Zöld jelzés a tömeges fosztogatásra

Egyre több hiteles lakását árverezik el a bankok

Zöld jelzést kaptak a bankok a kényszerértékesítések fokozására. Tavaly a második fél évben több száz korábbi kvótás ingatlant adtak el, de százszámra dobták a piacra a már nem kvótás fedezeteket is.

Több mint 10 ezer bedőlt hiteles lakását értékesítették tavaly a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint. A legtöbb nehéz helyzetben lévő ingatlanhitelesen a Nemzeti Eszközkezelő (NET) segített, 6184 lakóingatlant vett át, maguk az adósok 2743 ingatlant értékesítettek, a bankok pedig csaknem 1100 ingatlant árvereztettek el.
2013 óta a legtöbb bajba jutott adós lakását a NET vásárolta meg, a jegybank adatai szerint tavaly év végén már 25 ezer darab fölött volt a lezárt tranzakciók száma. Az eszközkezelő 35 ezres befogadási kerete azonban az év végére már kimerülőben lehetett, ezért a jövőben más meódon kell rendezni a tartozásokat.
Az egyik, az ügyfélnek valószínűleg sokkal jobb megoldás, ha az adós hajlandó beadni a derekát, és lemond a hitelből vett ingatlanjáról, hogy megszabaduljon a bedőlt tartozástól. Egyre többen választják ezt az utat: folyamatosan nő az adósok által értékesített ingatlanok száma. 2013 eleje óta 7810 ingatlant adtak el, de míg korábban jó, ha havonta száz lakást értékesítettek így, 2016-ban már havonta 200-nál is több ingatlantól váltak meg. Főleg a budapestiek és a Pest megyeiek hajlottak arra, hogy eladják az ingatlanjukat annak érdekében, hogy kifizessék a hitelt. Ebben persze segíthetett az is, hogy a fővárosban és környékén az ingatlanárak nőttek, és a kapott pénzből könnyebb volt rendezni a tartozást.
Aki nem hajlandó önszántából eladni a lakást, majd kifizetni a hitelt, az a bankok egyre keményebb fellépésére számíthat. A hitelintézetek eddig viszonylag keveset árvereztek, mivel a kényszerértékesítési kvóta 2015-ig megkötötte a kezüket, azt követően pedig volt egy moratórium a végrehajtásokra a forintosítás és az ahhoz kapcsolódó elszámolás miatt. Most már azonban zöld a lámpa, és a bankok elkezdték gyors ütemben a piacra dobni a korábbról beragadt ingatlanokat, sőt a kvóta kivezetése óta bedőlt fedezeteket is egyre többször árvereztetik el.
A végrehajtások felpörögtek. A kényszerértékesítési kvóta alapján 2013 óta összesen 1506 lakást adtak el a bankok, ennek csaknem a harmadát 2016 második felében. 2015 óta lehet a kvótán felül is árverezni, 618 ingatlant adtak el így a bankok, ebből 318-at a tavalyi második fél évben.
Az elárverezett lakások száma egyébként negyedévről negyedévre nő – tavaly az utolsó negyedévben már 464 lakást adtak el a hitelintézetek –, és ez a tendencia valószínűleg az idén is folytatódik, hiszen a pénzügyi szektor intenzív portfóliótisztításba kezdett, tavaly az utolsó negyedében 170 milliárd forintnál is több 90 napon túl lejárt ingatlanhitel tűnt el a portfóliókból.
Egyébként a bankok is ott szeretnek főleg árverezni, ahol jó pénzt kapnak az ingatlanért. A legtöbb kényszerértékesítés a hitelintézetek kezdeményezésére Budapesten, Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Fejér megyében történt. A szociális alapon működő eszközkezelő ezzel szemben a szegényebb régiókban a legaktívabb, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vásárolta meg eddig a legtöbb ingatlant.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “…Most már azonban zöld a lámpa…A végrehajtások felpörögtek…a pénzügyi szektor intenzív portfóliótisztításba kezdett…”
-Na!-és KI-MI?-adott zöld jelzést a magyarok tömeges földönfutóvá tételére! Alig merjük kimondani. Bizony-bizony az Új Nemmzetthy Elyth erősítésén munkálkodó NER! A többi politikai maffiacsoport bősz hallgatásától kisérve! A hallgatás pedig beleegyezés!
Nem kérem! Itt nem a végrehajtók a bűnösök! Ők CSAK haszonélvezői a RENDSZERNEK! Amely darál. Amely RENDSZER MŰKÖDTETŐI-A POLITIKUSBŰNÖZŐK-A FŐ HASZONÉLVEZŐK-A BANKOK-KÖVETELÉSEINEK HŰSÉGES KISZOLGÁLÓI, TELJESÍTŐI!
A politikusokat pedig mi “választjuk”!
Persze közeleg az idő, amikor majd el kell számolniuk FELÉNK a tetteikkel! Mert az ELSZÁMOLTATÁSUK, FELELŐSSÉGRE VONÁSUK, ÉS BŰNEIK MEGTORLÁSA NEM FOG ELMARADNI!
Egy ország elsikkasztása, magyarok millióinak tönkretétele, idegroncsokká tétele, földönfutóbá tétele, szülőhazájukból való elüldözése nem maradhat megtorlatlanul!
A MEGTORLÁS NEM IS FOG ELMARADNI!
Fohászkodjatok mocskos bűnözők, hogy a mérsékelt radikálisok markaiba kerüljetek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Zöld jelzés a tömeges fosztogatásra bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. olvasó szerint:

