Szíria

A Genfben tegnap megtartott első tárgyalási fordulón az “egységes szíriai ellenzék” beterjesztette alapkövetelését! “Monggyon le de azonnal!-vagy…” Márminthogy Asszad elnök mondjon le. A vagy…-ról csak annyit mondott az orosz delegáció vezetője Alekszej Borogyavkin, hogy-magyarítva-ezek bolondok.

Adel Jubeir szaudi külügyér közölte a világgal: Asszad elnök személyes parancsára ISIS egységek települtek a monarchia sivatagjába. Hogy ott azok mit csinálnak?-arról nem szólt Szaud-Arábia külügyére.
Tegnap délután a török-“szabad szír” egységek elfoglalták Al-Bab városát a rémkalifátustól. Zajlik a takarítás.

Aleppotól délnyugatra sem kecsegtet szép kilátásokkal a latorlét. Az orosz-szír légiráros a levegőből komoly segítséget nyűjt a szárazföldi kormánycsapatoknak, amelyek tovább akcióznak az ilyen-olyan martalóchordák ellen.
Akárcsak Aleppotól keletre! Arrafelé is komplex légi-földi ISIS-irtás zajlik Deir Hafe környékén.
A szír kormánycsapatok kőhajításnyira értek Palmürához. Al-Qadri ostromát kezdték meg ma reggel. Ez a kalifátusisták utolső vára Palmürától nyugati irányba.
Az ősi várostól északnyugati irányban fekvő Jazal-gázmező szisztematikus fölégetését végzi a térségből a hasonló nevű hegységbe visszavonuló ISIS-martalóchorda.
Kelet-Hama tartományban is ma reggel indult meg a kormányhadsereg támadása Al-Uqayrbat ellen. A rémkalifátusisták kezén lévő városon át vezet egy főútvonal Kelet-Homsz tartományba. Ha ez is megvan, a sátánista latrok útja a “Palmüra-katlan” felől minden irányban el lesz vágva.
Deir ez-Zor kalifátusistáinak irtásába ma délelőtt beszállt már az iraki légierő is. Állítólag Moszulnál jól állnak a dolgaik, és fölös kapacitásukat most a szíriai pribékek ellen fordították.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. szemcsi szerint:

  Jó kiinduló alap lenne a béketárgyalás kezdéséhez Genfben,
  ha az USA bocsánatot kérne MINDKÉT féltől (a szíriai kormánytól és az ellenzék képviselőitől),
  azért mert nagypolitikai érdekből 3 részre akarta szabdalni Szíriát.
  Ahelyett, hogy azt szajkóznák újra és újra, hogy Aszadnak távoznia kell.
  (Horn Gyula mondjon le !)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.