szó, de akkor ezt vélhetőleg Paks I. párhuzamos, előrehozott bezárásával oldanák meg.

   Azaz egyértelműen az ország további atomenergiai termelés kapacitás növelés kizárását kell kezdeményezni és a meglévő fokozatos bezárását.

 6. pedellus szerint:

  Vigyázó szemeteket Fukushimára vessétek!

  Idézet következik:
  “Messze túl Fukushimán… (3.)
  22/12/2014 0 Comments

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  2014 február közepén rekord mennyiségű hó borította be Japán nagy részét.
  Hat halott, többezer sérült és sok százezer ember “megbénítása-elszigetelése” – eddig.
  A képen a Fuji-közeli Kofu City látható a 114 cm mély hó alatt.
  Ugyanekkor Fukushimát és környékét 54 cm mély hó fedi.
  (előzmény)

  Előhang – csak a bátrabbaknak

  Az öncélú hatalmi harc butításal és társadalmi szorongással kényszeríti a világot gyermeteg felelőtlenségre, önállótlanságra és az egyre olcsóbb szolgasereget előállító túlnépesedésre. A túlnépesedés kényszeríti a hatalmakat a hatalomkoncentráció fokozására. A népesedés és a hatalomkoncentráció együttesen vezet az egyre kiterjedtebb, de egyre kevésbé komplex irányítási rendszerek túlterheléséhez, az energia pazarlásához és a vészes (egyszerre abszolút és relatív) energiahiányhoz. Napjainkban hatványozottan nő az energiaigény és a relatív energia-drágulás az egész világon. A kormányok kapkodnak a felmérhetetlenül drága, halálos és zsákutcás, de a közvetlen ráfordítás szerint mégis a “legolcsóbb” és “leghatékonyabb” nukleáris energia teljes betiltása és fokozott fejlesztése között. A titokban tartott, olcsó, környezetbarát – és a nukleáris energiánál legalább négy nagyságrenndel hatákonyabb – tiszta energiát nem vezethetik be, mert az olcsó energia elterjedése megfordítaná a hatalomkoncentrációt, a túlnépesedést, vagyis demokratizálna és a művelődésen keresztül a biztonságos és felelős gyermekvállaláshoz vezetne – végősoron megbuktatná az öncélú hatalmi harcot és annak haszonélvezőit.

  Az öncélú hatalmi harc irányítási rendszerei súlyos válságban vannak és az összeroppanás határán állnak. Sokat segítene a stabilizálásukban egy globális népirtás, ami kezelhető méretűre redukálná a tömegtársadalmakat, de egymástól való félemükben nem merik egyoldalúan csökkenteni a saját hadseregeiket és gazdasági kapacitásaikat, a konkurencia szanáláshoz pedig nem férnek hozzá a globális világégés közvetlen veszélye nélkül. Az olcsóbb és tisztább energiát nem fogadhatják el, mert az a vallások pacifikálódásához, az értékszemlélet letisztulásához, a felnőtté váláshoz és egyáltalán a kisközösségi önkormányzatok demokratikus és környeztebarát világszövetségéhez vezetne. Marad a nuleáris erőművek erőltetése.

  A kormányzatokat nem a tömegkatasztrófák lehetősége aggasztja a legjobban, hanem a hatalom elvesztése. Sőt! A tömegkatasztrófa voltaképpen megkönnyítené a hatalomkoncentráció fokozását pl. a “rendkívüli állapot” állandósításával. Egy nukleáris katasztrófa megkönnyítené a tömegtársadalmak határokon átnyúló, globális “karcsúsítását” (egy kezelhetőbb méretre) – a felszínen vagy akár az utóbbi években kiépített, gigantikus “luxus-bunkerekben”. Egy garantáltan globális, atomipari katasztrófa csak a fogyatkozó idő kérdése. Amikor az elitek vagy akár a kormányzatok képviselői az atomipar elvetéséről ájtatoskodnak, csak a közvéleményt igyekeznek elvakítani a saját valódi szándékaikkal kapcsolatban. Lényegében és gyakorlatilag minden mellébeszélés mellett egyre fokozottabban fejlesztik az atomipart és még a fukushimai súlyosságú katasztrófánál sem a stabilizálás és az elhárítás áll az első helyen, hanem a rendkívül drága fűtőelemek kiemeltetése bármi áron (a kényszerített dolgozók és az egész Föld súlyos szennyezésének a magas kockázata árán is).”
  Idézet vége.
  A cikksorozat helye a világhálón: http://gurudron.weebly.com/fukushima

 7. aaa szerint:

  Érdemes megnézni a Paks – 2 főnöki fizetéseket ( a neten meg van ), aztán elgondolkodni, hogy mit is csinálnak egyesek annyiért ott …..