  “….megmentettük a devizahiteleseket…………….senkit sem hagytunk az út szélén” —-mert már árokba is löktük őket—-
  Ezt is megcsináltuk!
  Egyre jobban élünk!
  mert
  Magyarország egyre jobban teljesít!

  • vitorla123 szerint:

   Orbán tegnap nagy beismerést tett.Valami pénzügyi tanácskozás volt,ott volt Varga Matolcsi stb!Erre figyeltem fel az alapjövedelemmel kapcsolatosan mondta Orbán:
   Nem szó szerinti.” Valami kommunisztikus dolog ez az alap lustasági nem is tudom micsoda.Hogy akkor is kapjon pénzt az illető,ha nem dolgozik.Ez a világ legnagyobb butasága!”Mondja ezt akkor,amikor a magyar földeken NEM GAZDÁLKODÓ OSZTRÁK évente zíz milliókat visz ki az országból,a nélkül,hogy 25 éve egy kapavágást is tett volna a tulajdonába került földön.Mondja ezt akkor,amikor Mészáros Lőrinc és a többi egy kéz mozdúlat nélkül lettek milliárdosok.Mondja ezt azért,mert a gazdagsághoz hozzá tartozik a szegénység mert szegénység nélkül a gazdagság semmit sem ér.Vagyis kimondta a kimondhatatlant.Orbán és kormánya magyarellenes népnyúzó politikát folytat és ehhez kéri a munkavállalók,a szegények támogatását. Terjesszétek mindenhol,hogy a magyar kormány a szegénység fenntartását kormánypolitika szintjére emelte.Ha nem rá szavazol eleve gazdagabb lehetsz!Pusztán csak azért mert leváltottad!Egy szavazatot se Orbánra!

   • olvasó szerint:

    Csak megjegyezném, hogy az osztrák “gazda” tulajdonába egészen mostanáig törvény szerint soha nem kerülhetett magyar föld, azaz törvény szerint nem kaphatott és nem vihetett ki pénzt.
    Hja a törvényeink egyesekre nem vonatkoznak, a pórnépre meg igen?
    Hogy is van ez?

    Egyébként meg a felcsúti törpe egy szót sem szólhat, mert a munka és dolgozó kifejezés számára ismeretlen és osztályidegen fogalmak.

    • vitorla123 szerint:

     Név és cim a szerkesztőségben!Még nekem fel is ajánlották,hogy műveljem ingyen!Bizony!És nagyon sok ilyen van.Sőt magyar közreműködővel.Évi 10 milliókat lopnak tőlünk.A jogszabálya meg ki lehet törölni!

     • olvasó szerint:

      Ezt sajnos elhiszem, de milyen törvény az, ami csak a “házigazdára” vonatkozik?
      Erről talán lehetne némelyik itteni kormánypártinak is véleménye!

 2. Kovács szerint:

  Ehhez a posthoz off, de fontos ( nemzeti … érzelműeknek) :

  https://www.peticiok.com/nomaccabi2019

 3. V.kutya szerint:

  Most már remélem, hogy mások is tisztábban látnak, mit jelent Magyarországon az, amikor ún. nemzeti kormányunk van.
  – kilakoltatás,
  – nyomor (ennek több fajtája, közte tipikusan gyermekszegénység-éhezés),
  – munkanélküliség,
  – teljes jogfosztottság,
  – elvándorlás (!!!!!),
  – pénzromlás, általános értékvesztés,
  stb, stb. most nem jut több eszembe.
  Az ún. nemzeti kormányunk újra bebizonyította a dimitrovi definíciót, hogy a fasiszták a banktőke és a finánctőke legreakciósabb formája, amikor is szavakba, külsőségekben populista, tettekben pedig gyilkos, és embert öl!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.