Amikor Döbrögiben elakad a mondanivaló…

“Mi lett volna a szégyen, a népszavazás?” – kérdezett közbe a Kossuth Rádió riportere

A heti Kossuth Rádiós Orbán-interjúban egyből az olimpiával indítottak.

A “szokásos” “Momentum = új Szdsz” mellett Orbán a következő gondolatmenetre fűzte fel az olimpia pályázat visszavonását:
“A népszavazás egy magyar ügy, de az olimpiát nem Magyarországon kell megnyerni. Az olimpia megnyeréséhez nemzetközi szinten nem többség kell, hanem egység. Ezért nincs népszavazás Párizsban és Los Angelesben. Nincs arra példa a nyári olimpiák történetében, hogy olyan város kapja meg a rendezést, ahol erről népszavazás volt. Ha ott áll egy vitákból odaérkező Magyarország, ki fog ránk szavazni? Kérdéses, kaptunk-e volna egyetlen szavazatot is. Ez nagy szégyen. Kikapni lehet, de nem lehet akárhogy kikapni. Ronggyá vertek volna bennünket, ennek nem lehet kitenni bennünket, mert ennél többet érdemlünk.
Jó pályázatot csináltunk, nyílt szívűek voltunk, tényleg meg akartuk csinálni, eközben a világ leminősít minket, és megalázó vereséget szenvedünk. Ennek nem akartuk kitenni Magyarországot.”
Ezek teljesen őszinte szavak: ki szavazott volna ránk?
Persze teljesen nyilvánvaló, hogy sosem akartak nyerni, csak a pályázatra akartak kiszórni 25-30 milliárd forintot. Ez végül sikerült is, így nem is értem, mi ez a nagy nemzeti gyászhangulat a jobboldalon? Lehet, nekik nem szólt senki, hogy a cél teljesítve?
Az Orbán-interjú legjobb része az volt, amikor a miniszterelnök azt mondta, hogy “Komoly szégyentől és lejáratástól mentettük meg az országot”. Erre visszakérdezett a közmédia újságírója, Kocsis Éva: “Mi lett volna a szégyen, a népszavazás?” A kormányfő hangja megbicsaklott és hallhatóan kereste a szavakat és össze vissza beszélt.
Itt meg lehet hallgatni (00:19-től):

(vastagbor)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy a félnótás nem tudja miról beszél. Össze-vissza halandzsál!
Azt szeretnénk a figyelmébe ajánlani, hogy az EDDIGI olimpiai rendezésre pályázók közül MINDIG CSAK EGY NYERT! A “vesztes” pályázók azok mindig többen voltak!
Példának okáért: ATHÉN IS NYERT! Görögország bele is rogyott! Az a Görögország, amelyben pontosan úgy lopták a közpénzt, mint Döbrögisztánban! (Csak többfelé terítve!)
Fölemlíthetnénk a legutóbbi olimpia esetét is! A rioi-olimpiát! Mint a csődbe vezető legbiztosabb utat. Pedig amikor megnyerték a rendezés jogát, NEMZETI EGYSÉG VOLT a kérdésben!
Az idővel azért kiszivárgó információk szerint valóban igaz lehet az állítás, hogy a vajda és hordája valójában tudták, hogy esélytelen Budapest a megrendezésre. Viszont a pályázat az nagy rablási lehetőséget teremtett, amivel éltek is!
Csak éppen az aláírásgyűjtéssel nem kalkuláltak, ami a horda renoméját eléggé megtépázta. Hát még az, hogy az olimpia ELLENZŐIT-arányosítva úgy a vélhetően 60 százaléknyi magyart-HAZAÁRULÓNAK ÉS HÜLYÉNEK titulálja a döbrögista bűnszövetség. Nyilvánvaló, hogy ennek is lesz hozadéka! Bár rövid a magyarok emlékezőképessége, azért annyira talán nem, hogy a jövő esztendei “választásokkor” ne emlékezzenek ezekre a galádságokra!
Ha pedig emlékezni fognak!-na akkor keresgetheti a vajda a szavakat!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Amikor Döbrögiben elakad a mondanivaló… bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Ki ez? szerint:

  Ki ez?
  és hogyan jutott ilyen magas pozicioba europa közepén?

  Közép-afrikába ez sztendert dolog,hogy kunte kinte a miniszterelnök.

  De Europa közepén egy kissé luxus a bugris embereket ilyen pozicioba emelni.
  Ettöl ez komolyabb hely stratégiailag geopolitikailag.

  Komoly ember kell Magyarország élére pl mint Kádár János volt.
  Ilyen bugris embert mint Orsost ilyen felelöségteljes pozicioba?

  Holnap Farkas Florián lessz a miniszterelnökötök?

 2. szemcsi szerint:

  A bal-rad ebben a konkrét témában (no olimpia) egy asztalon árul a Szaros Gyurka ál-civilekkel.
  És ezzel nem azt kommunikálom, hogy Viktor bármilyen elnéző hozzáállást érdemelne nép pusztító tevékenységéért.
  De ne essünk már abba a hibába, mint egy fideszes: “minden amit a bal oldal mond az rossz”.
  De ne essünk már abba a hibába, mint egy baloldali: “minden amit a Fidesz mond az rossz”.
  Mert ez egy rögeszmés hozzá állás, mint az is hogy az ellenségem ellensége a barátom.
  Nem komálom amikor a bal-rad, a Szaros Gyurka ál-civilekhez dörgölőzködik, CSAK AZÉRT, mert ez egy ÚJABB lehetőség a Viktorba rugáshoz.

  • vitorla123 szerint:

   Olvass többet!Például támogatjuk Paks-2 megépítését!Mert csak annak van jövője!Szemelemzős lettél?

