A tiszteletbeli…

Floridai strandon mutogatta magát a magyar diplomata

 

Hat szeméremsértőt fogtak el álcázott nyomozók a Florida állambeli Saratosa egyik strandján: a mutogatósok között van Gergátz István, Magyarország helyi tiszteletbeli konzulja is.

Nemi szervét mutogatta egy saratosai strandon Magyarország helyi tiszteletbeli konzulja – állítják a helyi hatóságok: a 71 éves Stephen Gergatzot, vagyis Gergátz Istvánt rajtaütés során, öt másik mutogatós társaságában fogták el civil ruhás – azaz fürdőruhás – nyomozók, akik a múlt héten kedden és pénteken is razziát tartottak a Velence nevű strandon.
A hat, szeméremsértéssel gyanúsított férfi között egy 80 éves aggastyán is volt, a szatírok állítólag nemi szervüket villantották ki, és tisztességtelen ajánlatokat tettek a fürdőzőknek.

Őrizetbe vételük után mindegyik gyanúsított 500 dolláros óvadék ellenében szabadulhatott – Gergác Istvánt pénteken helyezték szabadlábra, írja a Mysuncoast.
Gergátz fényképe megtalálható a tiszteletbeli magyar konzulok honlapján is, ezt és az amerikai portál által közölt képeket összevetve egyértelmű, hogy valóban ő a gyanúsítottak egyike.
Próbáltuk utolérni a tiszteletbeli konzult, szerettük volna megtudni, mi a véleménye a gyanúsításról, és visszalép-e posztjáról, de egyelőre nem reagált megkeresésünkre. A témában kerestük a washingtoni magyar nagykövetséget, írásban feltett kérdéseinkre a külképviselet csak annyit válaszolt, hogy forduljunk a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályához.
Úgy tűnik, a KKM-nek nincs véleménye Gergátz botrányos viselkedéséről. Érdeklődésünkre, hogy tervezik-e a tiszteletbeli konzul visszahívását, mi az álláspontjuk az üggyel kapcsolatban, csak annyit válaszoltak: a felvetett témával kapcsolatban már minden információ megjelent.
Az Index felidézte, Gergátz Istvánt 2012-ben nevezte ki és 2015 augusztusában iktatta be hivatalába Hende Csaba akkori honvédelmi miniszter, a floridai Venice Petőfi Magyar Klubházban. A kinevezésről Facebook-oldalán beszámolt a Honvédelmi Minisztérium is a kormany.hu-ra hivatkozva, igaz, az a döntésről tudósító cikket már törölték a kormányzati oldalról.
(mno)
Bal-Rad komm: Íme! Döbrögisztán “jóhírének” terítője. Döbrögi vajda nagyszerűségének amerikai fényezője. A tiszteletbeli makkoltatott. Egy újabb “hős pesti srác”
“…a KKM-nek nincs véleménye Gergátz botrányos viselkedéséről…”
-Botrányos? Miféle botrányos viselkedés?
Különben is: amiről nem beszélnek az nincs is!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.