Túlcsorduló szerénység

A Jó Lőrinc koma: Okosabb vagyok, mint Zuckerberg

Mivel magyarázza Mészáros Lőrinc, hogy cégének árbevétele gyorsabban nőtt az elmúlt tíz évben, mint az ezalatt világbirodalmat kiépítő Facebooké? A felcsúti polgármester szerint egyszerű a válasz: ő okosabb, mint a közösségi médiát építő Mark Zuckerberg.

Kollégáink hetek óta keresték Mészáros Lőrincet, végül Felcsútig kellett elmennünk, hogy feltehessük neki kérdéseinket. A település rendkívüli közgyűlése előtt mesés vagyonosodásával kapcsolatban kérdeztük a vállalkozót. Mészáros szerint nem a gazdagodása mesés, hanem a mi kérdésünk mesébe illő.
Mikor azt akartuk megtudni, hogyan nőhetett cégének árbevétele ezerszeresére tíz év alatt, miközben az ezalatt Mark Zuckerberg vezetésével berobbanó Facebook mindössze hatszázszorosára emelte bevételeit a felcsúti polgármester röviden annyit közölt: hát lehet, hogy okosabb vagyok Zuckerbergnél, nem gondolja?
Ma nincs olyan kedvem, hogy interjút adjak – kezdte furcsa felcsúti beszélgetésünket Mészáros Lőrinc, majd húsz percig beszélgetett a hvg.hu és más sajtótermékek tudósítóival.
hvg.hu: Tudja, hogy mennyi cége van?
Mészáros Lőrinc: Természetesen, ezt vezetik az embereim.
hvg.hu: Orbán Viktor hogyan járult hozzá a gyarapodásához? Azt mondta a Heti Válasznak adott interjúban, hogy a jóisten, a szerencse és orbán viktor segítette önt. Kifejtené, miben járult hozzá az ön meggazdagodásához a kormányfő?
ML: Sehogyan.
hvg.hu: Akkor miért mondta ezt?
ML: Mit miért mondtam? Orbán Viktornak annyiban köszönhető, hogyha Orbán Viktor nem lenne miniszterelnök, akkor ez az ország nem boldogulna.
hvg.hu: És akkor ön se lenne ilyen gazdag?
ML: Én azt nem tudom. Miért ne lehetnék. Én előtte is gazdag voltam.
hvg.hu: A Mészáros és Mészáros 2006 óta kilőtt, bevételei ezerszeresére emelkedtek.
ML: Gondolom jól vállalkozunk, jól teljesítünk, mert ezt a munkát el kell végezni első osztályúan és utána fizetik ki, tehát a munka nem úgy van, ha elnyeri a munkát az ember a pályázaton, akkor abból egyből vagyont szerez. Jól el kell végezni, jó minőségben. Eredménytartalma van a munkáknak, különben nem dolgoznának a vállakozások.
Csak osztalékból 1,6 milliárdot vett ki
Mészáros vagyonosodása a felcsúti polgármester 2017-es vagyonnyilatkozata kapcsán került ismét a fókuszba. Saját, következményekkel nem járó bevallása szerint két cégéből 1,6 milliárdos osztalékot vett fel a vállalkozó. Vásárolt számtalan szántót, egy kultikus motort, és már 34 ingatlana van. Az Echo tévéről már nem is beszélünk, amelyet Széles Gábortól vásárolt meg 2016-ban (a Mediaworksöt tavaly október óta tulajdonló Opimus mögött is mindenki Mészárost sejti, de ezt a vállalkozó tagadja).
A januárban leadott friss vagyonnyilatkozat alapján a felcsúti polgármesternek takarékbetétben 10 millió forintja van, emellett 100 millió forintot készpénzben tart. A korábban kölcsönadott 524 millió forint még mindig a kintlévőségei között szerepel. Ehhez jön másfél milliárd forintnyi adósság, de ezt a gazdálkodását elnézve könnyen tudja majd rendezni.
Cégmatek
Mészáros Lőrinc vagyonosodásáról az Index állított össze meglepő és tanulságos táblázatokat, összehasonlító adatsorokat. Ezek között szerepelt, hogy miközben 2006-ban Mészáros cége 19,2 millió forint bevételt ért el, 2015-ben már több mint 20 milliárd forintot. Ezt a trükköt még a világ legmenőbb cégei közül is csak kevés tudta végrehajtani, a Facebook például 2006 és 2016 között „csak” majdnem hatszázszorosára tudta növelni a bevételeit (2006-os 48 millió dollárról 27,6 milliárd dollárra), az Apple pedig ugyanez alatt az idő alatt csak 12-szeresére nőtt.
(HVG)
Bal-Rad komm: “…vezetik az embereim…”
A Jó Lőrincnek meg-aki okosabb mint Zuckerberg – (és ezt nem is vitatjuk!) csak ötletelgetnie kell! Márpedig egy okos ember-mint a Jó Lőrinc Koma-egy olyan országban mint Döbrögisztán, könnyen boldogul. Ő mondta: “…hogyha Orbán Viktor nem lenne miniszterelnök, akkor ez az ország nem boldogulna…”
Ez a titka mindennek! Kiváltképpen a Jó Lőrinc Komának. Akinek a tudásánál és szépségénél már csak a szerénysége nagyobb.
Döbrögi büszke lehet. Nárcisz kutyájának a kvártélyozója egy NAGYON OKOS ember!
Bele se merjünk gondolni, hogy mi lett volna, ha interjúadós-kedvében találják?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Túlcsorduló szerénység bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. olvasó szerint:

  Egy, az üzleti sikerességet firtató tv interjúban hangzott el :
  a tehetség, a szerencse és o.v. barátsága.
  Biztosan igazat szólt, legfeljebb a sorrendet keverhette össze.

  Ez az ország pazarol! Az ilyen aranyembereket a felsőszintű oktatásban kellene megbecsülni és hasznosítani!… már, ha van mit.

 2. Smith szerint:

  Most nincs igaza? Zuckerbergnek keményen meg kell dolgoznia a sikerekért, Mészárosnak csak alá kell írni a megfelelő helyen, és sutty az ölébe hull a közpénz.

 3. hiteles szerint:

  Az amerikai sem csak úgy lett multi milliárdos. Ahogy nézem a Mészáros fülét (fülvizsgálat) egy csoportba tartozik Orbánnal és az amerikaival.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.