Döbrögisztán, a nagyot álmodni merők ORSZÁGA

Ennél nincs jobb helye a milliárdoknak?

Ahogy arról kedden mi is beszámoltunk, 3 milliárdból űrközpontot fog építeni a kormány. Ezzel így önmagában még semmi baj nem lenne, de…

A dolog akkor kezd igazán érdekessé válni, amikor kiderül, hogy a “space-központ” helyszíne Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lesz egy alig 2000 fős településen, Gyulaházán. Merthogy itt született az eddigi egyetlen űrhajósunk, Farkas Bertalan, ami szép gesztussá minősíti a gondolatot, viszont a teljes képet nem teszi érthetőbbé. Több olyan kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban, melyekre egyelőre vagy egyáltalán nem kapunk majd választ.
1) Egészen pontosan mi lesz a “space-központ”?

Képtalálat a következőre: „űrmúzeum-kép”

Nyilvánvalóan egyfajta múzeum-jellegű dologról beszélhetünk, hiszen korábban a helyi polgármester csak egy kiállítóteremre pályázott, hogy a bezárt Közlekedési Múzeum űrrepülés-történeti kiállítása a faluba kerülhessen. Mivel azonban a kiállítási tárgyak már rendelkezésre állnak, tehát nem szükséges azok felkutatása, sem megszerzése – ahogy az MNB teszi az Értéktár Programmal -, a 3 milliárd forint az épület kialakítását takarhatja döntő részben. Ami viszont így már rengetegnek tűnik tekintve, hogy ennek töredékéből még stadionok is épülnek, tornatermekről, tanuszodákról nem is beszélve.
2) Egyáltalán ki és hogyan fogja ezt látogatni, ha múzeumról van szó? Márpedig másra nem enged következtetni az a tény, hogy turisztikai fejlesztés a célja a beruházásnak.
Gyulaháza Kisvárda és Mátészalka között helyezkedik el, a megyeszékhelytől, Nyíregyházától 48,5 kilométerre, amivel ön magában még nem lenne túl nagy gond. A közlekedés azonban arrafelé hagy némi kivetnivalót maga után. Gyors keresét követően kiderül ugyanis, hogy a legjobb esetben is minimum 3 óra 9 perc szükséges eljutni a faluba, ahová kerékpáros közlekedésre alkalmas út nem vezet, cserébe kapnak földutat az arra járók.
Az utvonalkereso.hu közösségi közlekedés igénybevételével Nyíregyháza és Gyulaháza között 4 óra 14 perces utazási időt ír, melyben egy közel 11 kilométeres gyalogtúrát is meg kell tenni, melynek becsült ideje 2 óra 59 perc.

Ha a megye másik közelben lévő nagyobb városát nézzük, akkor megdöbbentő az eredmény, hiszen 6:40 – jobb esetben, nagyobb kerülővel 6 óra 12 perces – menetidőt kalkulált az oldal. Természetesen gyaloglással és vonattal. Pedig a távolság alig több mint 30 kilométer közúton.
A legközelebbi város, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városa, Kisvárda, ahonnan közösségi közlekedéssel a mindössze 11,7 kilométeres távolságot 3 óra 9 perc alatt lehet megtenni.
Persze, még mindig ott a lehetőség arra, hogy valaki személyautóval vagy kerékpárút nélkül biciklivel jusson el az űrközpontra, esetleg még arra gondolhatunk, hogy a közlekedésfejlesztés is része a hárommilliárdos tervnek: kerékpárút és mondjuk, egy közvetlen gyorsjárat valamelyik közeli városból.
3) A fentiek után túl sok magyarázatot talán nem is igényelne a legfontosabb kérdés: tényleg szükség van erre és tényleg nincs már más, amire el lehetne költeni ezt a szerény pár milliád forintot?
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az egyik legnagyobb munkanélküliségi rátával rendelkező megye, annak ellenére helytálló ez a kijelentés, hogy ez a megye az egyik, ahol a legtöbb közmunkást foglalkoztatják. A bérek országos szinten itt a legalacsonyabbak, a leszakadás hatalmas a többi megyéhez képest, ráadásul javulásra is vajmi kevés esély mutatkozik, hiszen az új munkahelyek 90 százaléka közmunka.
És, ha már korábban említettük a közlekedést, a megye pályaszakaszain gyakoriak az állandó sebességkorlátozások, van, ahol egy 71 kilométeres utat 3,6 óra alatt lehet megtenni vonattal.
De sebaj, legalább lesz a megyének “űrközpontja” és ha már itt tartunk, Hollywood-ot is megérné idehozni, hiszen mátészalkai kötődésű Tony Curtis és Czukor Alfréd is, aki a Paramount Pictures elődjének alapítója volt. Egy világítótorony sem lenne rossz ötlet, hiszen Mátészalka volt az a település, ahol elsőként volt közvilágítás Magyarországon.
(mfor)
Bal-Rad komm: A szóban forgó szabolcsi térség közlekedési infrastruktúrája “leragadt” a ’80-as évek GAZDASÁGI STRUKTÚRÁJÁBAN! Amikoris a térségben élők akár biciklivel is tíz perc alatt elértek a MUNKAHELYÜKRE!
Ma már…
A kérdés inkább az, hogy KIKNEK akarják mutogatni az üveghidat meg az űrmúzeumot? Kik fogják ezeket látogatni? Kik lesznek azok a turisták?
Azokra a magyarokra számítanak, akiknek ételre alig jut?
De van egy lehetséges célcsoport. És itt meg is van említve mindját Tony Curtis és Czukor Alfréd. Akik ugyan elszármaztak a messzi Amerikába, ám a családi kötődések…-azok roppantul erősek. Olyan erősek, hogy EGYRE TÖBBEN VÁLASZTJÁK ÉLŐHELYÜL ISMÉT A KÁRPÁT-MEDENCÉT! (Hallottátok Tiszaeszlár nevét…? Környékbeli falu!)
-Ezek után a milliárdos tervekután immár realitást is kaphat a kétfarkúak felcsúffy űrállomás-építési ötlete.

Kapcsolódó kép

Ez itt Döbrögisztán kérem! Itt már nincs határa a képtelenségek megvalósításának!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.