 8. Havasi Gáspár szerint:

  Fukushima mesterséges kataasztrófa volt, miként Csernobil is. Fukushimában a sugárzás 7-9-szerese volt a csernobilinek. Ezt a Japán árokban végrehajtott nukleáris robbanás idézte elő.
  Azt is tudni kell, hogy a fosszilis energiák ( főleg a szén) felhasználása számottevő sugárzással jár, növelve a háttérsugárzás szintjét. Magyarországon több tucat un. biomassza égető erőmű van, aminek a neve álcázás. Ugyanis zöme fával (még csak nem is hulladékkal) működik. Kamionszámra hordják el a kivágott farönköket( törvény szerint nem lehetne). Nos ezért is kevés a tűzifa a lakosság számára. Ezért nyújtottak be a környezetvédelem címén javaslatokat a lakosság megfélemlítésére.
  Ha a szabályok szerint üzemel az atomerőmű, nem lehet gond. Viszont számos nyugati ország gazdasági klientúrájának nem érdeke a magyar önellátás, valamint az orosz beruházás. Akik most tiltakoznak annyiban különböznek, hogy nyugati cégekre bíznák a bővítést. Na abból lehetne tragédia.

 9. Gonda István szerint:

  Szerintetek az emberek meg fogják érteni ezt az igen bonyolult kérdést? És érdekli őket annyira az egész, hogy egyáltalán tömegesen elmenjenek szavazni?

 10. petymeg szerint:

  Ennyi pénzből hány vízlépcsőt lehetne építeni a Dunán ,Tiszán,Sajón,Zagyván,stb..?

  • Botond szerint:

   Az összes tervezettet meg lehetne építeni … a Dunán Nagymaros, Abony, Fadd – Dombori és Mohács volt előkészítés alatt. Dunakilitinél a duzzasztó 1989-re elkészült, csak nem üzemelték be, majd az MDF-es bűnbanda sorsára hagyta (így lehetett hivatkozni a Szigetköz kiszáradására és 200.000 köbméter nyárfa kivágására, értékesítésére … Egyébként ez a duzzasztó úgy volt megépítve, hogy teljes lezárása esetén a vízszint meghaladta volna a bősi gát magasságát / direkt így lett tervezve … 🙂 … A Tiszán Csongrádnál és Szegednél akartak duzzasztókat létesíteni … de hát politikai haszonszerzésből ezeket furták meg 1988-89. folyamán …

 11. Botond szerint:

  A Paks II. elleni hisztizés alapja, hogy a librákok 1990. óta importálhatják a magyar áramszükséglet 35 %-át (ez minden napra vonatkozik). Igen zsíros üzlet ez nekik … Kapolyit azért hagyták békén annó, mert eredetileg ez az ő bicnice volt, de a bőréért cserébe megosztotta a bevételt az összes féreggel. Paks bővítése feleslegessé tenné az importot, sőt … még jelentős exportra is lehetőség nyílna. Azonban ez az ügylet nem hozna bevételt a librákoknak … tehát minden eszközzel ellen kell állni a beruházásnak.

  Érdekes, hogy senki se veszi észre, hogy a mélyzöld bunkók mindíg csak a szél- és a napenergiáról papolnak? Magyarország területén kiváló lehetőség van geotermikus energiatermelésre … nem téma. Ahogy a vízierőmüvek létesítése sem. Ki emlékszik arra, hogy a zöldikék hisztiztek volna a szenes erőmüvek ellen? A napenergiának van értelme hazánkban (bár az energiatárolás még nem elégséges), bár ez csak kiegészítő erőforrásként vehető számba. A Kárpát-medencében szélerőmüveket létesíteni nem egy nagy üzlet (kevés olyan hely van, ahol az éves szeles órák száma biztosítaná a beruházás megtérülését). Eleve gyanús, hogy az éretlenek állandóan olyan országok mutatóival dicsekednek, amelyek tengerparttal rendekeznek / ott mindig van szél. Azért a saját pénzéből – ha már szerintük ez olyan kurva jó üzlet lenne – egyik se akar szélerőművet építeni … ki érti ezt?

  Amúgy illene tudni, hogy Paks reaktorai a világ 25 legbiztonságosabb atomerőműje lsitáján szerepelnek. Azt se árt figyelembe venni, hogy a fajlagos energiatermelési mutatók (bruttó költségek) terén az atomerőmű a leg rentábilisebb … a legdrágább pedig a szélmotor által előállított áram.

  • vitorla123 szerint:

   Örülök neki,hogy ennyire egyetértünk ebbe a fontos kérdésben.Mert első a lakossági,a munkavállalói érdek.Kifizethető legyen az energia ára.Mert megint Kádárt idézem,akit itt sokan nem szeretnek,pedig ugyan azt mondta mint itt most sokan Kisújszálláson 1957 nyarán.Saját fülemmel halottam.”Mert emberek,ami jó Weiszmannfrédnek (a zsidó munkaadónak)az nem jó a csepeli munkásnak(munkavállalónak) Ami jó a csepeli munkásnak(munkavállalónak) az nem jó Weiszmannfrédnek(a zsidó munkaadónak),mert olyan rendszert nem lehet csinálni emberek ami mindenkinek jó!”
   A rendszerváltók pedig a zsidó munkaadók rendszerét csinálták meg 1989-ben. Ez a magyar tragédia lényege.Ez rátelepszik az energia problémára (csak az a jó ami nekik jó),a mezőgazdaság és az ipar működésére is.Csak mellesleg jegyzem meg,hogy szerintem 1956 Izrel támogatására tulajdonképpen antikommunista zsidó felkelés volt.Megtévesztve magyarok tízezreit.Amiért ma 60%os nyugdij emelés jár a haláluk után!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.