Donbassz

Alekszander Zaharcsenko a DNR és Igor Plotnyickij az LNR vezetői közös nyilatkozatban figyelmeztették ma reggel Kijevet: két napjuk van Donbassz vasúti blokádjának feloldására. Amennyiben március elsejéig nem tudja Kijev elérni a banderistáik által szervezett blokád felszámolását, úgy a két Népköztársaság felszabadítja a Maradék-Ukrajna számára már bevagonírozott szénkészleteket, és elindítja a teljes mennyiséget Oroszország irányába.

Ahol viszont korlátlan mennyiségben felvásárolják. Folyamatosan!
A kijevi udvar belügyére-Arzénes Avakov-szerint Donbassz ügye gyorsan megoldható lenne.
Bár ő tudomásul veszi, hogy az udvar és a Nyugat is a diplomáciai megoldást forszírozzák, van annál gyorsabb folyamat is! Szerinte.
Hasonlóképpen vélekedik a diplomáciai megoldásról a Kijevet Minszkben a humanitárius ügyekben képviselő Irina Gerascsenko is. Szerinte a donbasszi “szeparatistákkal” nem kéne tárgyalni.

Ugyancsak oszthatja az ATO-vezérkar is Avakov megoldási módozatát. Hiszen az alábbi videot tegnap “lőtték” Herszon-megyében.”Grad” konvoj tart Mariupol irányába. Márpedig ezek a “vetőgépek” aligha alkalmasak a tavaszi hagyományos veteményezési munkálatok elvégzésére.
Azok a kijevi latorerők pedig, amelyek már a tetthelyen lévén Donbasszra fenekednek-dacára a hétvégének és a legeslegújabb tűzszünetnek-rendesen teljesítettek tegnap is. Na meg mára virradóan is! Donbassz határainak teljes hosszán ostromolnak a valcmanisták.
“Egy háború az abból áll, hogy a katonáklőnek ide-oda egymásra. De mi civilek vagyunk. Itt gyerekek vannak. Itt nem katonákra lövöldöznek az ukránok, hanem ránk…”-panaszkodik egy donbasszi civil az EBESZ “munkáját” kifogásolva.
Avgyejevkába friss jobbszektoros brigantihordák érkeztek, Jaszinovataja ütközőzónájának túloldalán pedig NATO-tanácsadók bukkantak fel. Saját szemükkel láthatták, hogy négy lakóház miként válik romhalmazzá oktatottjaik jóvoltából.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Hogyis van ez ? ?

  “Ők” szétlövik a lakótelepeket, ellehetetlenítik az életet, gyilkolják a polgári lakosságot, és nekik “kínálja” a nagy áldozatok árán kitermelt szenet a két Népköztársaság.
  Kérdésem: hogyan, mivel fizetnek érte ?

  Ha érti valaki a helyzetet, örömmel olvasnám a magyarázatot……

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T.furman ! Nagyon is jogos a kérdése ! Csakhogy erre a választ, CSAK ZACHARCSENKO és PLOTNYICKIJ tudnák mgadni a választ, szerintem.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T.furman ! Nagyon is jogos a kérdése ! Csakhogy erre a választ, CSAK ZACHARCSENKO és PLOTNYICKIJ tudnák mgadni a választ, szerintem.

 2. istvan szerint:

  A két népköztársassságot szerződés köti a szén szállítására az ukiknak,amiért,szerintem,nem bevallottan nem fizetnek,illetve fizetgetnek.A népköztársaságok pedig a civil ukrán lakossággal szolidárisan viselkednek,hogy ne fagyjanak meg télen,és legyen világosság!Bár az utóbbit nagyon kétlem,de a fene se tuggya….!
  Szerintem már egyre világosabb,hogy itt béke nem lesz,és Ukrajna támadásra készül,vagyis folyamatban van!Nincs mese,viszont kel gradozni,hogy cső csövön ne maradjon,és amire,cseppet sem kételkedem benne,hogy a népköztársaságok képesek rá,és hatalmasan felkészültek!
  És ami valószínű,hogy hamarosan nem is lesz más választásuk!

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem MÁR a KEZDETTŐL kezdve, amióta megindultak a fegyveres harci csellekmények, nem volt a két köztársaságnak MÁS VÁLASZTÁSA, t.istvan. Azótától csak rosszabodot a viszony, mélyült a gyülölet egymás ellen. Kijev részéről meg NEM IS VOLTde mostan SINCS AKARAT, hogy még azt a gyenge szikrányi szimpátiát megtartsa, ami még netán megmaradt, erősitené. Az ukik minden áron háborut akarnak Oroszhon ellen, véleményem szerint, a nyugat kimondotan burkolt heccelésére Ezt bizony a két köztársaságnak kellesz düllőre vinni, de, személy szerint semmi esélyt nem látok a békés rendezésnek. Megjegyzem, nem vagyok háboru párti.

 4. Banderasz szerint:

  Megindultak az ukik lesz miről olvasni holnap a szén szállitmány lesz a legkisebb gond .

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  • TERMIN8ATOR szerint:

   A felső képen a Cherszonbel chemicseszk új vezére, Vorobjov aki a Krímel határos Csongar-uki -krím határátkelőn, Tüzeli a Chemicseszkieket Oroszország ellen. A chemicseszki és a környékbeliek ugyancsak “buzgón köszöngetik a tavalyi Putyini gesztust, hogy nem fagytak meg mind egy szálig. Most került sor a “megköszönésre”. Hálátlan barmok !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.