Donbassz

A Donbasszban fogvatartott ukrán martalóchadifoglyok kiszabadításáért küszködő kijevi szervezet vezetője tegnap este Makejevkába érkezett. Vlagyimir Ruban szervezetvezért “humamanitárius” útjára elkísérte Nagyezsda Szavcsenko is. Na meg jónéhány fogva tartott martalóc hozzátartozója, rokona. Vittek magukkal egy kisbusznyi menázsit is az éhező-senyvedő Valcman-pribékeknek.

Egyenesen a latorfoglyok tanyájába érkeztek, ahol a jószerével az ágyából kiugrasztott Darja Morozova, a DNR emberjogi biztosa fogadta a nem várt és előre be nem jelentett “vendégeket”.
Mivelhogy a sajtó nem vehetett részt a váratlan randevún és az azt követő tanácskozáson, mindenki csak találgat a Ruban-Szavcsenko érkezés okát illetően.
A lelkes páros aztán ellátogatott a kanszállásra is, ahol meghökkenve látták, hogy nem fekszenek glédába hányva az agyonvert latorfoglyok, sőt eléggé jó bőrben vannak.
A DNR-LNR minszki főtárgyalói közös felhívással fordultak tegnap Maradék-Ukrajna illetékeseihez. Megsürgették őket, hogy gyorsítsák már fel, és tegyék hatékonyabbá a szerelési-javítási munkálatokat a Maradék-Ukrajna és Donbassz közötti internetes hálózat hibájának kijaérdekében, hogy végre megtörténhessék a hétre rendelt skype konferencia. Amit igencsak indokol(na) a legeslegűjabb tűzszünet eddig eltelt ideje alatt bekövetkezett állapot. Ami nem éppen megnyugtató.
Az alábbi videofelvétel éppen Makejevkában készült, a Szavcsenko-Ruban páros érkezését megelőző órában.
Donyeck “Kujbisev” kerülete is ostrom alá került tegnap kora délutáni kezdettel. Nem is maradt abba éjszakára sem.
A Donyecktől délre eső területeken is egészen Sirokinoig bezárólag zajlanak az összecsapások már harmadik napja
“Természetesen” a frontvonal más szakaszain is ugyanez a helyzet. Donyecket ma reggel-alig kétórányi cigarettaszünetet követően-ismét vadul ágyúzza a valcmanista latortüzérség. Gorlovka-Zajvevo-Jaszinovataja “sem szenved” a latorgránát-hiánytól.
Szóval mindent egybevetve Donbassz határain továbbra is rendkívül feszült a helyzet! Amiről-legalább slype-konferencia keretében-érdemes lenne Kijevnek meghallgatnia a népköztársaságok képviselőinek véleményét.
Ma egy hete ugyanis az emlékezetes Putyin-“okmányelismerő ukázon” túl egy másik, talán még az ukáznál is nagyobb jelentőségű dolog is megesett Moszkvában.
Február 18-án az orosz államfő erélyes lépéseket helyezett kilátásba a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kollégiumának ülésén.
Ahogyan azt a komoly diplomáciai tapasztalattal biró Csikós Sándor írásából kiderül, ma egy hete ezen “…az FSZB-gyűlésen Vlagyimir Putyin megemlített egy jelentést, amelyben a Szövetségi Nyomozati Bizottság feltárta: 2014-15 folyamán az ukrán hadsereg RÖVID HATÓTÁVOLSÁGÚ BALLISZTIKUS RAKÉTÁVAL LŐTTE A DONBASSZ SZÁMOS TELEPÜLÉSÉT, így Donyecket és Luganszkot is. MÁRPEDIG EZ A FEGYVER TÖMEGPUSZTÍTÓNAK SZÁMÍT. AZ AZ ÁLLAM PEDIG, AMELY TÖMEGPUSZTÍTÓ FEGYVERT VET BE (pláne saját lakossága ellen), AZ TERRORISTA ÁLLAM. A terrorista állam ellen pedig az ENSZ Alapokmányának 51. cikkelye alapján bármely állam, egyedül, vagy kollektívan, AZ ENSZ BIZTONSÁGI TANÁCSÁNAK KÜLÖN, ELŐZETES HOZZÁJÁRULÁSA NÉLKÜL IS, LÉPÉSEKET TEHET.

