Szíria

Megkezdődtek az orosz-amerikai egyeztetések a szíriai esetleges közös katonai fellépések koordinálására. Az USA ott szeretne lenni a győzelmi lakoma asztalánál.

Al-Bab városától északkeleti irányba összeért tegnap délutánra a szír kormányhadsereg offenzíváj a kurd csapatok tartotta fronttal. A rémkalifátus pribékjei fejvesztve menekülnek az Eufrátesz felé. Nyomukban a kormánycsapatok és a Manbidzstól déli irányba kirajzó kurd milíciák. Az ISIS-t menetben verték ki Jurunli, Mahunah, Haymar al-Jays, Judayat al-Faras, Turaykiyat al-Humr, Qibab Kabir, Qibab Saghir, Sakhanah és Arudah településekről. Elemzők valószínűsítik, hogy egy-két héten belül megindul Deir Hafer elszigetelt kalifátusista bástya pribékerőinek fölszámolása is. Azt követően pedig az egész Maskanah-síkság birtokba vétele.

Tadefnél tegnap délelőtt a szír “Tigris” kommandósok adtak egy elég komoly leckét az Al-Babban befészkelt török-“szabad szír” egyletnek. Aztán valahogy “elsimultak” a dolgok. Nagy barátság továbbra sincs!-de viszonylagos nyugalom igen.
Ezzel együtt viszont mindenképpen figyelemre méltó, hogy Törökország területén komoly török páncéloserők tartanak Szíria irányába.
Ma reggel több ezer kurd milicista érkezett iraki területről, és indultak Deir ez-Zor és Palmüra irányába. Tankjaik meg nehéztüzérségük van.
A Palmüra-katlanban pedig sül-fő az ISIS!
A levegőből pedig az orosz-szír légirő módszeres alapossággal irtja a kalifátusistákat

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. DUNAI JANOS szerint:

  PUTYIN LESZOPHAT HA A GOLANRA BEVONULAS ,IZRAEL NEMZETKOZI CSAPATOKKAL VALÓ LEFEGYVERZESE HELYETT AZ USA VERET SZIVÓ ROHADÉK MAGANPÉNZHATALOMMAL PAKTÁL.KÖCSÖG VAGY PUTYIN.SZAR ZSIDÓ FELRE SIKERÜLT FASZ VAGY.MI KELL MÉG TÖBB HOGY RENDET RAKJATOK AGYALÁGYULT.EURÓPÁBAN HÁBORUT CSINALNAK EGYUTT CINIKUSAN RÖHÖGVE KIMARADVA AZ USAVAL .CSAK SZÁLLITANAK SZORGALMASAN.ZSIDÓT IRAK SZIRIA TERÜLETERE NEM BEENGEDNI HANEM AZ OTTLEVÖKET IS KIBASZNI.

  Admin:

  Az rendben van hogy kritikát fogalmazol meg. De ha itt beleolvasgatsz a kommentekbe, láthatod: eléggé kilóg a stílusod! Nem a jó értelemben!

 2. Fergeteg szerint:

  Vajon a jelenlegi felforgatás volt az egyetlen kormánydöntési próbálkozás Szíriában?
  http://21stcenturywire.com/2017/02/28/syria-repeat-cycle-mi6-cia-regime-change-operations/
  Nem. A mostanin kívül az Egyesült Államok legalább három alkalommal próbálkozott Szíria éppen aktuális vezetésének megdöntésével. Először 1949-ben az ARAMCO TAPLINE (egy Szaúd-Arábiát a Mediterráneummal összekötő vezeték) miatt bátorított egy kísérletet, mely sikeres volt. A következő 1957-ben érkezett, amerikai és brit egyetértésben, bizonyos elemeiben hasonlított a mostanihoz, de leleplezték. Aztán jött 1986.
  A folyamatban lévőt a britek legalább 2009 óta tervezték a cikk szerint (hivatkozás ott). De tudjuk, hogy az amerikai William Roebuck már 2006-ban is ezt alapozta:
  https://www.wikileaks.org/plusd/cables/06DAMASCUS5399_a.html
  Persze a neokonok álmai az 1990-es évekig nyúlnak vissza, egészen pontosan 1991-ig:
  –http://www.washingtonsblog.com/2011/11/neoconservatives-planned-regime-change-throughout-the-middle-east-and-northern-africa-20-years-ago.html
  Ebből lett a legnagyobb szabású kísérlet. Ha sokat sejtető torokköszörüléssel figyelmen kívül hagyjuk azt a részt, amiben Ron Aledo kiakasztja a kételymérőnket azzal kapcsolatban, mire gondolhatott – és mire nem – a CIA 2015-ig, még érdekes is lehet az alábbi interjú, melyben az Egyesült Államok mélystruktúráján belüli érdekcsoportok harcáról beszél (paleokonzervatívok a neokonzervatívok ellen).
  –http://katehon.com/article/cia-trump-and-civil-war-usa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.