Donbassz

Minden jel szerint Maradék-Ukrajna feltartóztathatatlanul sodródik a teljes káosz, a totális polgárháború, a teljes széthullás állapota irányába.

Krivoj Torec vasúti blokádjánál a kijevi hatalom által a blokád megtörésére odafuvarozott “tyituskákat” némi küzdelem után a kijev által parancsnokolt rendőrség előállította.
Donbassz Donyeck után legnagyobb ipari központjában-Jenakijevoban-a banderisták blokádja ellen tiltakoztak a helyiek.
Ugyanakkor támogatták Donbassz gazdasági kapcsolatainak szorosabbra fűzést az anyaország Orosz Föderációval.
Éjfélkor lejárt a Kijevnek adott DNR-LNR gazdasági ultimátumának határideje. Donbassz blokádját Kijev nem számolta fel. A donbasszi szénnel megrakott vasúti szerelvények elindultak Oroszországba.
A háború kezdete óta sötétbe borult donyecki “Donbassz Aréna” (a 2012-es futball EB egyik jelentős helyszíne) az alkalomból díszkivilágításba borult!
Ma egy újabb tárgyalási fordulóra gyűlnek össze a felek Minszkbe!
Tegnap és a mára virradó éjszaka a latortüzérség mindent megtett a minszki traccs “sikere” érdekében.
Izvarinotól-Sirokinoig bezárólag. Kiváltképpen Jaszinovataja szenvedte meg a ténykedésüket. Az utóbbi 24 óra “eredménye” 11 lakóház és lakás totális lepusztítása. Csak Jaszinovatajában.
Gorlovka, Makejevka, Alekszandrovka, “Trudovszka” és Donyeck Petrovszkij kerülete sem “panaszkodhatnak”.
Maradék-Ukrajna terrorelhárító egységének-SZBU-egykori nyomozati főnöke tegnap figyelmeztette Kijevet. Vaszilij Vovk tábornok az ATO csörtetésére Donbassz határaihoz intelmet intézett főnökeihez. Meglátása szerint amennyiben az ordashad rárontana Donbasszra, akkor valóban a legszörnyűbb rémlátomásaik válnának valóra. Az orosz hadsereggel fognak szembekerülni.
Azzal az orosz hadsereggel, amelynek donbasszi jelenlétéről a tábornoknak sincsenek információi. Ám vélekedése szerint egy totális lerohanási kisérlet esetén fél napon belül a fronton teremnének, és akkor…
De most még…addig…

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  ……. Vaszilij Vovk tábornok az ATO csörtetésére Donbasz határaihoz intelmet intézett főnökeihez. Meglátása szerint…….. Nagyon okos és főleg “hasznos ” tanácsot intézet az ATO-hoz, persze ha az ATO is annak tartja és megfogadja ! Most, hogy olvasom ezt a bekezdést, kezdem sejteni a két köztársaság úgymond “türelmét” az álandó kartácsolassal kapcsolatban. Főleg az utolsó videó feletti bekezdés adja meg talán a válasznak a kulcsát, szerintem. Csakhát addig igen sok ottani ember fog meghalni és válni földönfutóvá .

 2. aaa szerint:

  Hogy lehet így elb….ni egy országot ? Úgy látom náluk már csak egy kőkemény diktatú-
  ra segítene.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Tudják,hogy ki ál a DNR-LNR elleni blokádnak a hátterében, ki irányitja ??! Az aki IGOR CAREV fejére egymilió dollárt tűzöt ki, aki megalakitotta a “DONBASZ” ATO zászlóaljat, aki összeakasztotta a lőcsöt a csoki király-jal,- KOLOMOJSZKY !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.