Egy ország agóniája

Megtáltosodott Döbrögisztán, a bankoknál cseng a kassza

Képtalálat a következőre: „bank-kép”

A 2009-es szintre tisztult a magyar bankok hitelportfóliója 2016-ban, az ezzel járó céltartalék-felszabadítások pedig rekord szintre röpítették a hitelintézetek profitját. A kamatkörnyezet azonban még mindig egyre mostohább a bankok számára, így az egyszeri pozitív hatások lecsengésével szinte lehetetlennek tűnik megismételni 2017-ben a tavalyi kiugró teljesítményt. Lássuk, mit hozott 2016 a magyar bankoknál!

Ahogy pénteken az MNB adataiból kiderült, nominálisan soha nem volt még olyan magas, 456 milliárd forintos adózott eredménye a hitelintézeti szektornak, mint 2016-ban. A profit szempontjából a sokat emlegetett 7 helyett 6 szűk esztendeje volt a bankszektornak, a válság első teljes évét, 2009-et ugyanis még kevés céltartalékkal és a piaci hozamcsökkenés meglovagolásával vészelte át. Azóta összesen 994 milliárd forintos adózott veszteség érte a szektort, ennek a mélyrepülésnek lett most vége. Hogy tudjuk, mely bankok mekkora profitot értek el, arra néhány hetet vagy hónapot az éves jelentésekig még jellemzően várni kell…
(portfolio)
Bal-Rad komm: Azt talán mondanunk sem kell, hogy a bankok vezetik Döbrögisztán jövedelmezőségi listáját!
De talán azt sem kell mondanunk, hogy mit jelent az, ha egy országban a pénzügyi “szolgáltatő” szektor a gazdaság legnyereségesebbje.

Képtalálat a következőre: „Gyár-rom-kép”

FÖLÖSLEGES IS MONDANI BÁRMIT! LÁTJUK, ÉREZZÜK, MEGÉLJÜK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Egy ország agóniája bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.