Donbassz

“Ezt is túléljük, mint annyi más megpróbáltatást!”-nyilatkozta tegnap Donyeckben Alekszandr Zaharcsenko a “Haza Védelmezőinek Napja” alkalmából mondott beszédében. És nem csak Donbassz ostromára értette amit mondott. Hanem értette ezt a most már egyre bizonyosabban állíthatóan Kijev által bátorított gazdasági blokádra Donbassz ellen, ami Zaharcsenko szerint IS sokkal jobban fáj a kijevi udvarnak, mint a “célközönségnek”!

“Rövid időn belül közölni fogjuk Givi gyilkosának nevét, és remélem be is tudjuk mutatni az illetőt!”-jelentette be a DNR-vezetője ugyanezen beszédében.

A tegnapi ünnepnapon IS bőven akadt dolguk Donbassz védelmezőinek. Különösen a donyecki északi íven. A Debalcevo-Gorlovka-Sztaromihajlovka térségben több is történt mint latortüzérségi attakok. Debalcevonál és Gorlovkánál továbbra is áttörésekkel kísérletezett tegnap délután és kora este az ordashad. Ismét belevásolt a foguk. Kiváltképpen Debalcevo előtt. Ott közel tucatnyi valcmanista lator hóba is harapott.
Éjszakára aztán mindenhol “csak a szokásos” latortüzérségi ágyúzásba zökkent vissza Donbassz élete.
Amúgy nagy öröm érte a kijevi udvart. A németalföldi parlament is ratifikálta oly sok huzavona után az EU-ukrán társulási megállapodást!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Havasi Gáspár szerint:

  Az igazi gyilkosok az ukrán parlamentben, meg a Rothschild-féle bársonyszékekben ülnek.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem ha a Kijevi junta blokádot vezetett be Donbasz ellen ( Luganszk ellen is?), azt a terméküket,- szén, palagáz-exportálják Oroszországnak, kiegyenlitőleg a humkonvojokat, amit edig kaptak és remélhetőleg még fognak is kapni a Donyeckiek, Luganszkiak. Kijev a “blokáddal”-okal, csak saját maga alatt vágja ki a fát, éppen úgy mint az EU az Oroszország elleni szankciókkal. Mivel most műr elfogadják a donyecki okmányokat, lehetőség adódik a Donyeckiek munkaválalásának a lehetősége, és a két ország közötti kereskedelem fejlődésére, fejlesztésére is. Legalábis én így látom a jövőt.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  EU és Oroszország –
  “Szergej Nariskin, az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat vezetője 2015 áprilisában annak lehetőségéről beszélt, hogy az ukrán válság rendezésével megkezdődhetnek a konzultációk az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió egyesítéséről. Elmondása szerint a két szövetségi rendszer egyesülése egy olyan világhatalmat hozna létre, amely magastechnológia és ipari termelés tekintetében is idővel felülmúlná a felbomlóban lévő euro-atlanti hatalmi tömböt.

  Mindkét oldal ugyanazt építi, a társadalmak feletti világhatalmat. Mit számít nekik két szoc. köztársaság. Csak egy hatalmi alom van a világban, mint a magyar parlamentben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.