   • olvasó szerint:

    Hát vitorla ez a PaksII. támogatása még megérne egy alapos átgondolást és számolgatást!
    Biztos, hogy pont ez az energiafajta lesz a jövő energiája 20 év múlva? Biztos, hogy a leggazdaságosabb?
    A napenergia hasznosítás óriási léptekben fejlődik, pl. szolárerőmű Dél-Amerikában már termel 3 eurocent alatt. Ez PaksI. termelési önköltégének majdnem a fele jelenleg. És hova fejlődhet még 20 éven belül?
    És nincs se elsődleges, se másodlagos sugárzó hulladék, aminek a gondjára egyelőre terv sincs.
    És nincs benne a katasztrófa lehetősége sem.
    De óriási adófizetői pénzeket lehet belőle újfent zsebre tenni.

    Szóval vitorla ez egy átgondolt véleménye, vagy csak az orosz érdekek szimpátiájából eredő túlfűtött szekértolása?

    • Fergeteg szerint:

     Több probléma is van ezekkel. A szél- és/vagy napenergia alapú villamos energia időszakonként változó mennyiségű, ahhoz, hogy értelme legyen, a rendszer egyensúlya miatt szükség lenne gyors kiegyenlítő erőművekre. Tisza I. és II. sajnos nagyon kevés. Ha nincsenek vízerőművek, másokat kellene bekapcsolni, drágán és/vagy környezetszennyezően. Persze lehet importálni is, de az EU-ban versenyképes hőerőművek jelenleg azért tudnak olcsóbb energiát termelni, mert már kifizették a hiteleiket. Csakhogy ezeknek jelentős része már idős, ami azt jelenti, hogy az aranykornak nemsokára vége, újak bevonása válik szükségessé, amelyek drágábbak lesznek. Bizonyos időszakokban lehetne megújuló villamos energiát importálni, de ott meg a nyugati függőség jön be a képbe.
     Igaz, a másik oldalon fel lehet hozni, hogy bár kb. egy évtizedig, a régi blokkok leállásáig Magyarország exportálhat is villamos energiát (olcsón, különben nem lenne versenyképes), legalább két évtizedig viszont drágán fogja előállítani az újakból. Ami, ha durván háromszoros árat jelent, egyúttal ráfizetést is – viszont addigra már nyugatabbra sem biztos, hogy versenyképes lesz az ár, éppen az említett elöregedések és kényszerű megújítások miatt.
     Az energia a politika része. A napenergia kitermeléséhez szükség van ritkaföldfémekre, amelyek olcsóbbak lettek. Ez a jövőben változhat majd, így a napenergia versenyképessége is. Belső-Mongólia mesél a lassú katasztrófáról:
     http://www.boon.hu/a-vilag-egyik-legdurvabb-munkahelye/1848179

     • olvasó szerint:

      A több 10 év, még egy kicsit odébb van. Addig a technika is ugrik-ugorhat, meg a hitelkörülmények és gazdaságosság is változik.
      Visszatérve;természetesen kiegyenlítő-tároló kapacitásra is szükség van, amiben némely országok elég nagy előrelépést tettek. Nem is gondolja az átlagember, hogy milyen technikák léteznek és milyenek állnak kutatás-kísérleti fázisban.. Erre a területre is igaz a fejlesztés felfutása.
      Elég, ha az elektromos autók fejlesztési dinamikájára gondolunk. Ma már többé-kevésbé az igényekhez igazított a működőképes termék-szolgáltatás.

      Mindenesetre kérdésem még mindig Paks II. gazdaságossági kalkulációja.
      Másrészt pedig az I.-II.-lagos sugárzó melléktermékek végleges-biztonságos elhelyezésének problémája és annak óriási költsége, és technikája, ami Paks I. esetében sincs állítólag megoldva és nincs meg a szükséges anyagi fedezet sem -állítólag..

      Persze, így a semmibe mondva milyen jó, ha lenne, hiszen “Hirosímában is olyan jól mutatott”- amibe beleremeg a katonaember szíve-, meg Csernobilban is, meg….. amikről nem is tudunk.
      Most is “levegőzik” Európa egén valami jód 131 izotóp, nem kis fejtörést okozva, mert jelenleg még a forrása sincs meg- állítólag-!
      A mai biztonságos körülmények miatt Fukusímában “csak” hatszorosára emelkedett a pajzsmirigy daganatos gyerekek száma( egy tanulmány szerint). Pedig ott aztán odafigyelnek a biztonsági tervezésre, meg a földrengésre is.
      Ki az, aki ezt a saját családjában szeretné és szívesen bevállalná…….?

     • olvasó szerint:

      A technológia fejlődik, meglehet teljesen új alapokra fog épülni.
      Abban mekkora szerepe lesz az atomtechnológiának?
      Reméljük se Hirosíma, se Csernobil.

  • olvasó szerint:

   Szemcsi!
   Elég rövidlátóságra utal, ha minden aláírót a Momentumhoz társítunk, mert itt a szavazás lehetősége miatt írtak alá az emberek és nem jobbra, vagy balra tartanak. Aki ezt nem fogja fel és ellenséget lát a demokratikus intézményrendszer egy elemében, az autokrata, vagy diktatórikus gondolkodásra vall. Igen is sokan igényt tartanak arra, hogy ne a megkérdezésük nélkül döntsenek a sorsukról, ami egyébként alap emberi jog is.
   Ettől még a Momentumnak tizedannyi szavazata sem lesz saját céljaira.

 3. Mészáros Károly szerint:

  Ennek a budapesti olimpiának annyi esélye sem volt, mint egy rózsaszín hintalónak az angol derbin! Gyakorlatilag a NOB válláról levettek egy kínos döntést. 🇭🇺

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.