Az ENSZ Alapokmány 51. cikkelyének szóba hozásával Putyin az FSZB kollégiumának ülésén jelezte: ALKALMAZNI KÉSZÜL AZT UKRAJNÁVAL, A TERRORISTA ÁLLAMMAL SZEMBEN. Ez nem feltétlenül jelent háborút. De jelenti azt, hogy Moszkva is beveti a náci junta három évvel ezelőtti fegyverét: TERRORELLENES MŰVELETET INDÍT UKRAJNÁVAL SZEMBEN. Ami megtorló műveleteket, más alkalommal viszont MEGELŐZŐ CSAPÁSOK MÉRÉSÉT JELENTI A TERRORISTA ÁLLAM LEGINKÁBB ELVETEMÜLT SZEMÉLYEIRE, HADVEZETŐIRE, SZERVEZETEIRE.
A hírek között szerepel egy olyan, ami két szempontból is sokatmondó. Az egyik: UKRAJNA (2014 októbere után) ISMÉT „TOCSKA-U” RAKÉTÁT VETETT BE DONYECK ELLEN. A másik: helyi lakosok tapasztalata szerint VALAMILYEN ÚJ, EDDIG NEM LÁTOTT FAJTÁJÚ LÉGVÉDELMI ESZKÖZ LELŐTTE EZT A „TOCSKA-U” RAKÉTÁT. A robaj hatalmas volt: ablakok törtek be, erkélyajtók nyíltak ki. Erről több – donyecki, illetve oroszországi – újságíró is hírt adott, egymástól függetlenül. A hírt ugyanakkor, hivatalosan, egyik fél sem erősítette meg…”
-Úgyhogy Kijevnek meglehetősen nyomós oka lenne a műszaki problémák mielőbbi kijavítására.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Cionista honfoglalo. szerint:

  Minden tiszteletem a ruszkiké.
  Mi cionisták miota akarjuk kiirtani öket Donbasz környékéröl.
  Azt a bérelt zsoldosainkat mind levágták.

  Kemény gyerekek a ruszkik,még a végén futnun kell a picsába Ukrajnábol is.

 2. feketerigo szerint:

  Igen am futni csak az fog aki tuleli!! Es mar ideje is volt hogy a Ruszkik is eggy kicsit beleavatkozzonak! Igy is ugy is az Oroszok a hibasak minden alkalommal, nemfontos hogy az igaz e ?!!! Hat akkor illene beleverni a mocskos neonacik köze egy kucsit es akkor lessz majd a picsaba a kurva annyat, stb…..

 3. turulking szerint:

  megfeledkeztek arrol hogy putyin az legnagyobb kapitalista egész europában–igy azért nagyon is érdekelt abban hogy üzlet ne fuccsoljon be teljesen…furcsa hogy ti egy nagytökéstöl várjátok a megszabaditást….

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát, ez még csak a kilátásba helyezés szintjén van, sajnos. Azt hiszem, hogy ön t.Admin közölte is ezt a hírt, hogy a Szövetségi Nyomozó Bizotság mit tártt fel a 2014-15- ös évekre vonatkozólagosan Donbasz, Luganszkkal kapcsolatban, amire azt válaszoltam,hogy volt ez év februárjában is egy ilyen támadás “TOCSKA-U”-s RÖVID HATÓTÁVOLSÁGU BALLISZTIKUS RRAKÉTÁVAL. mégpedig ha jól emlékszem DONYECK KÖZPONTJÁBAN egy szálodát ért teli találat,aminek következtében,a hotelból csak nagyo kevés maradt meg,, halottakal, sebesültekkel. LÁTTAM VIDEÓN AZT A ROMHALMAZT, A KÖRNYÉKÉT IS AMIT ELPUSZTITOTT, a dnr.news veboldalon. Az ENSZ alapokmányának 51. cikkelye alapján stb.Oroszországnak van egy esélye, hogy cselekedjen, a SAJÁT igazi BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉRDEKÉBEN, (közvetlenül mellette zajlanak az események). Már régebben is megtalálhaták volna ezt a cikkely a Kremelbeliek, pld. az Ogyesszai mészárlásokat megelőzve, egyidőben a Krím visszatértével. Igaz, V.V.Putyin reménykedett, hogy BÉKÉS UTON megoldja ezt a problémát, de AZT IS LÁTNIA KELLET VOLNA és megvagk győződve róla, hogy LÁTTA IS AZT, hogy nincs a békés megoldásra egy szikrányi esély sem,minnél továb, annál jobban, szélesedik a mérhetetlen gyülölet szakadéka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.