Ez gyorsan kialakult

A körúti robbantás után fejlesztik a térfigyelő rendszereket

A térfigyelő rendszerek országos felmérése nyomán sor kerülhet fejlesztésekre.

A térfigyelő rendszerek országos felmérése nyomán sor kerülhet fejlesztésekre, amelyek költségigénye összességében akár tízmilliárdos nagyságrendű is lehet – írta belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva a Magyar Idők hétfői számában.
A tavaly szeptember 24-i Teréz körúti robbantás után Pintér Sándor belügyminiszter utasítására országszerte felmérték a térfigyelő rendszereket és megállapították, hogy az összesen mintegy 13 ezer – ebből a fővárosban több mint 11 ezer – kamera közül a 2014 előtt telepítettek elavultak, alkalmatlanok a feladatok ellátására.
A korszerűsítés nélkülözhetetlen az eredményes bűnfelderítéshez, biztosítani kell a megfelelő minőségű felvételeket az arckép-azonosításhoz, illetve a rendszámfelismeréshez, a rögzített felvételek gyors elérését, a meghatározott feltételek szerinti keresést, a rendőrségi csatlakoztatást és az intelligens alkalmazások futtatását – írja a lap.
(hiradó)
Bal-Rad komm: Már a robbantás utáni első véleményeink között szerepelt a HATALOM VÉLELMEZETT IGÉNYE egy hatékonyabb közterületvizslató rendszer kiépítésére.
A hír szerint az igény a HATALOM RÉSZÉRŐL megfogalmazódott. Jöhet a chipszbeültetés ötlete, összekötve a vizslatórendszerrel!
A többit olvasóink “fantáziájára” bízzuk!

Elmaradott térségekben

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez gyorsan kialakult bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. olvasó szerint:

    Azt még mindig nem értem, ha a jelenlegi térfigyelő eszközök információtartalma törvényileg nem felhasználható; pl. egyes “fiatalok” által elkövetett bűncselekmények esetében nem felhasználható, akkor minek ide jobb felbontás? Az esetleges elkövető hasában még a gyereket is filmezni akarják?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.