MAGYAROK! Ideje lenne felébredni!

Durván visszafejlődik Magyarország – lesújtó jelentés érkezett

Az Európai Unió versenyképességi rangsorában az összes magyarországi régió az EU-s átlag alatt van. Sovány vigasz, hogy, Közép-Magyarország (Budapest és környéke) már megközelíti a szintet. De mind a 7 magyar régió rontott a 2013-as helyezésén. A kommunista országok közül egyetlen olyan sincs a hazai területeken kívül, amelyik visszaesett. A jelentés szerint az egészségügyi helyzetet értékelő pontokban az összes régiónk a legutolsók között van, Észak-Magyarország az utolsó előtti egész Európában.

Budapest és környéke (Közép-Magyarország régió) már csak a 152. az EU versenyképességi rangsorában, a legutóbbi, három évvel ezelőtti listán még a 144. helyen szerepelt. A főváros körzete ráadásul az egyetlen, amelyik az unió 263 régiójából egyáltalán befért a rangsor első kétharmadába. A régiók versenyképességét 1 és 5 között osztályozták, ahol az 5-ös a legjobb, ezen a listán Közép-Magyarország 4-est kapott – ismerteti a 444 a legfrissebb kutatás eredményeit.
A legrosszabb osztályzatnál csak a Nyugat-Dunántúl és Közép-Dunántúl kapott jobbat, kettest. Az ország összes többi régiója a lista végén szerepel:
A 263 régióból ezeket a helyezéseket érték el (zárójelben a 2013-as helyezés):
Közép-Dunántúl: 205. (192)
Nyugat-Dunántúl: 207. (189)
Dél-Alföld: 224. (220)
Dél-Dunántúl: 227. (219)
Észak-Magyarország 231. (218)
Észak-Alföld: 232. (231)
Lemaradtunk a közvetlen versenytársaktól
A V4 csoportból három régió kapott az EU-s átlag feletti pontot: Pozsony (Szlovákia), Prága (Csehország) és a Prágát körbevevő Közép-Csehország. Ez önmagában még nem mutatja, hogy Magyarország mennyire visszaesett, az sokkal beszédesebb, hogy míg a versenytársak, a régi kommunista országok között nincs olyan terület, ahol a régiók versenyképességi helyezés romlott volna az elmúlt három évben.
Lengyelországban 3, Bulgáriában és Csehországban 1-1 régió erősödött, a többi stagnál. A balti államok közül Litvánia és Lettország is javított, amelyek mind egy-egy övezetből állnak. Stagnált Észtország, valamint Románia, Szlovénia, Szlovákia, Románia összes régiója.
Azt viszont fontos kihangsúlyozni, hogy 2010 és 2013 között az összes magyarországi régió stagnált. Most annyi érdemi változás történt, hogy egy magyar régió (Észak-Magyarország) érdemben gyengült. A többi versenyképessége érdemben nem javult, romlott.
Romló oktatás, reménytelen egészségügyi ellátórendszer
A 444 összefoglalója szerint az uniós szakemberek nemzetközi adatbázisokat (EU, OECD, Világbank, stb.) használták. Három főcsoport (alap, a hatékonyság és az innováció) tizenegy kisebbet rendeltek, azokhoz pedig összesen 79 értéket kerestek, majd ezeket egyesével súlyozták. Döntő szerepe volt olyan más méréseknek, mint a PISA-tesztek eredménye (amelyben Magyarország tavaly leszerepelt), de vizsgálták az üzleti kifinomultságnál azt is, hogy a régió kicsi- és közepes cégei hány szabadalmat jelentettek be. De az öngyilkosságok számát is figyelembe vették.
Az egészségügyi helyzetet értékelő pontokban az összes magyar régió a legutolsók között van, Észak-Magyarország pontosan az utolsó előtti. Az alap- és a felsőoktatási eredmények is 52 pontot értek el a magyar régiókba, messze a 61 pontos uniós átlag alattiak.
A brexit a legfejlettebb régiókat tépte ki az EU-ból
A gazdasági kilátásokat bemutató lista világít rá, mekkora kárt jelent Európának a brit kiválás: a 10 legfejlettebb régióból négy – köztük az első két helyezett – az Egyesült Királyságban van. A legjobbak közé még befért egy holland (Utrecht), egy svéd (Stockholm), egy dán (Koppenhága és környéke), egy francia (Párizs és környéke), egy német (München és környéke) illetve Luxemburg szerepel még.
Az utolsó 10 helyezett között három román, öt görög, egy bolgár és egy francia régió (a dél-amerikai Guyane) szerepel.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: “…sokkal beszédesebb, hogy míg a versenytársak, a régi kommunista országok között nincs olyan terület, ahol a régiók versenyképességi helyezés romlott volna az elmúlt három évben…”
-A versenyképesség aligha fog növekedni attól, hogy üveghíd meg űrmúzeum fog létesülni Döbrögisztán északkeleti fertályán. Meg autópálya Miskolctól-Kassáig. De a Szeged-Hódmezővásárhely közötti villamosvonal sem fog sokat lendíteni rajtunk!
Francia-Guayane még tán öt év múlva mögöttünk lesz. (Majd ha innen is rakétákat kezdenek lövöldözni a kozmoszba-akkor az is megelőzi Döbrögisztánt!)
Egyre rosszabb, egyre kilátástalanabb a magyarság helyzete! Hiába kurjongatja a döbrögista horda papagájkórusa a “jobban teljesítünk!”-“erősödünk!” udvari szlogeneket, ez mind-mind fordítva igaz! Sajnos a MOST NYUGDÍJASOK a nyugdíj biztonságából el is hiszik a kórus vartyogását. És szavaznak GYEREKEIK, UNOKÁIK ELLEN!-a tönkretevőkre, a rablókra!
Senki nem hajlandó belegondolni, hogy országunk-amely egykoron a “keleti tábor legvidámabb barakkja”-ként volt ismert a politikai zsargonban-AZ MIT IS JELENTETT!
ABBÓL lettünk ezzé! Az EU gazdasági udvarának hátsó fertályává! Politikai bűnbandáink készséges asszisztálása mellett!
Ideje lenne fölébredni magyarok!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

