Szíria

Kardigan Keresztapu annyira kifente az Észak-Szír helyzetet, hogy amerikai barátai és szövetségesei már kezdik úgy látni: itt az ügyek intézését amerikai kézbe kell venni.

Manbidzs. Tegnap már az amerikai hadsereg különleges erőinek konvoja bukkantak fel a kurdok által ellenőrzött területen, és vonulgatott a török-kurd csapatok közötti “senki földjén”.

Jelentések szerint közvetlen konfrontáció sem zárható ki az amerikai-török szövetségesek között.
Az Al-Bab déli elővárosának számító Tadefben-amelyet a szír hadsereg foglalt el a kalifátusistáktól-a tegnapi szír-török “városközi csata” során megszerzett török páncélost szemlélgetik a szír katonák.

A “Palmüra-katlan” szakácsai lefőzték az első levest az ISIS-alapanyagból az ősi romváros Citadellájánál. A rémkalifátus életben maradt pribékjei fejvesztve menekültek be magába a városba.
Aleppotól keletzre és délnyugatra a kormányerők műveletei rendben zajlanak. Mint általában más térségekben is, ahol offenzívát indítottak.
Érdekes helyzetek inkább Idlib tartományban, és Daraa déli részén történnek.
Idlibben komoly járvány pusztít továbbra is az ott összezsúfolódott latorbandák zsiványvezérei köreiben. Drónok meg útszéli bombák tizedelik a hadurakat.
Mindezek az idlibi történetek dajkamesék lehetnek csak a daraai pribékvérengzésekhez képest. Ott az ISIS és az an-Nuszra hordák történelmi számba menő vérengzéseket visznek végbe egymás soraiban. Megélhetési válság nyomasztja ezeket a martalóchordákat, és az erőforrások meg a rablási jogok birtoklásáért kitört tezsvírháboró elképesztő méreteket és kegyetlenségeket produkál.

Csak tegnap legalább 300 ilyen-olyan lator vesztette el a fejét. Szó szerint.

Jelentések arről szólnak, hogy a banditák a vetélytárs horda egyedeinek ledarabolt fejeivel futballozva ütik el az időt.
A kormánycsapatok nem különösebben igyekeznek rendet tenni a torzsalkodók között. Néha egy orosz hajóról a Földközi-tengerről közéjük küldenek egy-egy cirkáló rakétát, és akkor időlegesen lenyugszanak a dühöngők! De az éhség az nagy úr!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. stefimrich szerint:

  Talán egymást eszik?!!

 2. szigony szerint:

  Lassan (?) kivilágosodik az USA azon törekvése, hogy ezen a területen IS – mint annyi helyen a szétszórtan a Földön – uralkodó legyen. Mint előretolt bohóc korábban ezt az ISIS – és egyéb hordák – alkalmazásával, támogatásával, de azok veresége miatt már saját egységeivel teszi meg ezen a területen IS !

  Jó lenne már – az Európára szabadított tömegek csökkenésének elérése végett IS – ott egy országépítésre sarkallni a nagy pénzzel rendelkező hatalmakat az emberiség nyugalma érdekében !

 3. eboray szerint:

  Az USA velejéig bűnös ebben a véres konfliktusban! Sajnos senkinek nincsen mersze nyíltan a pofájukba mondan az igazságot!

 4. eboray szerint:

  Véleményem szerint,az USA velejéig bűnös ebben a véres konfliktusban! Sajnos senkinek nincsen mersze nyíltan a pofájukba mondan az igazságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.