Nagy verseny volt! A Lőrinc nyert a Lőrinccel szemben!

Kiderült, ki építi 90 milliárddal drágábban a Puskás Ferenc Stadiont

A stadion egy székre jutó költsége 2,1 millió forint. Mészáros Lőrinc érdekeltségeivel kapcsolatba hozható cég is benne van az eredetileg tervezett ár csaknem ötszöröséért épülő nemzeti stadion kivitelezését elnyerő konzorciumban.

Itt van a Lázár János által ígért bejelentés: a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) pénteken tudatta, hogy a Magyar Építő Zrt. és ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte el nyílt közbeszerzésen a megbízást.
A közbeszerzésen vesztes Strabag Építő Kft., Strabag-MML Magas- és Mérnöki Létesítmény Építő Kft., Strabag AG közös ajánlattevők 3,3 százalékkal drágább ajánlatot adtak, mint a nyertesek – állt a közleményben. Az olcsóbb ajánlat tartalmazza az építés költségét, a három hónapon keresztül történő üzemeltetést és a nyitórendezvény költségeit.
A Miniszterelnökség vezetője csütörtökön jelentette be, hogy 192 milliárd forint jut a Puskás-stadion építésére. Ezzel lassan az eredeti tervben szereplő összeg ötszörösénél tart a stadion ára: 2011-ben még 40 milliárd forintról indult a beruházás, a legutóbbi érvényes ígéret pedig úgy szólt, hogy 105 milliárd forint lesz a végösszeg. A Puskás-stadion már ezzel is felkerült a listánkra, amelyben azokat a nagyberuházásokat gyűjtöttük össze, ahol a legdurvábban elszálltak az árak. A mostani bejelentéssel még a 4-es metró és a vizes vb drágulását is megelőzi a nemzeti aréna áremelkedése.
A 444 szerint a közbeszerzést megnyerő két cég kapcsolatba hozható Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségeivel. A ZÁÉV-vel a Mészáros-érdekeltségek szinkronban nyerik a közbeszerzéseket, a Magyar Építő tulajdonosával, Szíjj Lászlóval pedig több közös cége van a felcsúti polgármesternek. (A Matolcsy György-rokon Szemerey Szabolcs vezette ZÁÉV Zrt.-ről egyébként ma írta meg a 444, hogy ez a cég építheti meg a Pallas Athéné egyetem új kecskeméti campusát 11,9 milliárd forintért, amit egy, az MNB-alapítványok tulajdonában álló cég utal át neki. A 2015 óta ismeretlen tulajdonosi struktúrájú ZÁÉV ki sem látszik a közbeszerzésekből.)
A KKBK közleménye szerint a ZÁÉV és a Magyar Építő közös ajánlata alapján a stadion ára 142,85 milliárd forint, az 5 százaléknyi tartalék 7,15 milliárd forint, az ÁFA összege 40,5 milliárd forint. Az új Puskás Stadion egy székre jutó költsége: 2,1 millió forint. Ez tartalmazza a nem stadion jellegű terek – például konferenciatermek, parkolók, hidak, sportmúzeum, rendőrőrs, étterem, szurkolói bolt – költségét is
A KKBK azt írta, lefolytatták a kivitelező kiválasztásához szükséges nyílt nemzetközi közbeszerzési eljárást, a felhívás pedig megjelent az Európai Unió hivatalos értesítőjében, valamint az unió összes hivatalos nyelvére lefordítva az EU hivatalos lapjában és annak internetes felületén, így bármelyik EU-s országból lehetett ajánlatott tenni.
Az ajánlat 5 százalék tartalékot is magában foglal váratlan eseményekre, amely csak indokolt esetben, kizárólag a megrendelő egyértelmű engedélye alapján használható fel, automatikusan nem része az árnak.
Állítólag itt tényleg vannak tervek
“A hétszintes, összesen bruttó 213 700 négyzetméter alapterületet kitevő épület tervei már elkészültek, továbbá a stadionnak jogerős és végrehajtható építési engedélye van” – írta a KKBK, amely azt is jelezte, hogy “az idei költségvetésben egyetlen fillér többletköltség rendelkezésre bocsátása sem szükséges” a 2019 végére felépülő, 67 ezer néző befogadására tervezett létesítménnyel kapcsolatban.
A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot 13 ország egy-egy stadionjában rendezik. Az új Puskás Ferenc Stadion egyike lesz ezeknek, három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Ha a magyar válogatott kivívja a részvétel jogát, akkor legalább két csoportmeccsét és továbbjutás esetén akár a nyolcaddöntőt is Budapesten játssza majd -írták.
(HVG)
Bal-Rad komm: Egy a héten felbukkant hír szerint a felcsúffy ékszerdobozt (IS) birtokló futballakadémia honlapján új szponzor neve bukkant fel. A A Strabag cégcsoport. A rossznyelvek szerint a Jó Lőrinc Koma érdekeltséget szerzett magának a cégben.
Ha és amennyiben igaz ez a verébcsiripelés szintű pletyka, akkor a Jó Lórinc Koma érdekeltségei EGYMÁSSAL VERSENYEZNEK a kinyíló pénzcsapok alá fekvés jogáért.
Azaz: ha az egyik Lőrinc-cég veszít, a másik Lőrinc-cég nyer!
Bár ez esetben-a Népstadion-ügyében-az egyik Lőrinc-cég olcsóbb ajánlatot téve nyert a másik Lőrinc-érdekeltség pályázatával szemben.
“…Ezzel lassan az eredeti tervben szereplő összeg ötszörösénél tart a stadion ára…”
-Pedig még csak most kezdődik meg a kivitelezés! Ami 2019-re lesz kész!
És már megint előbukkan a varázslatos 2020-as dátum!
“…Ha a magyar válogatott kivívja a részvétel jogát, akkor…”
-Na kb. az lesz a döbrögista horda UTOLSÓ hazai fellépése! Utána a NYERTESEK MEGPIHENNEK!
Lesz miből!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nagy verseny volt! A Lőrinc nyert a Lőrinccel szemben! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Viktor szerint:

  Az én stromanom Mészáros Lörinc.
  Annyit lopok amanyit akarok.
  Tudjátok,hány évembe tellett mig felápitettem a lopos infrastrukturámat.

  Micsoda munka van mögöttem, a Felcsüti cigány surrol a Budai várba.

  Tudjátok mennyit kellett hazudnom?
  Tudjátok hány embert kellett megvennem?
  Tudjátok,hány embert kellett megfenyegetnem.

  De én a Felcsüti cigány gyerek azt teszek veletek most amit akarok,és annyit lopok amennyit akarok,MERT AZ ISTENETEK LETTEM.

 2. Viktor szerint:

  Varga misi elmész te Gyulára kolbász tölteni.
  Milyen 90 milliárd?

  Azonnal ird át 900 milliárdra. A gyurcsányék apro klán Indonéziában szénbányákat vettek. Mi Orsos klán sem maradhatunk szégyenben. Tudod mennyi egy gyémánt bánya
  termelési joga dél-Afrikában?

  Csoportosids át a költsévetést,vegyél el pl.
  Oktatásbol
  Egéségügyböl
  Nyugdijasoktol stb.

  A rendvédelmisek fizetését ne pszkáld,mert azok védik a hátunkat.

  Na intézkedj fiam.

 3. scout szerint:

  Stadionépítésröl miért nincs népszavazás?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.