MAGYAROK! Ideje lenne felébredni! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. stefimrich szerint:

  Ebben a helyzetben nem csak az Orbán-kormány ludas,hanem az azt megelőző,és az első ciklusa után következő kormányok is hibásak,ám nagy hiba lenne csak a hazi pályásokra zúdítani az átkokat!Hibás ebben a nyugat,élénk az USA-val,és a rendszerváltás előtti NSZK-val az élen!
  A szocializmus megbuktatásában ,és aligha tévedek ,a rabszolgaság bevezetése,és a SzU elszigetelésében érdekelt Nyugat számára nem volt érdekes ,hogy fenn marad-e a rendszerváltás után a gazdaságunk,szociális rendszerünk,oktatásunk stb. de alighanem ezek megszüntetése is az érdekkörükbe tartozott,annak vetületében,hogy mint piac,és olcsó munkaerő tekintetében ezek mértékét csökkenteni kell.Ez olyannyira sikerült a talpnyalóvá vált mameluk kormányok és vezetés révén,hogy ma már önállóan romlik tovább ez a helyzet,nem kis részben a felelőtlen,tolvaj,korrupt vezetés őn,és nnépámító ,gazdaságosnak nem mondható tevékenysége révén!
  A romlás megállítása, a gazdaság,és vele együtt a normális élet helyreállízása legalább a rendszerváltás előtti szintre csupán vágyálom,és lehetőség megcsillantása pedig a nép hülyétésének eszköze csupán!
  Sajnos ,a cikk az előző három évet vette viszonyítási alapul.és nem a rendszerváltás előtti állapotokat,éppen ezért úgy tűnik,mintha ez az állapot önerőből visszafordítható lehetne,és nem mutatja azt a katasztrófális pusztulást,ami elkövetkezett az elmúlt 28 évben!

  • V.kutya szerint:

   Pedig de, ebben a helyzetben a Zorbán nagyon nagy ludas, mert rontott (!!!!!!!!) a Libás Gordon vezette zsidó kormány teljesítményén, kb. fényévet!

 2. olvasó szerint:

  A legvidámabb barakkból, a legkorruptabb, legidétlenebbek barakkja. Ez aztán az egzisztencia!
  Bocsánat mindenkitől, de az országot-népet a vezetőiről ítélik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.